Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Desperado20

Dlaczego nie leci !?

Polecane posty

Gość Desperado20

Mam pytanie odnosnie KG (lat 20) Czym moze byc spowodowany fakt, ze NIE chudne chociaz jem przez 2 miesiace ok 900 kcal, raz mniej raz max 950. Nie jem pieczywa i słodyczy. Czasem , rzadko 2-3 kostki czekolady. A od 2 mies, waga ani rusz, a wagi w domu mam 3 , wiec 3 nie kłamia. Dodam, ze nie jem pozno. czasem o 20 , ale to jak cos to jabłko, czy wlasnie ta kostka czekolady, a chodze spac ok 1 w nocy. Troche cwicze i chyba narazie tyle. Czym moze byc do spowodowane ? Cos moge miec uszkodzone w organizmie ? Hmm... Dodam , ze z tarczyca jest wszystko ok.

Gość Desperado20
Dziekuje za odp na wysokim poziomie.

Gość głowe///
a wiesz dlaczego? bo nie jesz słodyczy ale jesz czekolade.... dla mnie czekolada tez sie zalicza jako slodycze poza tym trzeba cwiczyc prawie codziennie zeby schudnac i to nie po 15 minut tylko co najmniej półtorej godziny...a pod cwiczenia nie podciagniesz wycieczki do sklepu po czekolade...po za tym nie je sie po 18 jak sie chce schudnac bo jak bedziesz żreć czakolade po 20 to sie nie dziw ze waga w dol nie leci.,..

Gość głowe///
alez prosze bardzo chcialas wiedziec co masz uszkodzone w organizmie to teraz juz wiesz..

Gość Desperado20
Czy ja mówie, ze ŻRE Napisalam, ze czasem tzn raz na tydzien zjem 2 kostki a jedna kostka ma ok 40-50 kcal. Wiec czytaj ze zrozumieniem... Żarcie to wpierdalanie całej na raz ;/

Gość głowe///
niekoniecznie calej na raz...myslisz sie w zeznaniach piszesz ze nie jesz słodyczy po czym piszesz ze jesz czkolade nie wazne ile kłamiesz wiec nie jestes wiarygodna....żresz czekolade żresz po 20 prawie nie cwiczysz i jeszcze sie dziwisz ze nie chudniesz to jest już szczyt!

Gość głowe///
i zdecyduj sie czy zjadasz 2 czy 3 kostki i czy to aby na pewno raz na tydzien bo czasem to jest raz na miesiac a nie raz w tygodniu.... dostarczasz sobie prawie 200 dodatkowych kalorii wiec powodzenia...

Gość Desperado20
n/c ...

Gość ten co Ci odpowiada
to chyba jakiś idiota to po pierwsze. Po drugie jesteś pewna że zjadasz tylko 900 kcal? Trudno taki wynik osiągnąć. Po trzecie może nie masz już z czego chudnąć?

Gość Desperado20
Na 100% ok 900 kcal. Tabele kaloryczna znam na pamiec ;) Mam, niestety mam. Nie duzo ale z 4 kg.

Gość głowe///
nie idiota ale kobieta w wieku 20 lat teoretycznie potrzebuje okolo 2 tys kalorii tyle ze tak naprawde kobieta zjadajac tyle kalorii a nie cwiczac (bo troche to nie sa cwiczenia) na dodatek przy siedzacym trubie zycia a taki mają osoby ktore mają nadwage (sorry ale jesli sie duzo ruszasz to mozesz duzo jesc i nie tyjesz) przytyje....wiec kobieta w wieku około 20 lat powinna zjadac okolo 1500 kalorii zeby nie przytyc chyba ze regularnie cwiczy albo ma ciezka fizyczną prce.... w 900kalorii nie wierze bo autorka sie miesza w zeznaniach... poza tym nie jedzenie slodyczy to nie jest żarcie czkolady...zeby waga zaczeła spadac trzeba po pierwsze zastosowac diete redukującą ktora nie polega na nie jedzeniu pieczywa bo akurat ciemne pieczywo zawiera duzo błonnika...poza tym złożone węglowodany sa potrzebne bo długo uwalniają energie.... coż to oznacza? a no to ze żeby sie odchudzac trzeba wiedziec jak...a nie wmawiac sobie i innym ze jestem na diecie 900 kalorii i nie chudne....poza tym z Twojej diety wynika ze jesz ze dwa moze 3 posiłki... powodzenia zycze na takiej diecie bo nawet dziecko wie ze powinno sie jesc 5 małych posiłkow dziennie nie dlatego zeby nie odczuwac głodu tylko dlatego zeby podkrecic swoj metabolizm na full... nie wazne czy idziesz spac o 21 czy o 1 w nocy jesli chcesz schudnac nie je sie po 18 bo metabolizm zaczyna zwalniac... cała filozofia chudniecia to 3x w tygodniu po 1,5h wysilek fizyczny (im go wiecej tym szybsze efekty) MĄDRA dieta redukująca ktora zawiera 5 posiłków i eliminacja wszystkich słodyczy, słonych przekąsek, i soków oraz napojow słodzonych bo to tylko niepotrzebne dodatkowe kalorie...

