Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 24latkaaa.a

BÓL JAJNIKA I NIE TYLKO, PROSZE O RADE

Polecane posty

Gość 24latkaaa.a

Mam 24 lata, nie przyjmuje od 8 miesiecy tabletek anty, wspolzyje regularnie ale zabezpieczam sie prezerwatywami... Od 2 dni boli mnie lewa noga a dokladniej okolice od kolana do lydki (z tylu nogi), natomiast dzis caly dzien od rana boli mnie lewy jajnik. Nie wiem czy te 2 bóle są połaczone ale są dosc doskwierające, ten ból jajnika to taki ciągły tępy ból, czasami na jakis czas przechodzi, czasami zaboli mocniej ale caly dzien mi towarzyszy... Jestem tydzien z kawałkiem po okresie. Czy ktos moze mi pomoc? powiedziec co mi moze byc? Na wizyte u gina czekac musze kilka dni wiec chciaalm najpierw sie Was kobietki poradzic.

Gość 24latkaaa.a
ps. nigdy wczesniej nie mialam takich bóli

ja tez kiedys nie mialam bolu owulacyjnego a teraz mam :) tez pojawil sie nagle i nie wiedzialam co to teraz juz wiem :)

Gość 24latkaaa.a
Hmm naprawde myslicie ze to nie powaznego? Troche sie przestraszylam bo ogolnie ubieram sie cieplo itd. ale 2 dni temu ubralam dosc krótką bluzke (taką ze mialam gole cialo na kilka cm) i pomyslalam ze moze mam jakies zapalenie czy przeziebienie jajnikow... :(

spokojnie oczywiscie nie zaszkkodzi powiedziec o tym lekarzowi i zrobic badania ale nie muszisz sie martwic ja tez myslalam ze cos nie tak teraz juz sie przyzwyczailam do tego czasem bol jest tak silny ze musze wziasc tabletke ale to nic groznego :)

jeżeli jest to ból owulacyjny to nic poważnego... jutro już nie powinno boleć, jeżeli będzie to znaczy, że ten ból może być spowodowany czymś innym

Gość 24latkaaa.a
A jesli nie przejdzie to co to moze byc?

Gość micia7
tez mialam takie bóle...poszlam do ginekologa ale okazalo sie ze z jajnikami jest wszystko w porzadku... bylam swiecie przekonana ze to bol jajnika, ale skoro lekarz mowi ze janiki sa ok...to stwierdzilam ze tak musi byc, pozniej zlapal mnie bardzo silny bol, znowu jajnik (tak myslalam)...trafilam do szpitala i okazalo sie ze to kolka nerkowa (a plecy praktycznie mnie nie bolaly)...radze pojsc na usg nerek...

tak bol owulacyjny nie trawa dlugo jeden dzien ja mam tak ze pobolewa mnie podbrzusze ale nie mocno dzien przed a nastepnego dnia pojawia sie bol owulacyjny i jest dos silny trwa kilka godzin

Gość 24latkaaaa.a
Kurcze, ten ból trwa juz calutki dzien i nie przechodzi a ja martwie sie coraz bardziej...

Gość dudududuś
hej. nic sie nie martw, lekarz na pewno na to coś poradzi. Sama tez jestem w podobnej sytuacji ale nie wiem , czy to taka owulacja, napięcie przedmieśiączkowe czy ciąża..(bóle brzucha i piersi, które są już duuże od tygodnia) wszystko okaże sie po czasie. pozdrawiam:)

Jeśli odstawiłaś niedawno tabsy, a odczuwasz nietypowy ból jajnika, to radzę iść do ginekologa na USG, bo to może być torbiel, powstała w wyniku wahnięć poziomu hormonów w organiźmie.

Jeśli odstawiłaś niedawno tabsy, a odczuwasz nietypowy ból jajnika, to radzę iść do ginekologa na USG, bo to może być torbiel, powstała w wyniku wahnięć poziomu hormonów w organiźmie.

