Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana mama_________

błagam, może ktoś wie????

Polecane posty

mój roczny synek od wczoraj gorączkuje 38-38,5 , byłam z nim wczoraj u lekarza ale gardło,uszy , i osłuchowo wszystko ok, nie ma kataru ani kaszlu , jest od kilku dni marudny i strasznie się ślini i pluje ale na dole po mały zaczyna wychodzić mu dwójka , myślałam że może na tego ząbka ale to jego 8 ząbek i takich problemów nie było wcześniej, gdy ma gorączkę to nie jest bardzo rozpalony dopiero gdy mu zmierzę to widzę ile jest na termometrze, myślałam że może termometr żle pokazuje i pożyczyłam drugi ale też pokazał tyle samo, pomyślałabym że to trzydniówka ale przechodził ją w lutym i też tak wysoko gorączkował i wtedy właśnie bardzo żle znosił taką wysoką temperaturę,, proszę jeśli którejś z was dzidziuś przechodził coś takiego to proszę napiszcie co to może być bo odchodzę już od zmysłów z kąt tak wysoka temperatura,, dodam ży myślałam że może coś zjadł i mu na żołądku ustało ale apetyt ma i pił herbatę rumiankową i to nic nie dało :(:(:(:(:(:(:( proszę napiszcie jak wiecie coś na ten temat , co to może być.....:(:(:(:(

albo zabki ( nawet jesli wczesniejszych nie goraczkowal to przy nastepnych moze ) albo poczatek jakiejs infekcji wirusowej; pozostaje ci obserwowac dziecko

to ząbek. Moja córka nigdy przy ząbku nie gorączkowała, dopiero jak jej wychodził n-ty to miała temperature, nawet biegunke. Chodzi o to, że gdy ząbek przecina dziąsło, tworzy sięmikroskopijna ranka, którą bardzo łatwo zainfekować i wówczas taka infekcja objawia się temperaturą min. Moim zdaniem nie masz co panikować, podaj cebion 10 kropli tylko nie na raz, podawaj przeciwgorączkowo najlepiej nurofen ponieważ działa silnie przeciwzapalnie. Będzie dobrze.

dziękuję wam , madooonna , właśnie lekarz kazał podawać nurofen , mam nadzieję że to tylko ząbek , to moje trzecie dziecko i żadne czegoś takiego nie miały, miały tylko stan podgorączkowy na ząbki i nic więcej , a z małym do roku tyle przeszłam że teraz tylko kichnie a ja już panikuję że znowu wylądujemy w szpitalu :(:(:(:(:(:(

Gość i przestań panikować
małe dzieci nawet przy łagodnej infekcji mogą mieć wysoką temperaturę, gorączka u dziecka zaczyna się powyżej 38 st., jak jest mniej to nie trzeba jej zbijać, w podwyższonej temperaturze nie namnażają się bakterie, zbijając gorączkę ułatwiasz rozwój choroby

i przestań panikować tyle to ja też wiem ale martwie się jaka jest jej przyczyna skoro lekarz stwierdził że jest wszytko dobrze , i żadnej choroby po nim nie widać :(:(:(:(:( tyle tylko że jest marudny strasznie.

nie chce straszyc panikowac ale wczoraj jak to obejrzałam sama beded przewrazliwiona jak zostane tuz tuz mama lepiej dmuchac na zimne jak to sie mówi obejrzyj dokladnie swoje dziecko czy nie ma zmian skornych itp teraz nic nigdy nie wiadomo ale napewno bedzie dobrze pozdrawiam http://www.onet.tv/ania-zmarla-z-powodu-sepsy,4899027,1,klip.html#

gorączka ustąpiła ale za to dostaje na bużce takie małe czerwone krosteczki , wygląda podobnie jak wysypka po trzydniówce ale dziwne bo przechodził ją już. czy możliwe żeby miał ją drugi raz?????

Gość to przez moja glupote
moja ola ma 4 zabki zawsze na zeby dostawala goraczki 38,39 i katar cieknacy na maksa, teraz ida jej kolejne i juz sie jeden przebil ale nie bylo garaczki, wiec to nie ma roznicy, a wysypka moze byc od sliny, wkoncu dziecko sie slini i wysusza okolice ust

Gość to może być po prostu
reakcja na infekcję. Moja mała tuż po ustaniu gorączki dostała krostki na całym ciele, najwięcej na brzuszku, plecach i właśnie buźce, po 3 dniach zeszło. Lekarka nakazała Calcium podawać.

Gość zapytaj na
z powodu ząbków dzieci nie gorączkują - to mit, niestety nadal przekazywany przez zacofanych lekarzy

Gość jdapd
trzydniwoka ,moja 11 miesieczna coreczka miała to samo jakis tydzien temu

pewnie trzydniowka a wczesniej przechodzil rozyczke, albo na odwrot; dwa razy sie tych chorob nie przechodzi, to mit, po prostu sa mylone, wysypka moze tez sie pojawic przy infekcji innymi wirusami, np adenowirusami sprawdz na potylicy czy ma powiekszone wezly, jesli sa duze, wyraznie wyczuwalne to jest to cecha charakterystyczna rozyczki