Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nikkkiooa

Osobne zaproszenie na ślub- jak to rozumiec?

Polecane posty

Gość Nikkkiooa

Mam 24 lata, mieszkam wciaz z rodzicami, nie mam chlopaka, Kuzynka robi przyjecie weselne w restauracji. Wczoraj przyniosla ze swoim narzeczonym zaproszenia co dziwne dwa: jedno dla rodzicow a drugie osobne dla mnie ( nie jest nic wspomniane o osobie towarzyszacej- to jest przyjecie, a wiec tylko najblizsze osoby zaproszone). I moje pytanie,,, czy osobne zaproszenie zobowiązuje do kupna osobnego prezentu? ( Myslalam ze rodzice dadza kase i mnie wpisza do kartki weselnej- ja nie pracuje). Mysle, ze skoro wciaz sie nie pracuje, jest sie na utrzymaniu rodzicow, to chyba mozna dac prezent wspolny z rodzicami??

Gość mój głos w sprawie
moze byc wspolny

może być wspólny prezent albo pieniądze w kopercie.Masz tyle lat i chcesz wspólne zaproszenie z rodzicanmi ? to nienormalne.Bardzo dobrze zrobili.

Gość wituś-sprytuś
bardzo dobrze zrobili odczep się kiedyś od starszych

kup im po ręczniku z wyhaftowanymi inicjałami - to koszt ok.100zł, a zawsze będzie miło coś dać oczywiście jeśli dopiszesz się do kartki rodziców, to moim zdaniem nie będzie żadnego przegięcia

Gość moim zdaniem osobne
zaproszenie zobowiazkuje do prezentu, rowniez oddzielnie ;)

Gość moim zdaniem osobne
ale przeciez zawsze mozesz nie isc, to czym sie martwisz? :D

Gość Nikkkiooa
mam problem z wypadająca pochwą :(

dajcie razem nieco inaczej by wygladalo jakbys dostala z os towarzyszaca to wypadalo by podarowac cos osobno od Was a tak to razem z rodzicami daj i po problemie

Gość przeginacie już
"zaproszenie zobowiazkuje do prezentu, rowniez oddzielnie " ja dostawałam osobne zaproszenia na wesela już w wieku 12-15 lat i co miałam dawać osobny prezent? :-P

Gość bez przesadyyyyyy
Bez przesady. Ja uwazam ze jezeli dziewczyna mieszka z rodzicami, jest bezrobotna, nie jest na swoim, nie ma narzeczonego, meza to do nizego nie jest zobowiazana. Mysle ze powinna dac z rodzicami prezent

Gość ARA196
Razem z rodzicami zaprasza się dzieci, natomiast Ty dostałaś zaproszenie jak każdy dorosły . Możesz dać im drobiazg, który nie wymaga dużych pieniędzy przecież wiedzą,że nie pracujesz.

Gość osobne zaproszenia
osobny prezent - dla mnie to jasne ;) Ale przeciez nie musisz isc ;)