Gość 24latkaaa.a
No nie wiem czy w sumie 9 miesiecy to tak niedawno :P Ale co najwazniesjsze - wstalam o 7 rano i do tej pory nie mam bóli jajnika :):):) No moze tak bardzo lekko cos tam poczuje ale moge powiedziec w sumie ze juz mi przeszlo:) dzieki dziewczyny mialyscie racje ze to owulacja... ale czy moze byc tak ze po tylu latach mam te bole jajnika a dawniej (okres mam od 5klasy SP) nigdy nie mialam??czemu tak jest???

Gość Gosiuleczka12345
Hej, jak ja miałam takie bóle, to okazało się że jestem w 3 tygodniu ciąży;), ale to może być przyczyna czegoś innego, idź do gina i już;)

Gość 24latkaaaa.a
Cholera, wykrakalam.... Znowu pobolewa mnie ten jajnik, ale i nie tylko - pobolewa mnie cale podbrzusze tak jakbym miala dostac zaraz okres:( I się pocę :( A jest to 13 dzien cyklu wiec do okresu daleko :(

Gość 24latkaaaa.a
Nie strasz mnie:( jeszcze nie teraz... najpierw slub... Do tego my sie zabezpieczamy tzn moj zakladana gumkę ale nie tak od razu tylko po chwili jak juz jestem jakby to powiedziec mokra (zawsze mnie boli jak wchodzi z gumką) :(

Gość 24latkaaaa.a
narazie nie mialam w planach gina, ostatnio bylam pare miesiecy temu na cytologii ale poniewaz wyszla idealna a tabletek nie biore moja gin stwierdzila ze jakby nic sie nie dzialo widzimy sie za rok... Myslisz ze powinnam sie jednak zapisac na wizyte czy jeszcze poczekac? Przyznam ze narazie mi to nie na reke ta wizyta ze wzg technicznych (przeprowadzka i gin w innym miescie), teraz czuje tez bol plecow jak podczas okresu :(

To kup test ciążowy ale on wykryje dopiero w pierwszym tygodniu ciązy, ale co najpierw twój chłopaka wsadza penisa bez prezerwatywy do pochwy, a potem ją zakłada??

Gość 24latkaaaa.a
Mam test nawet w domu, chyba faktycznie z niego skorzystam... ale to najlepiej jutro rano, nie? No tak, zaklada w trakcie...

Gość 24latkaaaa.a
Boje sie... moj narzeczony by chcial ale za rok sie pobieramy i zawsze chcialam miec dziecko po slubie....

zrób zrób ten test,ja wpadłam z pierwszym mając 17 lat, i co, skończyłam szkołę, zdałam maturę, teraz mam kolejne dziecko, męża, dom, ślub;) Pamiętaj jak się chce dziecko to się nie może mieć;)

Gość 24latkaaaa.a
Gratuluję :):) Zrobilam test wlasnie lezy przede mna ale z tego co widzę w ciazy nie jestem :] Czyli zostaje albo jakias choroba albo jak czytalam w necie owulacja (czytalam ze wiele dziewczyn odczuwa podczas niej bole nawet jak dawniej tak nie mialy)... pozdrawiam

ale jaki test wykryje jedno dniowa ciaze? czy nawet kilko dniowa? dziewczyny! przeciez ona jest w 13 dc wiec po co robilas test kochana? jesli nawet to ciaza a takie wlasnie bole sa na paczatku to jest to kilku dniowa ciaza i za wczesnie na test poczekaj do terminu @ i wtedy zrob test ewentualnie kilka dni przed max 3 dni

A ja bym Ci dalej radziła zrobnić USG i wykluczyć torbiel. Sama to ostatnio przerwabiałam, objawy takie jak Twoje. Badanie trwa chwilę i wszystko jest jasne. Dodam tylko, że nieleczona torbial może mieć różne groźne powikłania.

Gość 24latkaaa.a
Dziewczyny dzis doszedl jeszcze 1 objaw - strasznie szczypie mnie podczas oddawania moczu i ciągle mi sie chce do łazienki :(:(:( Do ginekologa moge isc najwczesniej w przyszlym tygodniu a w sobote ide na wesele i nie chce sie tak czuc:( Czy jest cos bez recepty co mogloby mi pomóc?????????????