Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dzika_kotka

Ból jajników podczas stosunku... pomocy

Polecane posty

Witam. Mam taki oto problem że boli mnie lewy jajnik podczas stosunku, ale tylko podczas niektórych pozycji. Dodam jeszcze że coraz więcej pozycji sprawia ten ból. Kiedyś miałam zapalenie jajnika i się już z tego wyleczyłam, to było prawie rok temu. Po wyleczeniu się odczuwam taki oto ból. Do tego chce też dodać, że TYLKO podczas stosunku. Rozmawiałam o tym z ginekologiem, ale pani dr. zignorowała to (sprawdziła, powiedziala że nic mi nie jest). Prosze mi tu nie pisać że może jest za sucho (bo nie jest), albo że niektórych to poprostu boli (bo mnie nigdy wcześniej nie bolało).

Gość moze masz zrosty
które często się pojawiają po zapaleniu przydatków. Na standardowym badaniu ginekologicznym tego nie wykryje się. Zaczęłabym od usg. A potem ewentualnie laparoskopia lub HSG jesli ból będzie dokuczliwy.

Gość moze masz zrosty
wiesz co wszystko zależy ...jak duże sa te zrosty, gdzie itd itd. Generalnie zrosty moga stac sie problemem przy staraniach o dziecko i wtedy owszem leczy je się za pomoca laparoskopii właśnie. Ale ten objaw o którym piszesz może byc spowodowany przez szereg innych czynników - torbiele na jajnikach, cysty, ewentualnie jesli jestes w trakcie owulacji też jajniki moga boleć ( i to nie szkodzi, że kiedyś nie bolały). Dlatego najpierw zrób sobie usg (na usg zrostów nie zobaczysz ale już torbiele i cysty tak).

Gość moze masz zrosty
A dodam jeszcze że mnie np bola jajniki czasem w trakcie stosunku bo mam PCO czyli malutkie cysty w jajnikach, czasem boli mnie bardziej w trakcie owulacji, a czasem bardziej po owulacji - na usg wyszło mi że ból poowulacyjny spowodowany jest dużym ciałkiem żółtym (co jest normalne ale kiedyś takich objawów nie miałam).

Gość ....finka
Doradze .....Podac gg.....