Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabawy z bronią

pomoc w wyborze lustrzanki cyfrowej

Polecane posty

Gość zabawy z bronią

wiem, że pełno jest takich tematów ale to najłatwiejszy sposób żeby zasięgnąć informacji od osób, które mają na ten temat większe pojęcie. od dłuższego czasu planuję kupić lustrzankę cyfrową i zacząć się "bawić" w fotografowanie na bardziej poważnie niż tylko głupie pukanie automatem. jednak jestem laikiem i nie znam się na parametrach. Może moglibyście podrzucić mi kilka modeli, które mogłabym jakoś ze sobą porównać, żeby wybrać coś dla siebie. Chcę robić zdjęcia ludziom w większym zakresie niż widokom czy krajobrazom ale tego też nie wykluczam 9o ile to w ogole ma znaczenie..?) planuję przeznaczyć na ten wydatek max. 2/3000 zl (wiem, że trzeba się liczyć nie tylko z kupnem aparatu ale jeszcze różnymi obiektywami, statywem itd. ale na początek chcę zacząć od jednego obiektywu, tak żebym mogła się oswoić popróbować) zależy mi żeby była dobra ostrość, zebym mogła też coś pokombinować z cieniem (nie jestem pewna czy to zalezy od aparatu czy od calej reszty ale byc moze tez?) wiem ze stabilizacje ma wiekszosc, jak nie wszystkie, ale aparatów jest tyle ze naprawde nie wiem na co sie zdecydowac. tym bardziej, że oznaczenia w sklepach i parametry naprawdę niewiele mi mówią. prosze o radę i z góry dzięki. trochę przydługi tekst mi wyszedł;]

Gość puszka dowolna praktycznie
plus stałka 50 o dużej dziurze