Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość od jutra zmiana

Od jutra nauka picia z butelki

Polecane posty

Gość od jutra zmiana

Jak to zrobić? Córa jest na piersi. Nie chce jej przegładzać żeby zmuszona wzięła butelkę tylko tak delikatnie. Nie spieszy mi się, po prostu już ma swój wiek i chce oduczać piersi. Jak? Dawać przed każdym posiłkiem? Do zabawy butle? Z moim mlekiem czy od razu z modyfikowanym? Proszę o rady:)

Moj mały ma 7 miesiecy i zaakceptował butle bez problemów narazie karmie mieszanie. Ale z tego co wiem niektóre mamy odciagaja mleko i podaja najpierw z butli swoje a potem jak nie chce zaakceptowac nowego smaku to pomalu dodaja modyikowanego i zweiszkaja proporcje ja nie musiałam mały jak głodny to ciagnie mleczko a butleka mu odrazu przypadła do gustu, spróbuj moze córci tez sie spodoba nie wiem ile ma malutka, powodzenia

mój synek od 3 tygodni pije z butelki wode i herbatke koperkową. Długi nie chciał sie przekonać, ale wystarczył jeden cieplejszy dzień, dalam mu niekapka i zaskoczył, później dalam mu butle i tez pije. Mleka jeszcze nie próbowałam.

Gość od jutra zmiana
Ma 8 miesięcy. Miała już oczywiście kontakt z butelką ale że tak powiem zwisało mi w tedy to żeby się nauczyła, a od jutra już chce uczyć tak żeby nauczyć. Idzie lato, na spacerku trzeba będzie dać wody, jechać na wycieczkę itp. Czekam na dalsze rady:)

rad to nie mam, bo sama długo walczyłam. mam w domu 15 róznych butelek i z 5 róznych niekapków + butelki treningowe.... nic nie chciał, teraz pije ze wszystkiego - jak mu sie chce oczywiscie.

Gość od jutra zmiana
No to zobaczymy może jakoś to będzie, może z czasem samo przyjdzie:)