Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MR.D

szukam programiste

Polecane posty

Gość MR.D

mam napisac w pascalu porogram z uzyciem tablicy jednowymiarowej ktory wypisze mi co 3 liczbe az do 15 z gory dziekuje

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam to niby ma być taka prosta rzecz? Że wypisuje co trzeci element 15 elementowej tablicy???? Na wszelki wypadek sprawdz czy rzeczywiście takie było polecenie. Aha i koniecznie sprawdz samą składnię! Nie pisałam w pascalu z 8 lat i nawet nie mam żadnego kompilatora pod ręką więc składni pewna nie jestem. /*deklaracje zmiennych*/ var tabela:array of integer; var i:integer; /* wczytywanie kolejnych elementów tablicy 15 elementowej */ for i:=1 to 15 do begin read (tabela); end; /* wypisywanie co 3 liczby */ i=1; while(i

Jeszcze raz bo porwało połowę: /*deklaracje zmiennych*/ var tabela:array of integer; var i:integer; /* wczytywanie kolejnych elementów tablicy 15 elementowej */ for i:=1 to 15 do begin read (tabela); end; /* wypisywanie co 3 liczby */ i=1; while(i

/*deklaracje zmiennych*/ var tabela:array of integer; var i:integer; /* wczytywanie kolejnych elementów tablicy 15 elementowej */ for i:=1 to 15 do begin read (tabela); end; /* wypisywanie co 3 liczby */ i=1; while( /* tutaj by być 'i' mniejsze lub równe 15, kafeteria psuje kod */) begin write(tabela,' '); i=i+3; end;

Gość w czym ty piszesz katarzyna
w c++ ???? tak po komentarzach poznaję :)

Gość programiste z zaświatów
/* takie komentarze */ są charakterystyczne dla języka C ,C++ , także dla Povray'a ogólnie przyjęły się.

tak w c++ przeważnie ostatnio, poza tym czasem jakieś jezyki wyższego poziomu, tutaj to taki pseudo pascal, tak jak wspomniałam nie pisałam w pascalu już z 8 lat i nie pamiętam nawet składni.

Ja bym chyba ciut inny algorytm dał, z użyciem modulo 3. Ale też nie pamiętam składni pascala :)