Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tanczaca w deszczu

Wniosek do sądu o zdolność prawną do zawarcia związku małżeńskiego z ...

Polecane posty

Gość Tanczaca w deszczu

Witam. Czy jest może ktos kto orientuje się jak ma wyglądać podanie do sądu o zdolność do zawarcia związku małżeńskiego?Chodzi o obcokrajowca z którym zamierzam się pobrać.Czy mam to napisać w jego imieniu czy w swoim?Co napisać aby dokument trzymał się, że tak kolokwialnie powiem kupy i czy to prawda, że na odpowiedź czeka się nawet 3 miesiące ??Z góry bardzo dziękuje za wszelkie rady.

Gość Tanczaca w deszczu
?????????????????????????????????? Może jednak ktoś????????????????

Wniosek powinien napisać on jeśli brakuje któregoś z dokumentów wymaganych do zawarcia małżeństwa. Sąd może wydać wtedy zgodę na udzielenie ślubu bez takiego dokumentu. I tak, może to trwać nawet trzy miesiące.

Gość Tanczaca w deszczu
Chodzi o to, że kraj z którego pochodzi nie ma podpisanej jakiejś tam umowy i oni muszą osobiście sprawdzać, czy mój partner nie ma żony w kraju, z którego jest.On ma dokumenty potwierdzające to, ale niestety bez umowy między państwowej to za mało.A czy mogę to napisać w jego imieniu??A on sie tylko podpisze?Mówi po polsku jako tako, ale pisanie odpada...I jeszc ze jedno czy fakt, że jestem w ciązy to może przyspieszyć?Co powinno zawierać takie podanie?

Gość chyba ciąza moze przyspieszyć
jedno co sie orientuje to to że można zawrzeć zwiazek per procura chyba to sie nazywa tzn żee może byc pełnomocnik w jego imieniu nie musi on przyjeżdzać

Są prawnicze organizacje pozarządowe, które mogą Ci bezpłatnie pomóc napisać taki wniosek do sądu (nie podanie) - chyba tak bezie najłatwiej...

Gość Tanczaca w deszczu
Drogi amancie tak więc możesz się już pozbyć swojego dziwacznego wrażenia, gdyż mój partner nie jest ani muzułmaninem, ani dzikusem :D.A żeby ukoić Twoją ciekawość jest mieszanka Kanadyjczyka z hindusem, na stałe zamieszkującym Indie. ;)

Gość Tanczaca w deszczu
Gotycka plażo, dziękuje Ci bardzo :)

"Tanczaca w deszczu Drogi amancie tak więc możesz się już pozbyć swojego dziwacznego wrażenia, gdyż mój partner nie jest ani muzułmaninem, ani dzikusem .A żeby ukoić Twoją ciekawość jest mieszanka Kanadyjczyka z hindusem, na stałe zamieszkującym Indie. " Tego nie jestem pewien czy nie jest dzikusem:P.

Gość Tanczaca w deszczu
Dla mnie nie jest i to jest najważniejsze :].