Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiedzcie ostatniej cielepie

pewnie to najgłupsze pytanie ale oświećcie mnie

Polecane posty

w 6 mies daje sie gluten ,prawda? tzn tak 3 łyzeczki kaszki mannej dodac do jedzenia tylko ...jak sie gotuje kaszkę mannę? podajcie proporcje czas gotowanie normalnie nie wiem :O a dwa w schemacie tak pisze ''1 x 180 ml - mleko następne z dodatkiem kaszki zbożowej glutenowej (2-3 g na 100 ml); 1 x 180 ml - mleko następne z dodatkiem bezglutenowego kleiku (2-3 g'' czy ja moge kaszke podawac osobno? bo wole kaszke dac łychą a tak to chyba bym musiała kupić specjlny smoczek chyba

Gość niee
Ja po prostu dodaje do zupki gotujacej sie i gotuje tak z 20 minut,moze krocej... Do melka nie dodaje zadnych kaszek,bo to podobno nie dobrze na zabki. Kaszke zawsze podaje dziecku lyzeczka. Czasami dodaje do jogurtu, czasem z jakims owockiem itp. Tylko, ze moja ma 7,5 mies.,jogurt od 7. wiec twoje jeszcze za mlode :)

tylko ja chce dodawac te kaszke manne do gotowych sloików to jak mam ja ugotować ?

Gość myslalam ze ma na kafe mi
pomoga

Gość uoytotyotyo
to kup jakas kaszke dla dzieci z bobovity lub nestle, ktora zawiera gluten (kaszka manna lub pszenna) i ją dodaj do podgrzanego słoika

dokładnie. ja mam kasze manną bobovity, dodaje do kaszki smakowej i mała na kolacje je łyżeczką . kaszkę manną bobovity nie trzeba gotować, wystarczy dodac ciepłej wody i gotowe.

Gość z tego co wiem................
to daje sie 2- 3 g glutenu czyli kaszy manny . a to jest tylko poł łyzeczki a nie trzy

Gość no alepytałam
szukałam i nie ma z glutenem

Gość aneta 123
Gluten podaje się po 1 roku życia. Dzieciaki są obecnie bardziej narażone na alergię a gluten bardzo uczula. Do gotowych posiłków ze słoiczka nic nie dodawaj. Jak chcesz coś dodać to ryż lub kukurydzę. Poza tym 6-miesięczny bobas pije mleko i 1xdziennie zupkę może być już z mięskiem. W 8 mies możesz podać bezglutenowe biszkopty, możesz też spróbować podać coś z glutenem np skórkę chleba, ale ostrożnie. kaszy manny nie podawaj aż do ukończenia 1 roku. Najlepiej poradź się pediatry, ale to co napisałam jest prawdą. Jestem położną i mam już 2 dzieci.

Gość ale własnie pediatra
mo i tej kaszce mannej gadała

no ale nie musi to byc manna!. Moja lekarka jest przeciwna wprowadzaniu tak wczesnie glutenu. Wg jej rad, daję malemu suchutką bułę do pocmokania 2x w tygodniu. Synus ma prawie 7 miesięcy.