Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła M jak Mamuska

nie wiem czy to normalne w 31tc

Polecane posty

Hej dziewczyny jestem w 31tc, od jakiegos czasu zawsze w nocy odczuwam jakby mój brzuch był taki ciezki, obolały az z trudem moge sie przewracac czasem. Do tego jakby obolałe krocze. Czy tez tak miałyście? Dodam ze w dzień nic takiego nie czuje tylko w nocy.

up up :(

Gość ja tak mialam
az do konca ciazy . jak lezalam na wznak lub chicialam sie przekrecic czulam ze brzuch jest strasznie ciezki . Z tego powodu mialam przeczucie ze dziecko urodzi sie dosc duze no i nie pomylilam sie moja corcia wazyla 3700 . w pierwszej ciazy nie mialam takiego dyskomfortu dziecko urodzilo sie lzejsze - wazylo 3100 .

Gość a moim skromnym zdaniemmmmm
w tym etapie ciąży nie powinno leżeć na plecach najbardziej wskazaną pozycją jest lewy bok ja sypiam na zmianę prawy lewy o spaniu na plecach nie ma mowy, bo od razu robi mi się słabo, a to poprzez to, iż maluszek uwiera na żyłę główna zwrotną i następuje niedotlenienie, to normalne na tym etapie

no ja jestem w 29 tygodniu i mam tak samo jak sie przekrecam czuje ze brzuszek jest taki ciezki...i krocze tez boli eh....

a spie tylko na bokach raz na prawym raz na lewym..na plecach nawet bym nie zasnela

Gość a ja jestem w 32
i mam dokladnie to samo co Ty ale rowniez stosuje metode spania na boku raz prawy raz lewy. Krocze boli rowniez ale lekarz powiedzial ze to nic takiego

mam podobnie, ale z kolei najwygodniej śpi mi się na plecach lub lewym boku (chociaz w tej pozycji zawsze mam wrażenie, że zgniatam dziecko)

ale ja też śpie tylko na bokach, na plecach nie ma mowy.

Gość Dziewczyna z lipca
heh... a ja w 30 tc w nocy przekręcam się na bok- co prawda budze się i odwracam, ale to naprawde tragedia! Nie umiem zapanowac a wyrzuty sumienia mam takie, że ze strachu że zgniote dziecko zasnąc nie mogę :(

a ja mam ostatnio jakieś wizje że spadne z łóżka w nocy na brzuch :(