Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytajaca2

Pytanie do osob co byly na ok 500 kcal

Polecane posty

Gość Pytajaca2

Mam pytanie do osob co byly na takiej 500, 600 kcal.. Ile schudlyscie i w jakim czasie ? I czy polecacie.. ? Wiem, ze to malo zdrowe, i grozi efekt jojo, ale po diecie chce dodawac co tydzien 100 kcal.. No i w czasie diety brac witaminy pic 2l wody.. jesc jakies 3 posilki, pierwszy o 10 drugi o 14 a ostatni o 16, do tego codziennie brzuski kilka razyw tygodniu rower albo skakanka. Wtedy zjem troche wiecej. Zalezy mi an szybkich efektach. Musze schudnac 10 kg.. Prosze o odpowiedz

Gość no kto wie
też jestem ciekawa!

Gość no kto wie tez pytam
? dziewczyyyynyyy!!!

Gość Pytajaca2
Od jutra przechodze na ta diete, wiec jct wam napisze za jakis czas jak z efektami.. Tak jak pisalam, 3 posilki (10, 14 i 16) codziennie cwiczenia, i kilka razy w tygodniu skkanka rower albo rolki.. musze schudnac te 10 kg i wiem, ze mi sie uda :)

Gość no kto wie
a jak mniej więcej będą Twoje posiłki wyglądały?

Gość Pytajaca2
10: bulka 14: jogurt (200kcal) 16 jablko albo platki z mlekiem jogurt i surowka.. Tak szczezre to rozne, na pewno zerio slodyczy, duzo wazyw i owocow, chce zrezygnowac z pieczywa..

Gość Pytajaca2
Hm.. moge chodzic glodna hehe jakos przezyje, wazniejsze jest dla mnie schudniecie, niz uczucie glodu.. A po za tym ono mi nie.. Nie raz sie juz odchudzalam i jakos przetrwalam.. Tylko jesczez nigdy nie bylam np miesiac na takeij diecie, z tad moje pytanie.. Gdyby ktos byl chetny to zapraszam.. Ja na pewno sie nie wycofam, dopoki nie osiagne swojego celu..

"Nie raz sie juz odchudzalam i jakos przetrwalam" I nieraz jeszcze bedziesz sie odchudzac, z coraz gorszymi efektami. Gratuluje pomyslu :o

Gość pupu77
Ja nie polecam drastycznych diet, przechodziłam kopenhaską, schudłam tylko 3 kg, potem przytyłam jeszcze więcej. Zależy trochę od organizmu, ale lepiej chudąc dłużej a trwale.

Gość Pytajaca2
Powiem tak, bylam na diecie powiecmy gora 5 dni.. Chudlam 2 kg.. Ale potem jakos nie chcialo mi sie dalej odchudzac.. Teraz chce jesc caly zcas te 500 kcal.. Przez miesiac.. A potem stopniowo wyjsc z tej diety, dodajac 100 kcal co tydzien i to w pierwszej czesci dnia.. Wiem, ze to nie jest zbyt zdrowe, bardzo drastyczne itd.. Zdaje sobie z tego sprawe.. Ale gdybym teraz zaczela sie odchudzac, dieta bardziej kaloryczna, to na pewno nie zdaze tyle schudnac, a mi zalezy na czasie..

Powiecmy?... Niestety, po tygodniu znowu przestanie Ci sie chciec dalej odchudzac. I oczywiscie zaczniesz jesc duzo, zeby sobie odbic dni glodowki. Natomiast Twoj organizm zacznie sobie kumulowac tluszczyk na wypadek kolejnych glodowek. Za dwa miesiace znowu postanowisz schudnac, tym razem 15kg... :)

Gość Pytajaca2
Wiem, ze taki efekt bedzie jak przerwe diete po kilku dniach.. I zaczne noramlnie ejsc.. Ale tym razem nie skoncze jej po 5 dniach.. tylko dopiero wtedy gdy osiagne swoj cel.. i wtedy wyjde stopniowo z diety

Szanse masz, wziawszy pod uwage Twoje dotychczasowe 'nie chcialo mi sie', okolo 5%. Niewazne, ze mozna by bylo po prostu ograniczyc jedzenie, zwlaszcza kaloryczne, cwiczyc, i schudnac troche wolniej, lepiej sie skatowac z mizerna szansa powodzenia :classic_cool: Poczytaj sobie na kafeterii, ile diet typu 500kcal przetrwalo. Zazwyczaj po gora tygodniu autorka nagle traci dostep do internetu i przestaje pisac :D

Gość pupu77
Wątpię, czy na serio schudłaś te 2 kg w 5 dni. Zeby stracic 1 kg trzeba spalic 7000 kcal. Z reguły zapotrzebowanie na 1 dzień to ok. 2000 kcal. Jedząc 500 kcal, masz na minus 1500. Pomnożywszy to przez 5, wyjdzie ci 7500. Czyli powinnaś stracic 1 kg. Może reszta to była woda... Zawsze na początku diety organizm się odwadnia...

