Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uczulona na słońce

___uczulenie na słońce- małe pęcherzyki na palcach- ma ktoś?__

Polecane posty

Gość uczulona na słońce

od kilku lat zmagam się z tym , gdy tylko zaczyna sie robić ciepło. Najpierw pojawiają się malutkie żółtawe pęcherzyki wypełnione cieczą, potem zasychają, swędzą i skóra mocno schodzi. Skóra na palcach potem jest bardzo wysuszona i pojawiaja sie kolejen pęcherzyki, az do jesieni. Ma to ktoś? Ostatnio chciałam coś kupic w aptece i aptekarz powiedział mi, ze ma to samo i nic na to nie pomaga :(

Gość tez mam cos takiego
nie wiem czym to leczyc.

alergia, na to pomagają leki antyalergiczne, przynajmniej powinny, tez miałam takie coś na rekach ale od środków czysczących itd. , nie zyczę nikomu

alergia, na to pomagają leki antyalergiczne, przynajmniej powinny, tez miałam takie coś na rekach ale od środków czysczących itd. , nie zyczę nikomu

Gość moja corka
tez to ma - alergicznie reaguje na slonce, dajemy jej citircin - troche pomaga, ale nie calkiem!

Gość rowniez uczulona
u mnie uczulenie pojawilo sie z jakies 10 lat temu, zazwyczaj pomagalo picie zwyklego wapna rozpuszczalnego, a jesli to nie pomoze to przydatne beda tabletki na alergie z apteki bez recepty, pamietaj rowniez aby uzywac kremow raczej z wyzszym filtrem. wapno mozna pic tez profilaktycznie. ostatni raz uczulenie pojawilo mi sie 2 lata temu, bylo straszne, wlasnie wtedy samo wapno nie pomogla, wspomoglam sie tabletkami na alergie i plyynym pudrem do smarowania

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
kurde tez to mam.nic na to nie pomaga!

Gość kremy z wysokim filtrem
mozna profilaktycznie uzywac, ale przy alergii na slonce w przypadku mojej corki zupelnie nie pomagaja.

Gość olivka123
Hej ja też to mam, zawsze na początku wiosny. U mnie pojawia się to przy kontakcie z trawą dlatego jak coś robię na dworze to zakładam dwie pary rękawiczek. Wydaje mi się że masz uczulenie na jakąś trawę np. a nie na słońce. Ja na te pęcherzyki nie używam maści bo wtedy jest jeszcze gorzej. Codziennie wieczorem przemywam ręce wodą utlenioną a jak już pęcherzyki zaschną( ręce okropnie wyglądają) to smaruję na noc grubą ilością kremu do rąk.To chyba nie od słońca bo jak jestem na dworze i słońce świeci mi na ręce to nic się nie dzieje dopiero przy kontakcie z trawą.

Gość xcode
ja rowniez mam ten problem i na poczatku lata (generalnie jak robi sie cieplo) jak wyskocza mi te pecherzyki to smaruje je mascia Diprogenta i mam sprawe z glowy przez rok:)

Gość malutka2609
hej wszystkim, mam podobny problem jak w temacie, problem ten pojawia się jak tylko zrobi się cieplej (nie wspominając o lecie ;/ ) pojawiają się malutkie pęcherzyki pod skórą grupowo na opuszkach palców a także na skórze wokół paznokci. pęcherzyki pękają po kilku dniach i skóra zaczyna się łuszczyć, tworzą się bolące ranki,strasznie suche . Nie wiem jak sobie poradzić z tym problemem, jaką maść zastosować, staram się nawilżyć dłonie ale to nie bardzo pomaga. Pomocy

Gość paulinahs
A tez od paru lat mam ten sam problem. Wydaje mi sie , ze mogą to byc srodki chemiczne, choć ostatnio pęcherzyki pojawily sie po kontakcjie z trawą i hrustem na ognisko. Pęcherzyki pojawiaja sie na zewnętrznej stronie palców wokół stawów, pod paznokciem, czasami wzdłuż palca. Swedzą, najbardziej w nocy. Po zastosowaniu kremu Hydrocortizon przez kilka dni, pechezyki zaczynaja wysychac a skora zaczyna sie zluszczać. Skoro pomaga hydrocortison prawdopodobnie jest to uzulenie, ale nie wiem na co.

Gość paulinahs
A tez od paru lat mam ten sam problem. Wydaje mi sie , ze mogą to byc srodki chemiczne, choć ostatnio pęcherzyki pojawily sie po kontakcjie z trawą i hrustem na ognisko. Pęcherzyki pojawiaja sie na zewnętrznej stronie palców wokół stawów, pod paznokciem, czasami wzdłuż palca. Swedzą, najbardziej w nocy. Po zastosowaniu kremu Hydrocortizon przez kilka dni, pechezyki zaczynaja wysychac a skora zaczyna sie zluszczać. Skoro pomaga hydrocortison prawdopodobnie jest to uzulenie, ale nie wiem na co.