Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wierna

Zgubiony dowód osobisty

Polecane posty

Zgubiłam wczoraj w nocy dowód osobisty byłam na policji ale odesłali mnie do urzędu co mam zrobić dziaij jest niedziela prosze o odpowiedz ktoś może wie jakie są procedury postępowania???

Gość wituś-sprytuś
gdzie zgubiłaś

Gość nitka--22
poczekaj kilka dni jeśli nie jest ci w tym momencie niezbędny. Jeśli nikt nie zadzwoni musisz iść do urzedu miasta i wystać się w kolejkach po nowy. oczywiście jesli poprosisz to dostaniesz tzw owód tymczasowy puki nie odbierzesz nowego.

Gość wituś-sprytuś
kierowcy pytała ?

kierowcy nie pytała bo zorientowałam się w domu dopiero że portwela nie mam :(

Gość zablokuj koniecznie
w bankach,jest cos takiego jak rejestr centralny w bankach.Nie wiem gdzie ale podzwoń popytaj bo każdy może wziąść pożyczkę na dowód!!! wiem bo kuzynka pracuje w banku i mówiła że jest coś takiego a przypadków brania na czyj dowód mają w cholerę i potem się trudno wymigać od spłat.

Gość zablokuj koniecznie
Nooo nie zlekceważ potem bo czekanie to gówno ale jak weżmie w kilku bankach kredyt nawet po 3-4 tyś to jaja. Apodobno cwaniaczki uwijają się z tym moment w ciagu kilku godz.są zdolni obskoczyć parę banków:(poszukaj jakiejś infolinii nawet teraz i popytaj! Ja się niedawno tyle nasłuchałam jak kuzynka u mnie btła że chyba się zesram tak się Tobą przejełam! Bierz sie za to migiem!!:)

Gość zablokuj koniecznie
między bankowy rejestr dokumentów zastrzeżonych-tak się to nazywa.przypomniałam sobie:) o to pytaj, albo zadzwon do jakiegokolwiek banku na infolinie i oni Cie odpowiednio pokierują:)