Gość Desperado20
w wieku 17 lat cierpialam na anoreksje, wiec nie gadaj mi , ze nic nie wiem o odchudzaniu... Teraz mam poprostu z tym problem( w obecnym roku) I jaki siedzący tryb życia ? Gdzie cos takiego napisalam ? Powiedziałam tylko, ze troche cwicze, a nie uprawiam zadnego sportu regularnie. Tak.. wiec nie udawaj, ze pozjadałas wszystkie rozumy.

Gość Desperado20
Moze i zwalnia sie ok 18stej, ale NIE POWINNO sie jesc 2-3 godz przed pojsciem spac... a zjedzenie 2 czy 3 kostki czekolady CZASEM/ RZADKO to nie wiem jakie to jedzenie WIELKICH słodyczy i o czym kobieto mówisz.

Gość kikokikokikokiko
A ile ważysz? Najprawdopodobniej nie za bardzo jest z czego chudnąć:)

Gość Desperado20
49,8 kg

Gość kikokikokikokiko
Czyli nie masz z czego. 4kg przy takiej wadze, to ciężkie to zrzucenia, bo wtedy odchudzasz się tylko do większej niedowagi.

Gość Desperado20
jakos 3 lata temu z takiej wagi zrzucilam 18 kg..

Gość idź lepiej do psychologa
klasyczny przykład anoreksji, idź się leczyć! a ile masz wzrostu?

Gość Desperado20
Nie mam juz anoreksji. Chociaz na psychice zawsze COS zostaje, teraz to widze. Mam mało 163 cm.

Gość idź lepiej do psychologa
Przy takim wzroście , nawet jak masz drobna budowę ciała, powinnaś ważyć ok 50 -53 kg. I to jest normalna waga. Jak chcesz mieć niedowagę, to powodzenia, na pewno zdajesz sobie sprawę z konsekwencji. I widać, że nie masz najmniejszego pojęcia o odchudzaniu. Skoro od 2 miesięcy dostarczasz tylko 900 kalorii , to powinnaś wiedzieć, że masz tak zwolniony metabolizm, że twój organizm, dla uzyskania energii spala już mięśnie, a kalorie odkłada na zapas, dlatego waga nie spada. Dla przykładu: osoba, która w miesiąc schudnie 13 kg, stosując dietę 1000 kcl, tak naprawdę straci w tym czasie 5 kg wody, 5 kg mięśni, a tylko 3 kg tłuszczu. Zacznij uprawiać jakiś sport, byle regularnie, zeszczuplejesz bez straty wagi i zdrowia. racjonalne odchudzanie mierzy się w CENTYMETRACH , a nie w KILOGRAMACH. Tak się znasz, a nie wiesz podstaw ???

Gość Desperado20
Nie mówie, ze sie znam, tylko ze KIEDYS schudłam. ZE UDAŁO mi sie schudnac w sposob niewłasciwy i ciegnacy dosc tragiczne konsekwencje... Sport ok, ale moze po stresujacym czasie sesji w czerwcu...

Gość Desperado20
ponawiam temat

Gość Desperado20
ponawiam temat