Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalolaaa

CIEMIENIUCHA-JAK SIE JEJ POZBYC SZYBKO I SKUTECZNIE?

Polecane posty

Gość lalolaaa

witam! mojemu 2 m-cznemu dziecku wyszla ciemieniucha jest biala i sie łuszczy wyczesywalam szczoteczka ale słaby efekt wiec probowalam grzebyczkiem tylko troszke lepiej schodzilo ciotka podpowiedziala mi zeby scierac szczoteczka do zebow wiec sprobowalam, ładnie sie sciera owszem ale małemu sciera sie skorka i w jednym miejscu az pokazala sie krewka:( juz sama nie wiem co mam robic bo zwykla szczotka nie jest skuteczna a z kolei szczotka do zebow ma szorstkie wlosie i mozre maluszka bolec:( dodam,ze zawsze smaruje najpierw glowke oliwka i czekam ok 30min

Gość ja nie robiłam nic
z ciemieniuchą i zeszła sama wyczesywanie natłuszczanie nic nie pomagało!więc przestałam i po tygodniu zeszła i ponownie sie nie pojawiła

Albo Oilatum albo Olejuszka ze skarbu matki. Jak najczesciej natłuszczaj główke i wyczesuj ciemieniuche. Jesli dziecko jest juz duze (to czesto problem dzieci z AZS) i ma sporo wlosów to najlepiej zmienic szampon na mocno nawilzający i porządnie spłukiwac prysznicem tak zeby nic szamponu nie zostało.

Dodam ze jak próbowałam nic nie robic albo nie wyczesywac to zrobila sie prawie skorupa...

Gość a jaki masz problem kasiu
Nalozyc na glowe maslo(troche bedzie smierdzialo) i po 30 min wykapac dziecko. U mnie tak zrobilam i po problemie nie ma sladu.

Gość lalolaaa
niczym nie wyczesywac? przeciez jak wyczesuje dzis to jutro bedzie znowu i to nawet wiecej:( jak sie pozbyc raz na zawsze tego cholerstwa?

Gość spróbuje a zobaczysz
że warto. u mojego synka wyszła , posmarowałam ja bepanthenem ze 2 razy, bez czesania, bo też główka była przez to podrażniona, i zero śladu do dzis dzień:)

przecież szczoteczka do zębów jest bardzo ostra! Słuchaj mnie poradzono smarować oliwką po kąpieli i zrezygnowanie z czapeczki. Zakładałam zawsze po kąpieli bawełnianą czapeczkę, podobno to mogło być przyczyną - bo przegrzewa się główkę. Nie wiem na ile w tym prawdy ale ciemieniucha zniknęła jak ręką odjął.

Gość lalolaaa
wiem wlasnie ,ze szczoteczka do zebow jest ostra i boli tak chcialam sie tego pozbyc,ze uznalam to za dobre rozwiazanie ehh juz teraz nie wiem jedni pisza,ze nie ruszac samo zejdzie inni ,ze natluszczac i zczesywac

Gość Ja smarowałam
zwykłym masłem i może to nieciekawie pachnie ,najlepiej posmarować 2 -3 albo nawd 4,5 godz przed kąpaniem i naprawde jak wyciera sie ręczniczkiem malucha nic mu nie będzie!!!!!!!!!!!!!!!

Gość cudowna123
Lekarz kiedys powiedziala abym malemu wytarla po kapieli glowe ostrym recznikiem i tak zrobilam.Nie bylo po paru myciach sladu.

Gość lidia23
na każdego zadziała co innego, jedni wyczesują grzebykiem, drudzy ręcznikiem ścierają ... u nas dobrze swoja robotę wykonal babycap spray na ciemieniuchę, jestesmy 2 miesiace po pozbycia sie, narazie nie wraca, więc mam nadzieje,ze ju po klopocie :)