Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bisc

Kto bierze cywilny jak wygladaja wasze przygotowania...

Polecane posty

Gość jak to jak
normalnie

Gość ech_życie
U mnie wszystko w powijakach, nawet dokładna data :-D

No wlasnie tez jestem ciekawa jak wasze sluby cywilne beda wygladały i jak idą przygotowania, bo ja mam wrazenie ze roboty jest tyle ze nie wiem od czego zaczac;/

Gość pom poko
ja biore slub w vegas. zero roboty.

Gość ech_życie
macie ustaloną datę? pomysł na sukienkę/ciuch?

Gość hsjksieiei
ja bire tylko cywilny ,mamy juz date ale pewnie sie jeszcze zmieni ,ogladamy sale ale zadna jak do tej pory nam sie nie podoba ,spisalismy sobie gosci ktorych chcemy zaprosic i tyle jak dalej bedziemy sie tak za to wszystko zabierac to nam sie odechce slubu brac:D

Gość pom poko
dlatego wlasnie ja my nikogo nie zapraszamy. pojdziemy sobie potem na uroczysta kolacje we dwoje. rodizna i tak daleko i nikt nie przyjedzie.

Gość hsjksieiei
z chcecia tez bym tak zrobila ale narzeczony na to nie pojdzie :( chce wesele ....nie wiem czy tylko nam ida tak słabo przygotowania czy tak jest zawsze ...? od czego zaczełyscie przygotowywać ślub?

Gość ech_życie
My też nie mieszkamy w Polsce i chcemy wziąć tu ślub. No i to samo - jak sobie pomyślę o tych wszystkich przygotowaniach, to.... :-o

no jak to: od czego. od USC i sali/restauracji. Gdy to juz jest, reszta idzie lekko, ciuchy, obraczki, zaproszenia, samochod, fryzjer, kwiaty, alkohol, fotograf...

normalnie, jedyny wyjątek to to że nie trzeba chodzić na nauki przedmałżeńskie i do poradni. Salę, orkiestrę i fotografa trzeba zarezerwować tak czy inaczej, suknię będę mieć ślubną, w końcu ślub to ślub.

Gość ech_życie
wydaje mi się, że najpierw trzeba ustalić listę (liczbę) gości i dograć wybraną salę i USC...

Gość pom poko
ja tylko szukalam sukienki i juz mam, bardzo nietradycyjna, biala w kwiaty, i krotka a narzeczony wypozycza frak.i to tyle z przygotowan. ale rozumiem ze jesli rodzina jest blisko to nie da sie wziasc slubu cichaczem.

Gość hsjksieiei
az sie marwie ze jak dalej bedziemy tak wybrzydzac to wezmiemy slub za 5 lat bo juz nigdzie nie bedzie miejsc;) duzo wczesniej zaczelyscie przygotowania?

Gość ech_życie
achajka: będziesz miała suknię jak przy ślubie kościelnym? A co wrzucisz na siebie na poprawinach (planujesz to?). (może dzięki takiemu info też w końcu zacznę mieć wizję tego ślubu :-o )

Gość ech_życie
pom poko: och, brzmi ciekawie :-D pokazuj suknię :-)

ech_życie: póki co ta suknia mi się marzy: http://twojewesele.ovh.org/foto/1228159813.jpg poprawin nie planuję, co najwyżej obiad dla przyjezdnych w restauracji i później popijawę z najbliższymi u mnie w domu plus ewentualnie grill w ogrodzie, więc myślę że zwykła ładna letnia sukienka da radę. sala jest najważniejsza, na lato 2010 w wielu miejscach już nie ma wolnych terminów, potem kapela, fotograf, kamerzysta- co lepsi są też już zaklepani. formalności w USC załatwia się w parę miesięcy przed więc jeszcze się tym nie zajmuję. ślub w sierpniu 2010.

Gość pom poko
dlatego nie biore slubu w polsce bo zanim sie doczekam to mi sie odechce. wiem ze moja siostra organizowala slub bardzo aktywnie juz 6 miesiecy przed. ech_życie - nie mam foto , sorki;) kupilam ta sukienke w polsce w warszawie w zwyklym sklepie z sukienkami.

