Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gregsdgrtgbfdvx

czy wiara w Boga moze byc pozytywna?

Polecane posty

Gość gregsdgrtgbfdvx

i dlaczego?

Gość mAturka4
Wiara w Boga tak; jeszcze żadna religia w swoich zasadach do złego nie namawiała. Osobną sprawą jest interpretacja tych zasad. Za to wiara w księży - to bluźnierstwo. Ich należy omijać szerokim łukiem

Gość yhgyfbnfv
czy wiara w Boga daje jakies korzysci, czy tylko zabiera czas?

Gość apogeum
Jesli nie jest jedynym, niepodwazalnym fundamentem, w którym sie slepo wierzy, bez odrobiny rozumu - nie. Ale chrzescijanstwo jest zbudowane na zasadach, które zapewniają człowiekowi odpowiedzi na gnebiace pytania, pogodzenie z samym soba, sprawa zycia i smierci, czyste sumienie, szasunek otoczenia itp...np niewyobrazam sobie osoby, tutaj ateisty, która nie ma jakby 'zagwarantowanego" zycia po smierci, spotkania z bliskimi i wiecznego cudownego zycia w raju.

dużo by opowiadać np prawko zdawałem to nic nie wychodziło mi egzamin zdawałem z prawka 7 raz to poprosiłem Jezusa by mi pomógł przy zdawaniu i pomógł bo jak zdawałem to jak bym był zamroczy a ciało moim kto inny sterował a polecenia to przytłumione słyszałem jakby za ściany i dopiero jak egzaminator powiedział ze zdałem to mnie puściło mnie to tu masz kto miał najwięcej kożysci z modlitwy ze ludzi leczył lewitował mogł być naraz 2 miejscach Wierzący przypisują mu dar czytania w duszach i uchodził za wielkiego ich znawcę. Do klasztoru w San Giovanni Rotondo przyjeżdżały tłumy, wśród nich pisarze, lekarze, artyści. Bywali tu nawet masoni i komuniści. Miał czas dla wszystkich. Wszystkie relacje ze spotkań z nim mówiły to samo: "Czytał mi w myślach". Każdego dnia po porannej mszy świętej siadał do konfesjonału. Bywały dni, że nie wychodził z niego przez dziewiętnaście godzin. Mimo że był surowy, ciągnęły do niego tłumy. "Nie dam cukierka temu, kto potrzebuje środków przeczyszczających" – mawiał podobno ojciec Pio. Wyliczono, iż w ciągu całego życia wyspowiadał przeszło dwa miliony osób. ludzie się pchali się do niego chociaż nie zawsze udzielał rozgrzeszenia np Kłamstwa,Plotkarstwo,Przekleństwa,Rozwód,Aborcja co sadził o aborcji "Musisz zrozumieć to samobójstwo ludzkiej rasy, jeśli spojrzysz rozsądnym wzrokiem, będziesz mógł zobaczyć świat zaludniony starymi ludźmi i wyludniony z dzieci: wypalony jak pustynia. http://www.padrepio.catholicwebservices.com/POLSKA/POLSKA_index.htm

a aniołów to używał za posłańców i do budzenia zamiast budzika ale ja to też potrawie każdy ma swego anioła stróża i ja też używam by mnie budził i parę razy uratował mi życie

Gość frufru
merkaba, Ty sie lepiej pomódl żeby Cię natchnął poprawniejszą polszczyzną, bo oczy bolą... gramatyka, składnia... "yhgyfbnfv - czy wiara w Boga daje jakies korzysci, czy tylko zabiera czas?" a co takiego czasochłonnego jest w wierze w Boga?..