Gość Pytajaca2
Wiem, ze to byla tez woda.. Tylko, ze ja jadlam ten ostatni posilek o 16.. A potem szlam na rower na jakies 2 h i juz nic nie jadlam.. No a po wysilku fizycznym organizm spala szybciej kalorie..

Gość Pytajaca2
Nie dziekuje hehe Teraz jestem stanowcza, i bardzo uparta.. Zawsze mialam obsesje na punkcie swojego wygladu, wagi i figory.. Ostatnimi czasy troche sie to zmienilo.. Olalam to totalnie i doprowadzialm sie do stanu w ktorym teraz jestem.. Ale mam malo czasu wiec od jutra pelna mobilizacje, musi sie udac.. Jct za misiac napisze jakie efekty byly :D

Gość Pytajaca2
A po za tym zawsze warto sprobowac, i chec swietnego wygladu na basenie, plaskiego brzucha i szczoplych nog jest dla mnie wazniejsza od uczucia glodu czy chwilowego smaku czekolady..

autorko, jak Ci podam nr gg, bedziesz mnie informowac o efektach? :) Ja Ci mowie, nie uda Ci sie, i jeszcze sobie zaszkodzisz, ale jesli chcesz ryzykowac, probuj, nikt Ci niestety nie zabroni A jak juz jestes taka zawzieta, wez sie za ortografie tez, jestem przekonana, ze jest z nia duzo gorzej niz z Twoja figura

Gość Pytajaca2
Hehe dzieki za rade, co do ortografi, to fakt moze nie zawsze poprawnie pisze.. Wontpisz w to, wsumie to sie nie dziwie, wiem, ze nie jest to latwe.. I tylko nielicznym sie to udaje.. Ale ja do swoich celow kiedys dochodzialm za wszelka cene, glownie ejzeli chodzilo o moja figore, wiec wiem, ze teraz tez mi sie uda.. Jak komus bardzo na czyms zalezy i do tego dazy to nie ma opcji, ze sie nie uda.. Szkoda, ze nikt nie chce sie przylaczyc, razem na pewno byloby latwiej.. Ale moze za jakis czas zmienicie zdanie, gdy zobaczycie efekt :D A co do nr gg to moge Ci podac

" do swoich celow kiedys dochodzialm za wszelka cene" Z takim efektem, ze regularnie sie odchudzasz? No to ciekawe jakie masz cele, schudnac 5 kilo i przytyc tyle samo w ciagu 2 tygodni? napisz na nr 10274381

Gość pupu77
A ten stan do którego się doprowadziłaś, to było po tej diecie 5- dniowej czy przed? Bo jak po, to sama widzisz, do czego te diety prowadzą... Obniżysz sobie przemianę materii, a prędzej czy później, nawet po miesiącu ci się odechce, i potem będziesz tyc...No i popsujesz sobie cerę, włosy...

Gość Pytajaca2
Powiem tak, mam 17 lat.. I wiem, ze nie wszytsko to co robilam (chodzi mi teraz o diety) bylo zdrowe, czy rozsadne.. Ale zawsze wygladalam tak jak chcialam.. I nie mialam takiego problemu jak teraz.. Jak juz to musialam schudnac gora 2 kg.. Potem tak sie moje zycie potoczylo, ze wpadlam w depresje.. Z racji tego, ze nie mam zadnych nalogow (papierosy, alkohol itd) No to moim pocieszeniem stalo sie jedzenie, przestalo mi zalezec na wygladzie, na figorze, widzialm ze tyje i anwet nic sobie z tego nie robilam.. Z tad teraz moj problem i tyle kg do zzucenia..

Gość Pytajaca2
To bylo przed.. Kiedys sie tak nie odchudzalam.. Bo nie mialam potrzeby zzucenia az tylu kg.. Zawsze to byly te gora 2 kg..

A dlaczego odrzucasz racjonalne odchudzanie się. Zwłaszcza w Twoim wieku to ważne, by nie miec takich hiustawek. Dalczego nagle musisz tyle schudnąć?

Gość Pytajaca2
Dla samej siebie, chce po prostu wygladac tak jak kiedys.. I nie chce dochodzic do tego przez pol roku.. wiem, ze to malo rozsadne hehe ale decyzje i tak juz podielam, i zdania niezmienie :)

Gość Pytajaca2
Postanowilam, ze bede tu opisywala jak idzie mi dieta, co jem ile cwicze.. I jakie sa efekty.. To dla tych ciekawych, i watpiacych hehe :P A wiem tak dzisiaj : 10:30 jogurt aktivia (220) i wafel ryzowy (35) 14:00 platki z mlekiem 0,5 % 16:00 jablko No i to tyle, potem moze pojde na rower :)

no autorka bardzo szybko zmyła się z topiku haha :P poza tym ona zakładała tu całą masę topików pod różnymi nickami, da się poznać po błędach ortograficznych i charakterystycznym stylu pisania - tzn. 4 słowa w jednej linijce i enter :P a i do autorki: ile masz wzrostu i ile ważysz?