Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wesola21

Strach przed lataniem samolotem...

Polecane posty

Gość Wesola21

Czy ktos z forumowiczow tez boi i niecierpi latac samolotem????...ja wlasnie musze odbyc znow taka podroz gdyz wracam zza oceanu ...:(

Gość poszukujacaaa
Tak, ja się panicznie boję latać... A Ciebie czeka pewnie wielogodzinny lot? Ja kiedyś leciałam 9 godzin, to była masakra... Ale cóż, trzeba lecieć z kimś kochanym i gadać, spać, zajmować się wszystkim, byle nie katastroficznymi myślami ;)

Gość Wesola21
mam tez strach przed członkiem .. Boje sie ptaka,,

Gość Wesola21
tak dokladnie ...w sumie 13 godzin z przesiadka nadodatek:(((((( ehhhhh staram sie nie myslec o tym bo wrocic musz i tak jakos ale tyle sie dzieje katastrof a ja z moimi rodzicami sie ponad 3 miesiace nie widzialam i jak pomysle ze za tydzien znow ta katorga to plakac sie mi chce...zawsze mam czarne mysli choc staram sie wierzyc ze nic zlego sie nie stanie:((((...czy wszyscy ludzie tez tak maja????? lecac samolotem czy sie boja czy nie?? jak myslicie ...no ja akurat lece sama;/

Gość Wesola21
Co za idiotka sie podszyla pod moj nick to nie jest smieszne DARUJ SOBIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ja nienawidze latac
a latam ze 4-6 razy do roku , w sumie nie dlugo aleee i tak. za kazdym razem mam atyaki paniki pocieszam sie tylko ze w europie sie to nie zdarza ...

też sie boję i nie lubię latać, stewardesy podejrzliwie na mnie czasami patrzą, bo penie minę mam jak terrorystka a w głowie odtwarzam najgorsze z mozliwych wizji Obiecałam sobie, że następnym razem polecę z jakimś silnym mężczyzną i cały czas będę przytulona, albo założę czarną opaskę na oczy ;)

Gość Wesola21
do ja nenawidze latac-> 4-6 razy????????? ja juz bym chyba na zawal umarla:(((((.......

Gość poszukujacaaa
Pociesz się, że wypadki samolotowe zdarzają się bardzo rzadko i w gruncie rzeczy o wiele niebezpieczniejsze są samochody ;) Przytul się do ukochanego i śpij

Gość Wesola21
wiecie "najsmieszniejsze" w tym wszystkim jest to, ze w razie katastrofy to pokazuja jak zakladac kamizeli ciekawe co to wtedy juz DA????????:/

Gość Wesola21
Przytul się do ukochanego i śpij jak mam sie do niego przytulić skoro boje sie członka ? To moja fobia ..

Gość Wesola21
poszukujaca nie bede miala sie do kogo przytulic:(((((((((( przylecialam i wracam SAMA;/ chyba w fotel sie wbije albo zjem jakies tabletki nasenne...Boze tak bardzo chcialabym juz byc w POLSCE!!!!!!!!!!!

Gość Wesola21
a czy członek nie zrobi mi krzywdy?

Gość poszukujacaaa
Spokojnie, w samolotach zazwyczaj puszczają filmy więc skup sie na filmie, albo sluchaj muzyki, czytaj książkę, śpij- najlepiej wszystko na zmianę :)

Gość kuchnia orientalna
a ja jutro lecę... trzeci raz w tym roku i za tydzień powrót. Na szczęście zawsze latam ze swoim mężczyzną Skąd lecisz?

Gość Wesola21
poszukujacaaa no tak zawsze robie spie lookam film muza inaczej bym tak juz dawno "zeszla".....Kuchnia Orientalna to zycze Ci szczesliwego lotu ja lece ze Stanow a Ty skad ???

