Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kobitkamk

OGROMNA PROŚBA!!!!!!

Polecane posty

Część wszystkim może to głupie ale ma do Was ogromna prośbę pomóżcie mi. Chce pojechać z moim chłopakiem na weekend do zakopanego a w ten sam weekend wypada wesele naszych znajomych gdzie już dawno dostaliśmy zaproszenie i powiedzieliśmy że pójdziemy ale wolimy teraz pojechać sobie razem i się zabawić sami. Ten weekend jest też dla mnie ważny dlatego że planujemy się zaręczyć. Z tego co wiem to znajomi maja kucharke i jest czas jeszcze na rezygnacje.Teraz potrzebujemy jakąś dobra wymówkę żeby ich nie urazić. Proszę Was bardzo o pomoc chcecie to i krytykujcie!! ale mam nadzieje że dziewczyny mnie zrozumieją .

nie rozumiem czegos... czemu akurat w ten weekend musicie jechac do Zakopca? \"Ten weekend jest też dla mnie ważny dlatego że planujemy się zaręczyć.\" - co rozumiesz przez \"zareczyc\"? chlopak Ci zapowiedzial, ze sie oswiadczy, czy co?

Gość alacomakoma
Moim zdaniem to swinstwo. Juz od dawna was zapraszają a wy akurat w ten weekend chcecie sie zareczyc? Nie mozecie jechac na slub a zareczyc sie w jakis inny weekend? Co to sie juz swiat konczy? A jak wy byscie sie czuli jakby wasi weselni goscie was olali? Ale rób jak chcesz; twoje zycie, twoi znajomi.

Gość alacomakoma
oczywiscie ze nie pomoglo bo to nie opakowanie sie zazywa

Gość brzydze sie takimi
egoistami jak Ty. skorocie zaprosili to chyba zalezy im na twojej obecnosci, zareczyc sie mozecie kiedy chcecie nie musicie akurat w weekend gdy znajomi maja slub. pozatym co to za zdanie, ze bedziecie sie zareczac? co wy macie po 20 lat?

TAK wiem już o tym bo musiałam sobie załatwić wolne na weekend i przez przypadek mi się wygadał o zaręczynach że wtedy chcę się zaręczyć:) a powiem że na te zaręczyny czekam już dość długo. Chcemy jeszcze pojechać przed tym sezonem bo później hotele będą kosztować trochę.

Gość przy pseudo złośliwych uwagach
na temat formy językowej użytej w mowie potocznej to ja dostaje obstrukcji .

zaraz zaraz... wygadal sie, ze w ten weekend chce sie oswiadczyc, ale przeciez WIEDZIAL ze sie wybieracie na wesele, wiec jak to, na weselu sie chcial oswiadczac? :-O poza tym, co to za oswiadczyny, jak juz wszystko o tym wiesz. Poza tym od kiedy to zareczyny wiaza sie z wyjazdami - chyba wam sie miesza z podroza poslubna :-O jeszcze nie raz ze soba gdzies pojedziecie.

Gość brzydze sie takimi
jak wolisz. przylaczam sie do zyczen oby twoi znajomi olali twoj slub

Gość a ja wręcz przeciwnie
a tam zawsze można olać ...wszystko :p Gorzej jak WAS oleją :classic_cool: "przyjdzie na to czas, na to czas , na to czas ...." V.Villas ;-)

Gość a i jak coś to zjadłem dwa
opakowania a najbardziej pomógł mi wytłuszczony druk i klauzula ostrzegawcza .

Gość woźna
Żal wam kasy na to wesele , kombinujesz mała 😠

Jeśli chodzi o znajomych to takich jak oni to ja naprawdę mogę poj....ać mam lepszych i jeśli chodzi o mój ślub to nie bede za nimi plakać jak ich nie będzię ponieważ mam wielu innych serdecznych i jak to się mówi wiernych znajomych a nie jak jest się komuś potrzebnym to wtedy wiedzą gdzie się mieszka i zna si ę numer tel. Jeśli chodzi o kasę to też na to patrzymy bo dużo nie zarabiamy.

Nawet jak zmienimy datę pobytu w Zakopanym to i tak musimy coś wybrać bo nie mamy kasy na tyle. To wesele nie jest jeszcze w mieście w którym mieszkam jest gdzieś 6 godzin stąd więc wiążą się też koszty podróży.

Gość Rybak w sieci kafe
a tam zawsze można olać ...wszystko :p Gorzej jak WAS oleją :classic_cool: "przyjdzie na to czas, na to czas , na to czas ...." V.Villas ;-)

Gość alacomakoma
to trzeba bylo nie mówic ze przyjdziecie.

Gość baby są głupie
moze nie wszystkie ale część jest głupia bezgranicznie i strasznie zakłamana i tyle w temacie . Pewnie to taka nowobogacka lala ;)

Gość woźna
Uczciwie postaw sprawe , powiedz im ,że nie przyjdziecie ,bo zal wam na nich kasy ,że wolicie sobie wyjechac ,że macie lepszych znajomych niż oni , że oni nie są wam do niczego potrzebni i wogóle ,że wy ich na swoje wesele nie zaprosicie . Jesteście jacy jesteście ! na moje oko wredni ! Macie swoje zaręczyny w czasie gdy wasi znajomi pobierają się , wy zas snujecie plany , wyznaczacie wstępnie datę ślubu , po jakims czasie przed waszym ślubem goście których zaprosiliście na wasze wesele wykruszają się , jest ich coraz mniej i mniej , bo jakoś dziwnym trafem waszym gościom cos nie pasuje . Wasza lista gości znacznie się zmniejszyła , jest wam przykro i jesteście źli ,wy materialisci mieliscie już zaplanowane co od kogo i ewentualnie ile dostaniecie a tu taki pech , nie będzie pralki , nie starczy na lodówkę ... tak może byc . Dziś ich skreślacie jutro oni mogą byc wam potrzebni . Żegnam :classic_cool:

Gość brzydze sie takimi
brawo dla pani woznej!!!

Gość oni też poniosą koszty
zapłacą za wasze żarcie 500 zeta od talerza,chuj z takimi znajomymi jak wy

hehe też akurat byłam w Zakopanym jak moi znajomi mieli ślub ale to tacy dalecy znajomi byli, co nie zmienia faktu, z enam wysłali zaproszenie (ale tlyko do Koscioła) ja bym na twoim miejscu poszła na wesele, wyżera za darmo :P tydzien w te czy we wte cen nie zmieni a w Zakopanym cały rok jest własciwie sezon, najmniej w jesieni

Nie chodzi o ich koszty. Chodzi o to, ze przyjelas zaproszenie, potwierdzilas przybycie, i gdyby nie Twoj facet palnal, ze sie oswiadczy, to pewnie bys poszla na to wesele. Boisz sie, ze Twoj chlop sie rozmysli z tymi oswiadczynami, jak nie pojedziecie do Zakopanego??? Desperatka. :-O Jakby rzeczywiscie bylo u was krucho z kasa, to pomysl z zakopanem do glowy by Ci nie przyszedl.

Dziękuje Pani woźnej za szczerość. Jesteśmy jacy jesteśmy bo w dzisiejszym świecie każdy musi patrzeć na siebie bo każdy tak robi.Może i jesteśmy wredni ale gdyby to byli moi znajomi od serca których takich mam to poszła bym i nie siedziała bym tu dzisiaj i z Wami dyskutowała!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość a to wesele ma byc w TEN
weekend czy kiedy?

Gość to idz do tych
od "serca" smuty sadzic i kombinować