Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szum w głowie

Ile Trzeba Wydac Aby Byc Kobietą Zadbaną

Polecane posty

Tak się zastanawiam ile trzeba miesięcznie przeznaczyc pieniędzy na dbanie o swój wyglad aby zostac określoną jako kobieta zadbana

Gość jak jesteś pasztetem
to cała pensja ci nie starczy aczkolwiek jak jestes lachonem to też musisz od jakiegoś gacha ciągnąć kasę, bo czasu nie masz by chodzić do pracy i zarabiać ( w końcu solara, tipsy, fryzjer i zakupy pochłaniają nieraz cały ddzień ) :O

Gość pom poko
no wlasnie co to znaczy zadbana? ja chcialabym byc zadbana, ale nie wiem jak to zrobic.

Gość tfjhyjk
Moim zdaniem kobieta zadbana wygląda tak.. hmm jest czysta! Ma czyste i schludne ciuchy, uczesane włosy ( rzygać mi się chce jak niektóre ich nie rozczeszą,nie umyją i chodzą z takimi stronkami :O ) i jeśli potrzebuje to maluje się,ale delikatnie.. żeby nie wyglądać jak wamp. I używa takiego pudru żeby nie wyglądała jak pomarańcza :O

Gość nie mało chociaż zależy
dla kogo. Dobry fryzjer kosztuje, kosmetyczka również (w pewnym wieku nawet piękne cery potrzebują odświeżenia), ładne ubrania, dobre kosmetyki... Ale to już takie zrobienie się. Zwykłe zadbanie to po prostu czystość, schludność itd.

Gość lalalalalal
peeling, depilacja, zadbane paznokice i stopy, no i oczywiscie czyste wlosy,delikatny makijaz, odpowidnia dieta- czy to tak duzo kusztje?

lalalalalal peeling, depilacja, zadbane paznokice i stopy, no i oczywiscie czyste wlosy,delikatny makijaz (.....)- czy to tak duzo kusztje? .... to podstawa i kosztuje naprawde niewiele ..... czasu ;) Oczywiscie dotyczy to dziewczyn,ktore nie maja problemow z nadwaga i zadnych schorzen skornych,bo w takim przypadku faktycznie trzeba zwrocic dodatkowa uwage na diete i zainwestowac w dobry krem.

tylko trzeba jeszcze wiedziec jak o siebie zadbac :P duzo kobiet, chodzi do fryzjera, kupuje dobre ciuchy, niestety nie pasujace do ich sylwetki i zamiast zakrywak mankamenty figury to je odkrywaja...

Gość kjuyttt
polskiej pensji ci nie starczy...

=>to tylko ja nie zgodze sie z Toba.... bo kobiety z nadwaga tez potrafia dobrze wygladac.... mam kilka kolezanek ktore mimo kilku kilogramow wiecej naprawde swietnie wygladaja...

Jakis czas temu zdecydowałam sie pozbyc pare kilo i zaczełam dietę , kupowałam tylko zdrową zywnoisc i troche suplementów diety. Wciągu kilu dni diety wydałam zazywnosc tyle pieniędzy ile normalnie w ciągu kilku tygodni.

Chcialam zaczą do tego chodzic na aerobik ale po tych dietowych wydatkach juz mi na niego nie strczylo pieniędzy. Ta sytucajaskłoniła mnie do takich rozwazan

Gość fsdfsdffsdsdffsdfsdfsfd
Nie dużo. Kosmetyki pielęgnacyjne wystarczają na długo- szampon, odżywka, żel do twarzy, krem, balsam, kolorówka też- tusz, kredka, puder, błyszczyk. Co do "zabiegów" u mnie przedstawia sięto tak- 2x na miesiąc solarium- 30 zł, kosmetyczka- 25 zł, fryzjer- 6 zł ;-) (podcięcie grzywki). Niedawno zmieniłam kolor, balejaż kosztuje mnie 200 zł, ale to raz na 2- 3 miesiące.

Gość Trelemoreleityle
Trelemorele - kosmetyczka - 110 zł za oczyszczanie, nie mówiąc już o zabiegach typu mikrodermabrazja, kwasy, jeśli masz znamiona, blizny itd. wtedy koszty rosną do 250 zł za zabieg. Za fryzjera zapłaciłam 120 zł, dłonie 20 zł za manicur. Balsamy i innych rzeczy nie liczę, bo to sprawa indywidualna, co komu pomaga. Jeśli ma się nadwagę i problemy ze skórą i włosami, to przesrane, koszty rosną niebotycznie. Jeżeli jest się ładnym, to wystarczy się umyć i wygląda się świeżo ;)