Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalia_23 nl

haha co za bzdura ta tabelka bmi

Polecane posty

Gość Natalia_23 nl

http://static.papilot.pl/uploads/pics/liczby2.jpg wg tej tabelki jesli jestem grubokoscista i mam 20 lat to powinnam wazyc przy 177cm 71 kg :O haha waze 63 i jestem szczupla a przy takiej 'prawidlowej' wadze niezly musialby byc ze mnie spaslak :O

Gość POPROSTU KASIA
dziwne że zwykły kalk. bmi nie uwzględnia budowy ciała

Gość weewewwe
70 to jeszcze nic . .Niektore wazą 80, 90 , 120 kg

Gość Natalia_23 nl
no sa tez takie ekstremalne wagi ale mowie o tych niby 'prawidlowych' :D

nie chce mi sie wchodzić na linka z jakimis przestarzałymi pewnie tabelami jeśli waga --> podzielisz na -->( wzrost ) do kwadratu BMI= waga/ (wzrost)2 18,5-24,9- norma- prawidłowa masa ciała 25,0- 29,9- nadwaga 30,0- 34,9- I stopień otyłości 35,0- 39,9- II st otyłości powyżej 40,o IIIst otyłości wiąże sie ten podział z prawdopodobieństwem na zapadalnośc na choroby sercowe itd i konsekwencje zdrowotne, patrz wg nowych tabel i najnowszych badań jak nie masz poniżej 18,5 to jest ok i nie jest to nieprawidłowa masa ciała

Wszystkie kalkulatory bmi są do bani. Mi każdy mówi, że mam niedowagę, wyglądam jak szkielet (sama tez to widzę i chcę przytyć), a wg tych przeliczeń mam wagę prawidłową. No ale przynajmniej mam argument jak ktoś mnie wyzywa od anorektyczek :P