Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaatinka83

Jakie soczewki dla wrażliwych oczu?

Polecane posty

Gość kaatinka83

Bardzo proszę o porady jakie soczewki byłyby najlepsze dla wrażliwych, skłonnych do wysuszania oczu? Okulista polecił mi Acuvue Oaysys, nie są złe w porównaniu z poprzednimi, ale to jeszcze nie to, co bym chciała. Słyszałam o Air Optix, czy ktoś ich używał? Dzięki za rady :)

Gość kaatinka83
No właśnie chciałabym spróbwać Air Optix, ale musiałabym kupić 2 opakowaia po 6 sztuk (tak są u mnie sprzedawane) a to kosztuje. Czytałam na stronie producenta, że w Air Optix można spać do 6 nocy w ciągu miesiąca :)

A wiesz co ja je kupuje na allegro! I tak jak u optyka płacę prawie 60 zł, tak na allegro około 30 za parę. Nie boję się bo jak ktoś sprzedaje tylko takie artykuły jak płyny i soczewki to zazwyczaj jest to poprostu optyk. Aha jeszcze jedno: coś mi się zdaje że te Optixy już wychodzą z uzytku i następna ich generacja nazywa się \"Spherical\". Będzie to już chyba 4 udoskonalenie tych soczewek w moim zyciu. W każdym razie miesięczne soczewki Ciba Vision ja juz noszę od 7 lat i złego słowa na nie nie mogę powiedzieć. Mogę je z czystym sercem polecić. Mam nadzieję że się nie pomylę, bo moje oczy jednak zbyt wrażliwe nie są :) Cześć 🖐️:)

Gość kaatinka83
Ktoś jeszcze się wypowie? :)

Gość kaatinka83
upupupupup

Gość zdesperowana na na na
ja nosze air optix, ale nie zachwycam sie nimi, chociaz pewnie soczewki sa ok, a to moj zespół suchego oka mi dokucza;-)

Gość zima dobra rada
tak, ja sie wypowiem. optometryści sa od tego, zeby dobrac odpowiednie soczeki, material z ktoredo sa wykonane, stopien przepuszczalnosci tlenu, średnice, krzywizne... no cóż.. nie wiem dlaczego soczewki są uważane za produkt kosmetyczny, a nie medyczny. najnowszej generacji są soczewki np. Biofinity (dosc trudno dostepne), wlasnie takich uzywam.

Gość kaatinka83
tak, optometrysta powinnien dobrać. Tyle, że, byłam u dwóch i za każdym razem dobierali mi dziwnym trafem akurat te, które byly w promocji... Chciałabym wiedzieć po prostu żeby spytać na następnej wizycie czy będą odpowiednie :)

Zdaje się, że Acuvue Oaysys to najlepsze na taki problem soczewki. Zaleca się je głównie osoba, które maja problemy z utrzymaniem odpowiedniej wilgotności oka. Poza tym, chronią oczy w pracy przy komputerze. Można coś takiego dostać na szkla.com w bardzo przystępnej cenie. Kupuje u nich, bo maja taniej niż u optyka.

Zgodzę się z przedmówczynią, najlepsze będą Acuvue Oasys - przede wszystkim zapobiegną wysychaniu oka, dzięki czemu nie będzie występowało podrażnienie i problem z głowy. Na szkla.com maja teraz na nie promocję, więc jak ktoś chce zaoszczędzić, to warto tam zerknąć.

No chyba soczewki acuvue są jedne z lepszych, jeśli w ogóle chodzi o szkła kontaktowe. Więc jeśli nie wiesz, jakie soczewki wybrać myślę, że te będą dla ciebie najlepsze, a w razie większych wątpliwości możesz zawsze skonsultować się okulistą.