Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwiesie

CIEMNY MOCZ PLUS BOLE NEREK-POMOCY!!!!!

Polecane posty

Gość martwiesie

Hej.w lutym/marcu mialam problemy z nerkami -ogromne bole,nie moglam chodzic z bolu, wymioty, okazalo sie, ze to zapalenie klebuszkow plus kamienie. Spotkanie u urologa-Dostalam silny antybiotyk,przeszlo. W wielkanoc poczulam sie zle, bolaly nerki z tylu,przylozylam cieply termofor, troche pospalam-przeszlo. Od kilku dni mam wielki brzuch,z rana ciemny mocz, ktory sie...pieni.Ale tylko z rana.Pozniej jest ok. Bol nerek, wczoraj , dzis...czy to kiedys minie? biore Furaginum rano i wieczorem od tygodnia,ale boli dalej. Jestem za granica na studiach, takze u lekarza tu nie bylam nigdy, nawet nie wiem gdzie jest. chcialam jeszcze dodac, zejest mi prawie caly czas niedobrze, mdlo, nie mam zbytnio ochoty na jedzenie,ani na zblizenia z chlopakiem. wczoraj wieczorem mialam lekkie dreszcze, kilka razy w nocy budzilam sie zlana potem i z goraczka. Jak ostatni raz bylam w Polsce, to mialam robione badania i wykazaly, ze sledziona jest powiekszona, odczuwam od jakiegos czasu bol pod zebrami, jakby cos `wypychalo`. Prosze o pomoc, jestem zdana sama na siebie.

Gość masz chyba ubezpieczenie
masz chyba wykupione ubezpieczenie zdrowotne ważne za granicą ??? Wyjazd bez tego byłby szczytem głupoty. Znasz język, idź zapytaj gdzie jest lekarz, szpital, pogotowie. chyba, że chcesz doprowadzić do takiej niewydolności nerek, że tylko dializa uratuje ci życie. Furagin jest bardzo łagodnym lekiem, nie pomoże na silne zapalenie, a do tego jego prawidłowe dawkowanie to 3 x po 2 tabletki, a nie tak jak ty bierzesz . Pij dużo wody niskozmineralizowanej i jak najszybciej do lekarza.

Gość martwiesie
dziekuje za odpowiedz. Jakosc mojego zycia totalnie sie zmniejszyla. Odechciewa mi sie wszystkiego. Myslama nawet, ze to sa bole plecow, ale nawet masc nie pomaga...szkoda gadac:(

Gość jak dla mnie zapaplenie
nerek jak masz dreszcze to juz niedobrze ganiaj do lekarza bo bedziesz miała zatrucie organizmu Odmiedniczkowe zapalenie nerek (łac. pyelonephritis) – jedna z cięższych chorób układu moczowego. Powodowane jest przez bakterie E.coli lub inne. Przebieg ostry lub przewlekły. Do niecharakterystycznych objawów należą: * Pobolewania w okolicy lędźwiowej (czasami obustronne). * Nadciśnienie tętnicze . * Osłabienie. * Długotrwale utrzymujące się zmiany w moczu: niewielki białkomocz, obecność dużej ilości bakterii w moczu. Objawy * ból w lędźwiach promieniujący do pachwiny * gorączka od 37-38 stopni * dreszcze, nudności lub wymioty * parcie na pęcherz moczowy z pieczeniem i bólem przy oddawaniu moczu * mocz z domieszką krwi lub kłaczkami * leukocyturia * osłabienie * bóle głowy

Gość martwiesie
lekarz urolog powiedzial w Polsce,ze mam uwazac na siebie, bo to moze wrocic. Mam sie cieplo ubierac itd. Ale ja ZAWSZE ubieralam sie cieplo,dbalam o siebie, zadnych mini, zawsze rajstopy w zimie...

Gość martwiesie
te dreszcze byly wczoraj, jakby zimny pot ... a kilka dni temu 2 razy pod rzad w nocy obudzilam sie z lekka goraczka.

Gość za granicą
za granicą przecież też są lekarze, pewnie nawet lepsi niż u nas weź dokumenty i kogoś do pomocy, najlepiej kogoś kto tam dłużej mieszka i dobrze zna język i idź do lekarza ważne żebyś dobrze umiała opisać objawy

Gość za granicą
jak się raz ma problemy z nerkami, to można to tylko zaleczyć, objawy zawsze mogą wrócić bez powodu, chorobę nerek ma się niestety do końca życia, tylko okresy remisji mogą być coraz dłuższe

Gość martwiesie
kurcze, ale czemu ja????????? zawsze dbalam o siebie! W zimie bylo fatalnie, bylam akurat we Wroclawiu i nie moglam chodzic z bolu, tak mnie wzielo. Wymioty,pieczenie...teraz nie odczuwam pieczenia.- Jedynie co to smierdzi mocz...przepraszam za dosadne opisy, ale nie mam nikogo , z kim moglabym sie tym podzielic.Jest to wstydliwy temat jak dla mnie. Ale dziekuje za wsparcie.To jest wazne. Do lekarza wybiore sie w poniedzialek.

Gość martwiesie
Jednakze jesli ktos ma jakies rady,to chetnie poslucham i zastosuje sie do nich. Wiem ,ze mam duzo pic.Czy czarna kawa (espresso)tez moze byc?

