Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sowa Zielona

zamienię miss dior cherie EDP na miss dior cherie EDT

Polecane posty

Gość Sowa Zielona

Kupiłam 30 ml edp, zachęcona próbkami edt i zdecydowanie edt bardziej mi "leży". EDP jest bardzo trwała.. Z 30 ml zużyłam tak na oko 1 cm, jeśli ktoś jest zainteresowany, proszę pisać na coolpati@o2.pl

Gość głupiacipa
nie chce sie zamieniac bo nic nie mam, ale powiec mi czym rozni sie EDP od EDT

Gość głupiacipa
*powiedz

EDP = eau de parfum = woda perfumowana EDT = eau de toilette = woda toaletowa a czym sie rozni woda perfumowana od toaletowej, to pewnie wiesz. trwaloscia zapachu i zawartoscia olejkow eterycznych, czy jak to sie tam zwie

Gość Sowa Zielona
EDP słodziutkie, trochę duszące, truskawka skąpana w skarmelizowanym popcornie, zmienia się, ewoluuje w stronę mniej truskawkową a bardziej słodką. Perfumy są piękne i czarujace, jednakże nieco "duszące". EDT. Truskawka w szampanie. Twórca pominął słodziutki popcorn i usadowił go w dalszym planie. Na pierwszym są truskawki, słodkie, ale świeże, zmiksowane z szampanem. Ta wersja bardziej mi odpowiada, zwłaszcza z wizją nadchodzącego małymi kroczkami lata. Świeży, lekki (o ile truskawka potrafi być całkiem lekka), przy tym trwały (trwałość niestety trochę mniejsza niż przy EDP), ale nie narzucający się.

Gość Sowa Zielona
i tak jak napisała moja przedmówczyni :)