Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tralala123

wrzodziejace zapalenie jelita grubego

Polecane posty

Gość tralala123

choruje ktos z was?

Gość A czemu pytasz

Gość qwefwef
Ja , od 2 lat

Gość nocna
ja tez od roku. uciążliwe

Gość hgfhgfh
jakie macie objawy?

Gość nocna
typowe, czyli ciagle porzelewa ci sie w brzuchu, masz podwyzszona temp cia., boli cie brzuch i wiele wiele innych....

hej jestem w 3 klasie gimnazjum i od pierwszej klasy boli mnie brzuch badali żołądek i cała resztę i cos wychodziło potem znikało i znowu ale bolało mnie praktycznie wszystko wiec juz pewnie myśleli ze udaje ale zauważyłam u siebie krew w kale no i objawy które występują w przypadku tej choroby wiec miałam badanie kolonoskopii wykryto krwawe wybroczyny poszły wycinki do badania a teraz okazuje sie ze własnie mam te zapalenie wrzodziejące i boje sie ponieważ mam silne objawy oraz od początku choroby akie mocne afty w buzi ale takie nie bąble tylko skóra schodzi mi płatami

hej jestem w 3 klasie gimnazjum i od pierwszej klasy boli mnie brzuch badali żołądek i cała resztę i cos wychodziło potem znikało i znowu ale bolało mnie praktycznie wszystko wiec juz pewnie myśleli ze udaje ale zauważyłam u siebie krew w kale no i objawy które występują w przypadku tej choroby wiec miałam badanie kolonoskopii wykryto krwawe wybroczyny poszły wycinki do badania a teraz okazuje sie ze własnie mam te zapalenie wrzodziejące i boje sie ponieważ mam silne objawy oraz od początku choroby akie mocne afty w buzi ale takie nie bąble tylko skóra schodzi mi płatami

Gość gość
Choroba Leśniowskiego-Crohna jest zwykle odczuwalna u osób za bardzo nieprzyjemnych. Długotrwała niestrawność, taka jak biegunka, skurcze brzucha, silny ból brzucha i ogólne złe samopoczucie, powoduje pogorszenie jakości życia. Niestety nadal nie można całkowicie wyleczyć choroby. Istnieją jednak leki i inne metody hamowania procesu zapalnego i łagodzenia objawów. Terapia różni się w zależności od pacjenta. Ostatecznie zależy to od rozległości choroby Leśniowskiego-Crohna i jej umiejscowienia w jelicie człowieka. Co więcej, musi być zróżnicowany, czy jest to ostry epizod, czy długotrwały, towarzyszący środkom w celu trwałego złagodzenia choroby Leśniowskiego-Crohna. Leczenie http://www.wzjgforum.pl/ciaza-i-wrzodziejace-zapalenie-jelita-grubego/ nie może przywrócić zdrowia, ale osłabia istniejące skargi, tak że zwykle są postrzegane jako do zniesienia.