Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agnie

Ze Szczecina do Mławy - jak się dostać? Pomocy!

Polecane posty

Czy ktoś z Was wie, jak się dostać ze Szczecina do Mławy? Sprawdzałam PKP, ale to jakiś koszmar tzn. przez Warszawę trzeba... Czy ktoś kiedyś taką trasę przemierzał? :) Doradźcie mi, proszę; jak zaplanować podróż na takiej trasie - pociągiem, busem; gdzie najlepiej zaplanować przesiadkę...? póki co, jestem na etapie szukania jakichś busów/autobusów z Torunia... ale nie bardzo się zgrywają z pociągiem... a może jakoś jeszcze inaczej...?

ja jechałam ze Szczecina do Tczewa pociagiem a potem z Tczewa do Mławy również pociagiem.na przyklad o 12:09 masz pociag ze Szczecina, o 18 z minutami jestes w Tczewie,potem o 19:59 masz do Mławy i kolo 23 jestes

Laura, przywracasz mi wiarę w ludzi:) dzięki... kurna, tylko to cały dzień w podróży :( ale: jeszcze raz wielkie dzięki:)

Gość Paloma Kuternoga
można jeszcze dojechać TLK Gałczyńskim o 7.32, a potem dalej pośpiesznym jakoś o 15.20 do Mławy (chyba "Kormoran"). jakoś około 18 byłabyś na miejscu

Gość wichłacz
a co tam będziesz robić w tej Mławie ?

nie ma za co :) :) :) ja wlasnie tak sie męczylam caly dzien ale na szczescie nie sama ;) albo sprawdz sobie wczesniej pociag ze Szczecina do Tczewa a potem dopasuj jakis z Tczewa do Mławy bo ja to chcialam sie wyspac dlatego tez tak pozno jechalam

Gość wichłacz
Odwiedzasz Korbaczewskiego ?

Gość Paloma Kuternoga
to znaczy przez Warszawę:P bo nie napisałam:D

jej, no czasem się budzi w człowieku taka potrzeba odbycia trasy Szczecin - Mława :p kurna, życie byłoby prostsze, gdyby jeździł jakiś autobus z Torunia do Mławy ok.11 :( albo z Iławy do Mławy jakby coś jechało... a może ktoś się wybiera z Torunia do Mławy 1 maja, co?:)

Gość Pauli140
Najlepiej pociągiem, ja jestem mławianką i nie słyszałam że przez Warszawę ze szczecina można się dostać do Mławy.To chyba jakiś paradoks.

no tak mi wyskakuje - tzn. przesiadka w Warszawie :( jak jesteś Mławianką, to może znasz jakieś busy czy autobusy do Torunia albo do Iławy...?

a z tego Gałczyńskiego to gdzie miałabym się przesiąść? w Toruniu? on chyba właśnie przez Toruń i Bydgoszcz...

Gość Paloma Kuternoga
oczywiście, że można. sama jeżdżę na tej trasie. tylko nie wysiadam aż w Szczecinie:P czas podróży przez Warszawę nawet odrobinę krótszy

Gość Paloma Kuternoga
Angie - ten Gałczyński jedzie przez Warszawę. Tanie Linie Kolejowe. normalny bilet 60zł + 5zł za miejscówkę

Paloma -----------> myślisz, że z tą Warszawą to najlepsze rozwiązanie...? bo do Warszawy i dalej tam to często jeżdżę, miałam nadzieję na jakieś skróty i urozmaicenie... kurczę, ten Szczecin na końcu świata, gdzie się człowiek nie chce ruszyć (poza Berlinem i Pozaniem :) ), to cały dzień/noc się trzeba kolebać... :(

wiem, że Gałczyński jedzie przez Warszawę, tylko wydawało mi się, że zmierza do niej przez Toruń i się zastanawiałam, czy by się nie dało jakoś sprytnie zaszaleć z przesiadką turystyczną w Toruniu;) przy okazji bym sobie Toruń oblukała;)

Gość Paloma Kuternoga
no niestety przez Poznań, Kutno itd moim zdaniem to najlepsze wyjście:) ale jeśli wolisz urozmaicić sobie krajobraz za oknem lub pozwiedzać, może jest jeszcze jakaś alternatywa:P

kurczę, gdyby człowiek miał nieograniczone możliwości urlopowe to mógłby sobie urozmaicać i podróżować po kraju koleją, a tak... kurczę, gdyby pociąg z Iławy odjeżdżał jakieś 20 minut później, to już byłabym w domu ;) albo autobusy z Torunia trochę inaczej... eh... dzięki wszystkim bardzo za pomoc i rady :)

Gość Paloma Kuternoga
a jeśli chodzi o powrót, to jest dobre połączenie z Mławy TLK o 06:50,w stolicy jesteś o 8.55, a potem też Gałczyński około 9.45. wybierając je, płacisz tylko za bilet Warszawa - Szczecin + 2 x 5zł za miejscówki. Bilet do Warszawy jest niejako gratis.