Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gaspaccia

Do jakiego miasta warto się przeprowadzić będąc singielką która ma 24 lata?

Polecane posty

Gość Gaspaccia

Warszawa czy Wrocław? Mam 24 lata, jestem singielka..

Gość MMMIIAAAAA
dlaczego checsz sie przeprowadzic?? , bo ja tez sie zastanawiam nad przeprowadzką, moze nie z powodu tego ze jestem sama, ale dlatego ze moje miasteczko nie daje mi perspektyw na pewno ;/

Gość kllker
lepiej wybierz mniejsze miasto .. Tam sa tansze mieszkania ...

Gość Gaspaccia
Chce sie przeprowadzic bo nie mam znajomych tu gdzie mieszkam, brakuje mi pogawedek z ludzmi ( wszyscy w duzych miastach siedza badz w uk), nie ma pracy tutaj gdzie mieszkam. Jezeli chodzi o mieszkania- ceny wroclawia i warszawy sa porownywalne

Gość MMMIIAAAAA
no to jestesmy w dokładnie identycznej sytuacji :)) ja uderzam na GOP, ale najpierw musze sie obranić, i w ogole zrobic kilka rzeczy...nie boisz sie tak radykalnej decyzji??? ja wracam do miasta gdzie studiowałam, tam tez nie bedzie łatwo, ale wiecej perspektyw :))

Gość MMMIIAAAAA
ja rozstałam sie z facetem po kilku latach związku, on mieszka tu gdzie ja teraz...dlatego myslałam ze bede tutaj z nim , a nie na śląsku...ale teeraz po rozstaniu chyba wroce na ten śląsk

Gość Gaspaccia
Bardzo sie boje. Zwlaszcza dlatego ze we Wroclawiu ktory jest blizej miejsca zamieszkania moich rodzicow- nie mam zadnych znajomych, natomiast w Warszawie- mam duzo, ale daleko bardzo od domu ok 9 godzin autobusem :/ Co to jest GOP?

Gość kllker
jezeli chcesz zamieszkac w GOP to polecam ci tylko 3 miasta : KAtowice , Rybnik , Gliwice .. -

Gość kllker
Co to jest GOP to jest slask

Gość MMMIIAAAAA
GOP górnośąski okrąg przemysłowy... ja tez sie boje, ale na mysl ze miałabym nic nie zrobic i czekac az mi zycie przecieknie przez palce...nawet jak mi nie wyjdzie to przynajmniej powiem sobie ze zrobiłam wszystko co sie dało :)

Gość kllker
KAtowice , Rybnik , Gliwice w tych 3 miastach jest najnizsze bezrobocie ...

Gość MMMIIAAAAA
ja na twym miejscu wybrałabym warszawe, skoro masz tam znajomych :)) samotnosc w tym Wrocku moze być straszna...

Gość kllker
GOP to najwiekszy region przemysłowy w Polsce ...

Gość MMMIIAAAAA
kllker, ja sie wyprowadze do Sosnowca, tam studiowałam ...:) wiem ze to nie sląsk tylko zagłebie....

Gość kllker
Sosnowiec nie najgorszy ... Bytom Swietochlowice to sa dziury ..

Gość a jak planujesz się utrzymywać
we wrocławiu na przykład? gdzie będziesz szukać pracy? i na jakie lokum będzie cię stać? bo ja mam bardzo podobną sytuację. myślę o wrocławiu.

Gość MMMIIAAAAA
ja tez ryzykuje samotnosc tam, ale tutaj nie jest lepiej...jest sobota, ja nie mam co robic, bo nikogo nie ma, wszyscy maja swoje zycie, albo wyjechali, albo studiuja w innych miastach....i mówiąc w śląskim slangu - kapa :))

Gość MMMIIAAAAA
w Scu przynajmniej mieszkanai są tanie, ale wrocek i wawa, 1200 za 2 pokoje...w Scu to około 700zł

Gość kllker
Oczywiscie .. Wrocław i Warszawa to ciezki start dla singla .. Ale jak wyjdzie na prosta to moze nie bedzie zle ..

Gość Gaspaccia
Pracy bede szukala w jakiejs firmie. A jezeli chodzi o lokum to jakis pokoj.. badz dzielenie pokoju z kims.,.

Gość MMMIIAAAAA
ja w zasadzie moge podjąć prace w dwoch zawodach..a jak nie to obojetnie gdzie na początek, sklep, czy cos...bar...

Gość MMMIIAAAAA
czego sie boicie najbardziej???? tego ze nie znajdziecie pracy, problemów z mieszkaniem, braku znajomych, faceta??? ja wiem ze faceta znajde tam predzej niz tu, bo mieszkam w miejscu gdzie sie wszyscy znają...wiecie o co chodzi ...

Gość MMMIIAAAAA
o prace, i miszkanie sie raczej nie boje ...

Gość panna ze śląska
sosnowiec to nie śląsk 😠

Gość ale jej radzicieee
Ja proponuje KRAKOW,badz POZNAN. Sosnowiec ktos napisal...dzwina porada..to miasto komunistycZNE, Ktore mnie osobiscie sie nie podoba.Tak samo jak Dabrowa G. Jesli Slask, to tylko Gliwice albo Katowice. Ze swojego doswiadczenia polecam Krakow.

Gość Karolka 19822
Wg mnie to nie jest kwestia tego jakie miasto tylko kwestia szc zescia, przypadku itd.. Swoja druga polowke mozesz nawet poznac na wiosce..

Gość ja jestem z lublina i jest
padaka z pracą emigruje w tym roku do wrocławia, poznania albo Trójmiasta GOP raczje odrzucam 9 nie podoba mi sie ) warszawa jest zbyt droga dla mnie kraków ładny ale zbyt snobski innych maist w ogole nie biore pod uwage

Jako wrocławianka proponuję Wrocław. Nie jestem absolutnie nastawiona anty do Warszawy czy do jakiego kolwiek innego miasta. Tylko uważam, że Wrocław jest bardzo... hmm... zachodni, tzn ludzie mają tu bardziej zachodnią mentalnośc, ludzie są życzliwi, miasto dynamicznie się rozwija (głównie dzięki euro). Co z pracą? Kiepsko tu z pracą obecnie jak zresztą w każdym mieście ale ja myślę, że dla chcącego nic trudnego:) Każde polskie duże miasto jest na swój sposób piękne: Warszawa nowoczesna, Kraków przesiąknięty historią, Poznań barwny, a Wrocław... czarujący:)

Gość ja jestem z lublina i jest
poznan wydaje mi sie nijaki ale tynek pracy jest tam swietny i ludzie dynamiczni