Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powaznie pytam

Czy mozna brać tabletki anty np 10 lat bez przerwy?

Polecane posty

Gość powaznie pytam

czy powinno sie robic przerwy? co jesli nie bede robic bo biore juz 5 lat bez przerw

Gość nieeee
nie można, trzeba robić przerwy.

Gość szkrzypaczka
po 5 latach trzeba zrobić przerwe

Gość powaznie pytam
a co ile te przerwy ? czy np po 10 latach brania mozna miec problem z zajsciem w ciąże ? bo nowotwór to chyba tylko jesli geny takie są a nie ze od tabletek sie zrobi nie?

Przerwy. A facet chciałby pomóc by na zewnątrz tylko dama myśli, że to dla niego mniej przyjemne?

Gość powaznie pytam
nie rozumiem ostatnije wypowiedz

Gość ja biore 11 rok
i nie robiłam nigdy przerw bo z tych przerw to sie dzieci biora

Gość ja biore 11 rok
srak nie rak iditoko poczytaj troche ze akurat wśrod kobier bioracych tabletki spada ryzyko zachorowania

Gość powaznie pytam
ja sama nie znosze prezerwatyw wiec samej mnie to nie na rekę by było ehh co za ludzie mnie tez lekarka mówila jak szłam po pierwsza recepte ze zmniejszaja ryzyko raka

dla powaznie pytam "kobieta uważa ze dla facea to żadna przyjemnośc wylać nasienie na zewnątrz to dla niego bierze pigułki aby mógł do samego końca w środku" ... dlaczego tysiąc kobiet rozumi a jedna jest wyjatkiem?

Gość powaznie pytam
bo ja nigdy nie kocham sie do konca nawet z tabletkami wiec tego nie rozumiem bo oboje lubimy wytrysk na brzuszek dziwna osobo a w uzywaniu prezerwatyw nie widze nic milego i to stereotypowe myslenie mnie naprawde dziwi w XXI wieku bo nie wiem jak ty ale ja nie lubie sie kochac z jakas gumą

też się nad tym zastanawiam. biorę 4,5 roku, a dziecko planuję za około 5 lat. pytałam ginekologa i oczywiscie usłyszałam, że żadnych przeciwwskazań nie ma, a robienie przerw nie ma sensu. ale teraz tyle się słyszy o lekarzach przekupionych przez firmy farmaceutyczne, że ja już sama nie wiem.

Gość nitka--22
wszystko zależy od organizmu. Niektóre wogóle nie biora a mają problem z zajściem w ciążę. Inne biorą latami i problemu nie mają. Z nowotworami to też nie do końca tabletki zmniejszaja ryzyko nowotworu jajnika ale zwiększaja ryzyko raka piersi, choc i tu nie ma pewności czy większa wykrywalność nie jest zwiazana tez z tym ze biorac tabletki jesteś pod stałą kontrolą lekarza i jakikolwiek nowotór zostanie wczesniej wykryty. A tak naprawde wszystko zależy od daego organizmu.

Gość powaznie pytam
mnie sie wydaje ze przerwy sa troche bez sensu na 3 miesiace organizm zaczyna sie przystosowywac i znowu to samo dajemy dalej z tabletkami - bez sensu - takie rozregulowanie a tak to jest przyzwyczajony

Gość powaznie pytam
mortifer jaka z ciebie dewota czy ty nie mozesz pojąc ze kobiety tez moga nie lubic seksu w gumce? dziwna jestes naprawde az szkoda słów

Gość nie trzeba robic przerw

mysle ze potrzeba bezpieczenstwa u kobiet niweluje każdą niewygodę... nawet i brak seksu... baba to nie facet... chyba że to kocha.

Gość jakajaka
a brałam ledwo 2,5 roku i juz rok moj organizm nie moze dojsc do siebie. cykl kompletnie mi sie rozregulowal, a przedtem okresy mialam jak w zegarku.