Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość XyzXX

zostalam oskarzona o kradziez POMOCY

Polecane posty

Gość XyzXX

Wynajmuje pokoj u pewnej starszej pani. dzisiaj zapytala mnie kiedy przyniose wyniesione z kuchni naczynia. oczywiscie nic nie zabralam. nie mowila o niczym innym, niczym cennym. stwierdzila tylko ze znikaja jej z kuchni rozne miski, pojemniki itp. czuje sie bezsilna. bo w zaden sposob przecierz jej nie udowodnie ze nic nie zabralam. co robic??

Gość wyprowadzic sie...
niestety to jedyny sposob. wspolczuje. Szkoda Twoich nerwów

Gość XyzXX
myslisz ze latwo bedzie mi cos znalezc na jeden miesiac ktory zostal do konca roku akademickiego?

Gość witus-sprytuś
stare baby są najgorsze

Gość XyzXX
prosze napiszcie cos jeszcze. boje sie. jak sie wyniose to mzoe tak jakbym sie przyznala? w dodatku nie bede miala gdzie mieszkacv do konca roku

Gość wyprowadzic sie...
napewno nie latwo... Nie mowie, ze dzisiaj masz sie wyprowadzic... pomecz sie do konca roku i podziekuj pani. Juz teraz mozesz zacza szukac lokum od pazdziernika ;)

Gość zostaw w pokoju
Wlaczona kamerke i nagraj Pania jak buszuje ci w szpargalach, mocherowe berety zawsze buszuja :D i sie zamknie na amen ::P

Gość ARA196
A może powiedz zwyczajnie, że jeszcze nigdy w życiu niczego nie ukradłaś a jej oskarżeniem czujesz się głęboko urażona i żeby nie było problemu musisz poszukać innego mieszkania. Myślisz, że tak łatwo znajdzie kogoś innego? Pod koniec roku na pewno nie. Może staruszka w głupi sposób szuka możliwości pogadania.

Gość moze w ten sposob szuka pretek
stu,aby ci podniesc czynsz?

Gość XyzXX
jak do tej pory nie dawala mi zadnych powodow do tego zebym myslala ze jest oblakana.

Gość XyzXX
na pewno w przyszlym roku nie bede u niej mieszkac. ale teraz nie bede tez robic afery i niepotrzebnego sobie problemu ze zmiana mieszkania

Gość doktorek gregorek_
Jak nie jestes zameldowana a mieszkasz ponad 3 miesiace to niech moher zamknie paszcze bo jeszcze moze miec przesrane :D

Gość doktorek nie ma już obowiązku
meldowania się na pobyt czasowy, nie każda babcia to mentalny moher, a ta tu wspomniana może mieć już jakiś rodzaj starczej demencji, nie pamięta co gdzie włożyła i szuka wytłumaczenia dlaczego miski zniknęły :) Ja bym ich poszukała w różnych miejscach w mieszkaniu, choćby np. w szafach :)

Gość doktorek gregorek_
Jak nie ma, oplaty za wywoz smieci, wode, czy inne ryczałtowane sa zalezne od ilości zameldowanych osób, wiec moze ktos kto ma 10 osobowa rodzine wymelduje wszystkich i talala :P

popieprzył ci się meldunek na pobyt stały z czasowym :P nie ma obowiązku meldowania się na pobyt czasowy!

Gość XyzXX
a może zaprosić kumpli, kórzy obiją babie ryja ?

Gość doktorek gregorek_
Wiesz, to okresl co to jest meldunek czasowy, dziecko tez mozna miec czasowo , a za jakis czas sprzedac na przeszczepy :P

taa

Gość doktorek gregorek_
Do 3 miesiecy jest czasowy, nie ma ze siedzisz ile dusza pragnie :D za pieknie by to bylo.

Gość XyzXX
nie ma nad czym dyskutowac bo nie zamierzam na nia donosic. przynajmniej na razie az tak nie zalazla mi za skore. czuje sie po prostu niezrecznie. zostane tu jeszcze 1,5 miesiaca, ale boje sie ze w tym czasie zniknie cos cennego i znowu ja bede 'winna' watpie zeby ona cos ztymi rzeczami zrobila i o tym zapomniala. nie jest oblakana i calkiem dobzre sie trzyma

Gość marylka.
nie ma zadnego meldowania idziesz do spółdzielni i zgłaszasz ilu ludzi u ciebie jest i to wszystko

Gość XyzXX
ma ktoś jeszcze jakas rade? moze ktos byl w podobnej sytuacji? bardzo potzrebuje wsparcia:) sorry ze tak mecze

wiem z doswiadczenia z obcowania ze starszymi ludzmi ze oni czesto oskarzają o kradzieze a nawet o podtruwanie ich, lepiej sie wyprowadz od niej