Gość to dobrze że pójdziesz
no niektórzy maja gorzej, np. nowotwór, albo dializy codziennie dobrze, że idziesz do lekarza, a do poniedziałku bardzo dbaj o siebie, jedz lekkostrawne potrawy, możesz wziąć no-spę, ale nie stosuj żadnych środków moczopędnych, żeby dodatkowo nie obciążać nerek pij dużo wody z dodatkiem cytryny, zapobiegnie zaleganiu bakterii, rób ciepłe okłady, unikaj soli, najlepiej nic nie sól Powodzenia.

Gość to dobrze że pójdziesz
kawa nie ! herbata tez nie! niepotrzebnie pobudzają diurezę, a twoje nerki i tak są wystarczająco obciążone tylko woda, wystarczy

Gość martwiesie
dziekuje. widze, ze kawy i herbaty nie... u mnie jest problem, bo jestem herbaciara, bez 10 herbat dziennie ani rusz. Ale wole zycie o wodzie,ale zdrowo hehhe.

Gość kfkfk
Dziewczyno, chcesz sobie zjechać nerki?????? I chodzić na dializy albo czekać na przeszczep?????? To, co ci się dzieje, to nie jest przeziębienie! To jest poważna sprawa. MUSISZ iść do lekarza To nie są żarty!!!

Gość nie no..
Ciemny mocz oznacza obecność krwi. Krew - oznacza stan zapalny. Zresztą dreszcze i mdłości najlepiej o tym świadczą. Chodząc z czymś takim możesz prosto doprowadzić się do niewydolności nerek.

Gość martwiesie
chodzi oto ,ze nie chce robic rodzinie mojego chlopaka klopotow.Wiecie jak to jest-przyjechala taka jedna a juz do lekarza leci jak stara baba. Nie mowie, ze mnie non stop nerki bola, staram sie sprzatac, ale dzis za duzo nie zrobie, bo boli bardzo. Narazie uciekam,ale bede tu wchodzila, zeby zobaczyc, co piszecie. Jest mi smutno,bo oprocz tego mam tez chorobe Hashimoto i sama nie wiem, czy te CODZIENNE juz mdlosci, itd sa zwiazane z tabletkami Euthyrox, ktore biore codziennie na czczo. Jeszcze raz dziekuje za odpowiedzi. To forum juz raz uratowalo mi zycie mozna tak powiedziec... gdyby nie topik jednej z dziewczyn o hashimoto,nigdy bym nie poszla do lekarza... *

Gość anetaKrfakow
ja tez dbam o siebie, ale chyba na daremno, skoro to moze dotknac tego, kto ubiera sie cieplo itd:(

Gość martwiesie
Bylam u lekarza, no i nic! Opisalam swoje objawy, itd, wczoraj mnie nie bolaly nerki,lekarka sie troszke zdenerwowala, bo `po co przychodze, jak nic mi juz nie jest`. Wytlumaczylam ,ze boje sie nawrotu, ktory byl w zimie, bardzo mnie wtedy bolallo i nie chce, zeby sie powtorzylo. Ona na to ,ze....przesadzam!!!! Jesli teraz jest dobrze, to mam pic wode, duzo wody, sokow. W kazdym badz razie zaplacilam 10 euro za wizyte:/ Wyszlam z niczym. W sumie powiedziala mi to ,co ja juz wiem i stosuje...

Witam. Mam podobny problem :( Wczoraj bardzo bolalo mnie w koncowej fazie oddawania moczu. Nie byl to bol piekacy lecz klujacy.Sikalam co 10 minut do teo pozniej zauwazylam krew pod konice sikania.Ale wypilam wode z sokiem z cytryny i wzielam nospe do tego nasiadowki z rumianku i wieczorem bylo juz lepiej.Dzis za to potwornie bola mnie nerki :( jest to bol podobny do tego jaki wystepuje w czasie okresy lecz jest silniejszy.Wzielam nospe ale nic nie pomaga.Mam na jutro termin u ginekologa.Martwie sie troche bo planujemy z mezem dziecko i przez pare dni intensywnie nad tym pracowalismy i teraz nie wiem czy to bylo poronienie czy zapalenie pecherza :( Jestem ciekawa jak ty \\\"martwie sie\\\" co z toba czy ci juz przeszlo? Ja tez mieszkam w niemczych i nie wiem co mi lekarka jutro powie.Oby to nie bylo nic grozniego.

Gość moze to po prostu
kamica nerkowa (kamienie badz piasek na nerkach) w badaniach z moczu spokojni epowinno cos takiego wyjsc..

Gość gość
problemy z nerkami warto rozwiazywac jak najszybciej. lepiej udac si edo http://www.pco-poznan.pl/i sprawdzic czy to nie ejst cos powaznego. wiem z doswiadczenia ze lepiej sprawdzic czy to na pewno nie jest cos powaznego.

Gość gość
Z takimi problemami jak najszybciej poszedłbym do specjalisty. Sam miałem problem natury urologicznej i leczyłem się u www.urolog-gorecki.wroclaw.pl. Bardzo dobry specjalista, Tobie też na pewno pomoże.