Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vjhfhic

łupież/wszy u 5latki ...pomocy!!!

Polecane posty

Gość vjhfhic

Witam!! Moja córka 5lat dostała łupież czy to możliwe u takiego małego dziecka?? W szkole gdzie chodzi prosili o sprawdzenie głowy bo panuje wszawica (mieszkamy w UK) czy można łupież pomylić z gnidami bo już sama nie wiem czy się martwić? Małej stosuje szampon J&J w sumie od niedawna czy możliwe ze od niego dostała łupież??? Nie raz jest tak że może za słabo spłuczę jej włosy bo nienawidzi myć głowy i u nas to istna wojna o to!!! Możliwe ze to ma wplyw na jej stan włosów??dodam ze nie zauważyłam by sie nadmiernie drapała!!!

Gość profilaktycznie załóż jej bals
Tu znajdziesz wszystkie informacje: http://www.health.vic.gov.au/headlice/downloads/languagepdf/polish.pdf Zapobiegawczo załóż jej na SUCHE włosy jakikolwiek balsam/odżywkę tak by dokładnie pokryły włosy i skóre głowy i za uszami i zostaw tak nawet na kilka godziń, a przynajmniej na pół godziny do godziny potem wyczesz sposób jest bardzo skuteczny i nieszkodliwy

Gość profilaktycznie załóż jej bals
Wiele wszy nie wywołuje swędzenia, trzeba więc dokładnie sprawdzić głowę, aby się ich doszukać. Wszy głowowe można znaleźć na samych włosach, przenoszą się one na skórę głowy, gdzie żywią się krwią. Jajeczka wszy, zwane także gnidami, składane są w odległości 1.5 cm od skóry głowy, przyczepiając się mocno do włosów. Podobne są do łupieżu. ale nie można ich tak łatwo wyczesać.