Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

luliczkaa

Pytanie dla kobiet, które rodziły dzieci...

Polecane posty

Jestem w 8 miesiącu ciąży i od wczoraj wieczora mam dziwne skurcze podbrzusza. Gdyby nie to, że termin porodu mam na czerwiec i jeszcze nigdy nie rodziłam to pomyślałabym, że właśnie zaczynają się \"te\" skurcze. Zastanawiam się czy to normalne. Wizytę u lekarza mam na przyszły wtorek. Co to może oznaczać? Aha i jeszcze jedno...Dzidziuś strasznie się rusza, ja wiem, że to normalne, ale dosłownie narywa mi całym brzuchem, przez pierwsze pół godziny dla mnie i męża to była frajda, ale jak zaczęły mnie boleć wszystkie wnętrzności to myślałam, że oszaleję. Czy to naturalne? Jeśli pytanie wydają się śmieszne to proszę nie komentować, to moja pierwsza ciąża i po prostu nie jestem jeszcze wszystkiego świadoma... Z góry dzięki za kulturalne wypowiedzi...

Gość zawsze możesz
zgłosić się do szpitala.Powinni cię przebadać,podłączyć pod KTG.Jeżeli takie skurcze utrzymują się zbyt długo to moga wywołac przedwczesny poród.

Gość o4it543y
Ty idż na wizyte wcześniej,bo choć skurcze się zdarzają wcześniej,to jednak bulów wnętrzości nie miałam,normalne pokopywania,zresztą pewno lekarz karze ci liczyć ruchy dziecka na dobę?

Skurcze przed porodem są bardzo reguralne,można sprawdzić z zegarkiem częstotliwość,ale może poród zacząć się od odejścia wód bez skurczów. Na twoim miejscu niebagatelizowałabym,dziwna ta ruchliwość z bolącymi wnętrznościami-pierwsze słysze,żeby,aż tak...

Słuchajcie, lekarz kasuje 70 zł za wizytę, robi USG, mierzy ciśnienie i \"zapraszam za miesiąc\". O badanie ginekologiczne musiałam go poprosić po 3 miesiącach chodzenia do niego bo on w ogóle nie miał chyba zamiaru mnie tam sprawdzać. W ogóle jak na pierwszą ciążę to uważam, że powinien coś mi opowiedzieć, doradzić, wyjaśnić... a on nic. Czytałam w internecie, że regularne skurcze są początkiem porodu, ale moje s jakieś dziwne no i dopiero 8 miesiąc. Dziecko jest naprawdę ruchliwe, notabene ona, ale ja tłumaczę to tym, że od początku ciąży bez przerwy uczę tańca (nie myślcie, że się przemęczam, ja tylko mówię co mają robić i pokazuję na chodząco) i może to od ciągłej muzyki? Może to głupie, ale nic innego nie przychodzi mi do głowy. Widziałam już ruchy dziecka w brzuchu u mojej mamy, ale mój brzuch dosłownie się trzęsie jak galareta kiedy zaczyna wyrabiać...

i jeszcze jedno... boję się iść do szpitala bo gdy 2 miesiące temu przyszłam z gorączką 39 stopni do mi powiedziano "że teraz to już nawet z łupieżem przychodzą do szpitala"... to było dla mnie przykre i żenujące...

Gość pojedż do szpitala na izbę
każda oznaka która Cię niepokoi jest podstawą do konsultacji. Zrobią Ci KTG, zobaczą, czy sa skurcze, uspokoisz się. A co do Twojego lekarza to jakis dziwny, skoro nie badał Cie ginekologicznie. Idź na konsultację - taka moja rada.

Olej gadanie, bo coś może stać się z dzieckiem. Gorączka 39 stopni może być groźna dla płodu, nikt nie miał prawa Ci tak powiedzieć. Jedź do szpitala, poproś o KTG, powiedz, że dziecko zrobiło się bardzo gwałtowne i że masz skurcze. Muszą udzielić Ci porady.

waham się, naprawdę poczułam się upokorzona słowami lekarki. Jeśli dziś znowu nie prześpię nocy to jutro zgłoszę się do szpitala...Co do lekarza to jest znany i szanowany w naszym mieście i kompletnie nie rozumiem dlaczego. Gdy go zapytałam o płeć dziecka zrobił minę cierpiętnika tak choćby bolało go, że jeszcze raz musi zerknąć na usg...

Ciąża miała być dla mnie radością, wielkim przeżyciem, czekałam na nią z niecierpliwością, a teraz wszystko wydaje mi się przereklamowane. Przepraszam, ale właśnie tak czuję. Lekarz straszy mnie, że dziecko za duże i tak dalej. Może dlatego tak kopie? Ma mało miejsca. W 29 tygodniu ważyła 1500 czy to naprawdę tak dużo w tym czasie?

jestem w ciąży 23 tydzień jedną ciążę miałam martwą więc teraz jak tylko coś jest nie tak jadę do lekarza albo do szpitala. kochana nie martw się głupimi komentarzami to ich zasrany obowiązek sprawdzić twoj i dziecka stan zdrowia!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyno, Ty nie czekaj do jutra i się nie zastanawiaj tylko jedź do szpitala. Nie będę Ci opowiadac drastycznych historii, ale tu chodzi o Twoje dziecko i chocby nawet łupież Cię niepokoił w związku z ciążą, to się nie zastanawiaj ani chwili i jedź. Najpewniej to co odczuwasz to skurcze przepowiadające, czyli Twoja macica przygotowuje się do porodu, ale lepiej się upewnić i spać spokojnie.

Ten Twój lekarz jakiś durny jest :/ Mój syn w 30 tc ważył wg USG 1800 g i to raczej średniaczek. Idź na konsultację do kogoś innego i wypytaj się o wszystko, co Cię interesuje.

skurcze narazie ustały tylko mocno się rusza co jakiś czas. Do lekarzy nie mam już sił, za wszystko karzą sobie płacić, a jak chcę się umówić nie do prywatnego to pierwszy wolny termin za 3 miesiące. Ginekolog kazał mi zrobić mnóstwo badań, krzywą cukrową, mocz, morfologia, a gdy mu je przyniosłam, spojrzał i nie skomentował. Gdy go zapytałam o to on mi na to: Wszystko ok. No idzie dostać nerwicy...