Gość lno taaak
spoko, czeswto w dobrym litniach lotniczych mozna ladnie doic %.. moja matka zawsze jak do mnie lata tak robi, potem dobieram ja lekko zamulona ;P jednym slowem- miala dobra podroz :)

Gość kuchnia orientalna
ja lecę do Turcji, na majówkę ;) generalnie nie bałam się lotów, bo pierwszy raz leciałam jak miałam ok. 5 lat i miałam bardzo dobre wspomnienia... do zeszłych wakacji, gdy wracałam w urlopie. Wtedy w PL szalały burze i inne niedogodne zjawiska atmosferyczne i miałam to nieszczęście lecieć podczas burzy. O Boże!!! Myślałam, że to już koniec... takie turbulencje, spadanie to nawet rollercoaster nie zapewnia. Porażka....

Gość Wesola21
Kuchia Orientalna wspolczuje takiego doswiadczenia;/... mam nadzieje ze nie doswiadcze takich strasznych turbulencji nawet jak odczulam male to nogi trszesly mi sie jak osika...:( nie wiem czemu ale mam jakies wrazenie ze nie dolece do domu.................jesli se tutaj za tydzien nie odezwe to ehhhh

Gość Wesola21
mial ktos moze jeszcze jakies niemile doswiadczenia????

Jak lecieliśmy na Majorkę, znajomy, który leciał pierwszy raz ze strachu przed lotem wypił pół whiskacza i ledwo ruszyliśmy torebka poszła w ruch, bleee

Gość bocian12
latanie dla mnei też było koszmarem, ale w końcu musiałem sie przełamać. najważniejsze aby oswoić swój strach Najważniejsze w walce z własnymi obawami jest próba ich oswojenia. W chwili, kiedy je poznamy, zrozumiemy i oswoimy, przestaną być dla nas takie straszne. Dlatego najpierw poznajmy swoje obawy. Zastanówmy się skąd się wzięły? Co jest ich podłożem? Być może oglądałaś film o katastrofie lotniczej, albo usłyszałaś straszne historie o lataniu? Być może w telewizji usłyszałaś kolejne doniesienia o katastrofach lotniczych? Jeśli to one są podłożem Twoich obaw, przede wszystkim trzeba sobie przetłumaczyć, że żadna z takich sytuacji, nie musi przytrafić się Tobie. Miliony ludzi codziennie przemieszczają się samolotami w różne rejony świata szczęśliwie i Ty też możesz należeć do tego grona. A poza tym staraj się pamiętać o tym, że podróż samolotem, to jedna z najbezpieczniejszych form transportu. A wypadek, jeśli ma się zdarzyć, zdarzy się równie dobrze na ulicy, autostradzie, w metrze, czy nawet na chodniku. A przecież, mimo tej możliwości, nadal się nimi poruszasz. W ten sam sposób należy podejść do samolotu. http://nuclearts.pl/podrozowanie/jak-pokonac-strach-przed-lataniem/

Gość latajek
Boisz się latać? zajrzyj na latajbezstrachu.pl/awiofobia.html Kurs, na którym pokonasz strach przed lataniem.

Gość Szymczoniak
Ja też tak mam. I wkurza mnie to strasznie, bo jak widzę tanie loty https://www.fru.pl/ to mi przykro. Muszę iść w końcu do psychologa, bo chciałabym latać bez stresu...

Gość wie
ale czego tu się bać w ogóle? Nigdy tego nie mogłem pojąć :O Do samochodu się nie boisz wsiąść, rowerem jechać, przez ulicę przechodzić? Bo w tych miejscach jest WIELOKROTNIE większa szansa zgonu. Szczerze mówiąc ja za każdym razem czekam na turbulencje, bo sam lot jest tak potwornie nudny i niewygodny, ze to jedyna rozrywka. Najlepsze miałem w drodze z Colombo do Frankfurtu, kiedy rzeczy latały po samolocie ;) Może to dziwne, ale kompletnie niczego się wtedy nie bałem, wręcz bawiło mnie to niepomiernie. A zwłaszcza panika niektórych pasażerów :classic_cool:

Gość gość
do osob majacych te fobie, probowaliscie leków, np. xanaxu?

Gość gość
z jednej strony boję się a z drugiej uwielbiam latać :) bardziej boję się jazdy samochodem, potem autokarem, najmniej pociągiem ale też nie przepadam za pociągami ....