Gość ech_życie
Achajka: Suknia fajniutka, nietypowa :-) ale wydaje się dla wysokich, nie dla kurdupli jak ja :-D Mam nadzieję, że żartujesz z tymi terminami :-o kurcze, to jak chcemy w przyszłym roku, to musimy się szybko określić :-o Co do ciuchów, to chciałabym suknię, ale nie wiem, czy długą, np. jak ta: http://madonna.pl/pl/suknie_wieczorowe.php?s=1711 czy coś w tym stylu: http://www.allegro.pl/item617329723_beauty_dress_3_kolory_tu_36_34_46.html A może coś zwiewnego... :-o (mam nadzieję, że linki zamieszczam dobrze, bo robię to pierwszy raz...)

Gość Iza_30
Ja majac slub we wrzesniu 2008 dopiero w kwietnbiu poszlismy do urzędu. W lipcu zaczęłam szyc sukienkę, w sierpniu zamowilismy obraczki, w maju zarezerwowalismy sale na obiad na 35 osob. próbna fryzura i makijaz na okolo 2 tygodnie przed slubem. Na 5 dni przed slubem zamowiłam welon.....;) fotograf byl po znajomosci wiec zero formalnosci.

Gość Sun_chicken
My zaczelismy od wyboru daty, wycieczki do USC, pozniej restauracja, teraz juz suknia kupiona (bedzie prawdziwa slubna koronkowa z trenem, bo slub w plenerze), obraczki wybrane, zaproszenia gotowe do wyslania, zostal nam do wybrania tort, kwiaty i menu. Na poczatku tez az mnie skrecalo od tej organizacji, ale najgorsze okazalo sie sterczenie w USC po akty urodzenia i inne zaswiadczenia. W sumie koszta calosci tez w sumie nie male, ale podobno bierze sie slub tylko raz :) Trzeba sie brac do pracy, bo z czegos trzeba zaplacic za podroz :) Pozdrawiam wszystkie Panny Mlode!

ładne te sukienki, ale jak dla mnie za skromne na własny ślub. W końcu to jedyny dzień w życiu kiedy można założyć białą, wielką kieckę:) po przymiarce ci powiem czy moja jest dla kurdupli czy nie:D tez jestem niziutka ale podobno ten tren wydłuża sylwetkę. Ile będziesz mieć osób? ja planuję na 110, na mniej jest dużo łatwiej znaleźć salę, a jeśli robisz sam obiad to pewnie możesz zrobić tak szybko jak Iza.

Gość ech_życie
Chcielibyśmy, aby na slubie byli najbliżsi, bo jak wspomniałam nie odbędzie się w Polsce, więc dochodzą koszty hotelu dla wszystkich. Ale jak zaczęliśmy myśleć kto ma być, to lista zaczęła się tak rozrastać, że spasowaliśmy :-D więc na razie nie wiem, na pewno ok.50. Chcemy mieć ślub w plenerze ;-) więc sukienka też musi pasować do takich klimatów :-o no i tu brakuje mi wyobraźni :-o

Gość ech_życie
ja mam mniej niż 160cm wzrostu i w sukienkach na kole wyglądam jak lalka :-o Nie chciałabym białej sukni typowej dla ślubu kościelnego, tylko coś takiego, co wygląda efektownie, a jednocześnie widać, że to mój ślub ;-)

Gość biorę cywilny za tydzień
w Anglii. ale się denerwuję!!! ;) wszystko (no prawie0 już gotowe, pozostaje gotowanie bo robimy imprezę w domu dla rodziców (przylatują do nas) i znajomych.......... suknia obrączki itp załatwione już od 2 miesiecy. pozdrawiam 🌻

Gość ech_życie
:-D super! wszystkiego najlepszego 🌻 Macie ślub w urzędzie, czy w kościele? Ciężko było załatwić wszystkie formalności?

Gość ech_życie
blush........... przepraszam, napisałaś, że cywilny... Możesz podać kilka szczegółow na temat przygotowań?

Gość biorę cywilny za tydzień
dziękuję :) bierzemy slub cywilny, załatwienie formalności to naprawdę była pestka! no ale to zapewne dlatego, że oboje jesteśmy obywatelami krajów z UE którzy mogą tu legalnie mieszkać i pracować itd, i mieszkamy tutaj ponad 2 lata, co musieliśmy udowodnić odpowiednim dokumentem. ale mam stresa ale oczywście bardzo się cieszę!!!!!!!!!

Gość ech_życie
jak długo trzeba mieszkać w UK, żeby nie było problemu ze ślubem?