Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dietetyczna od jakiegoś czasu

Czym zastąpić SÓL ???

Polecane posty

Witam, od kilku dni jestem na diecie niełączenia, jednak tam zakazana jest sól, ja sie przyznaje ze nie przestrzegam tego zbytnio, tz do posiłków takie jak kasza czy ziemniaki gotowane dodaje troszke soli zeby mialy smak. Wiem ze nie moge i w zwiazku z tym dieta jest troche bez sensu jednak do takich posiłków jak gotowane warzywa czy kasze ryże itd musze dodać coś zeby to bylo zjadalne, czym można zastąpić sól?? zeby jej w ogole nie używać?? , za chwile chce ugotować młode ziemniaki ale jak je doprawić?? z góry dziekuję bardzo :)

Gość dorcia33
Wodorostami wakame.Nie wiem czy w polsce sa bo kupilam w niemczech.Sa dosc drogie bo za malutkie opakowanie zaplacilam ok 5 euro.Jest tez minus za duzo nie mozna ich jesc.

ok, poszukam tego choc pierwszy raz o czyms takim slysze :) jeszzce jakies propozycje??

Gość malenka jestem
ja polecam aromatyczne ziola np bazylie mozna tez popieprzyc i nadac im inny ciekawszy smak ziemniaki bez soli tez sa pyszne,mlode ziemniaki z koperkiem sa wysmienite i wcale soli nie trzeba bo czuc zapach koperku

Gość frelka18
nie radze calkowicie rezygnowac z soli...

Gość salamandra plamista
frelka a dlaczego?

Gość A co to
za dieta niełączenia że na niej sól zabroniona? Jeśli ćwiczysz to będziesz soli potrzebowała, to samo przy upałach lub piciu dużej ilości wody. Ogranicz sól po prostu, ale nie rezygnuj całkiem. W dietach polecają najczęściej rezygnacją z soli, bo człowiekowi jedzenie mniej smakuje i mniej zjada :P

Gość dorcia33
Radza zrezygnowac z soli,poniewazs ol jest czesto ukryta w produktach,ktore jemy.Np w chlebie choicaz nie jest słony jest tez czesto sol.Poszukaj w necie,albo na etykietach produktow,ktore kupujesz.

Gość A co to
Nie kupuję chleba (tylko piekę), wędlin, konserw i innych gotowców nie jadam. Więc jeśli jem sól, to świadomie. Mam koleżanki które gotują zupełnie bez soli, a jadają spore ilości czipsów, dla mnie to śmieszne jest.

Gość dorcia33
Tak chipsy maja mnostwo soli.Tak jak wspomnialas wedliny tez.Ja niestety lubie sol..:-(

Gość ewa22221
widzilalam w sklepie kiedys sól dietetyczną.