Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie ogarniam świata

czy gpsa można używać bez samochodu?

Polecane posty

Gość nie ogarniam świata

przeprowadzam się do dużego miasta, będę tam sama, zero wiedzy i pojęcia o drogach/ulicach/budynkach. chciałabym pierwsze miesiące poświęcić na ogólne znalezienie się w świecie, ale bez jakiejś mapy/nawigatora nie dam rady (brak orientacji w terenie, potrafiłam się nawet na małej wsi zgubić). z odnalezieniem się na mapie też mam kłopoty, bo jestem za tępa, żeby to pojąć dlatego myślałam o jakimś małym gpsie, na którym narysują mi strzałkę i która mnie doprowadzi do danego miejsca. samochodu jednak nie mam, dlatego moje pytanie - czy są takie gpsy, że tak powiem, do użytku ręcznego? :o można się śmiać, aczkolwiek sama twierdzę, że to co napisałam jest bardziej tragiczne, aniżeli śmieszne :D

Gość poszukać szklarza
a gdzie sobie go podłączysz?

są takowe :) ja mam smarta z auto mapą i bez problemu śmigałam z nim po Zakopanem :)

Gość nie ogarniam świata
no właśnie nie wiem, dlatego pytam czy wyprodukowali już takiego, który nie potrzebuje bezpośredniego połączenia z samochodem.

Gość w temacie za bardzo nie jestem
ale chyba można GPSa zaistalować w telefonie :p

Gość nie ogarniam świata
kamień z serca, dzięki za odpowiedź, teraz muszę się na rynku rozejrzeć. bo inaczej czarno to widzę :o

Gość nie ogarniam świata
w telefonie można, ale z tego co usłyszałam od "znawcy telefonicznego" mój telefon z taką nawigacją sobie nie poradzi. co mnie w sumie dziwi, bo jakiejś starej cegły nie mam :o

Gość dsa
:D 1. Są telefony z odbiornikami GPS, ale obecnie nie ma ich zbyt dużo 2. GPS nie potrzebuje "połączenia z samochodem" :D On tylko pobiera prąd z gniazda zapalniczki a zdecydowana większość ma akumulatorki, które pozwalają na pewien czas pracować "bez samochodu" :D

Gość w temacie za bardzo nie jestem
hehe moj braciszek to nawet na grzyby chodził z gpsem jak se siezo co kupił :p

Gość nie wierze
bo jakiejś starej cegły nie mam hahah usmialem sie :D tylko nieliczne nowoczesne telefony maja taka mozliwosc :P wielkie cegly nie mialy nawet radia

Z naszym GPS-mozna nawet spacerowac;) .Przestawia sie opcje . Po ostatnim spacerze maz nie przestawil opcji i wracal 2 godziny dluzej do domu .Prowadzil go trasami do chodzenia :D I jeszcze sie dziwil ,ze na rondzie kaze mu jechac pod prad :P Faceci :D

Ja mam w aucie nawigacje i mam tam opcje transportu np pieszo czyli można, ale bateria nie na długo Ci starczy