Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katarzyna Wielka II

Wampirki trzymajmy się razem! H D K zapraszam!

Polecane posty

Witam! :) Jutro wybieram się oddać krew, i wpadłam na pomysł że dobrze byłoby założyć topic na ten temat. Doświadczenia, obawy, rady, motywacje aktywnych, byłych i przyszłych Honorowych Dawców Krwi. Sama oddaję krew od 18 roku życia, jutro skończe pierwszą legitymację - mam na koncie dokładnie 3 litry. Moją motywacją jest to że jestem zdrowa, młoda i moja krew trafia do dzieci. Naturalnie nie zamierzam przestawać kiedy ta krew zacznie trafiać do osób starszych. Nie miałam żadnych przykrych przeżyć, raz zdarzyło mi się stracić przytomność. Moja grupa to AB rh+... najpospolitsza, ale też najbardziej potrzebna! Zapisałam się też do rejestru dawców szpiku, ale jeszcze nikt się do mnie nie odezwał. Topic pewnie zaginie na kafeteri... ale warto spróbować :) Pozdrawiam! :)

to nie temat na kafeterie kobieto tu musisz pokazać pipkę żeby temat ruszył bo ten bandy prostaków nic innego nie interesuje widzisz już ci padalec kafeteryjny odpisał :D

Gość też oddaje
narazie tylko raz :( 3 lata temu, może znów się skuczę. Moja grupa O, czy + czy - to nie wiem. Pozdrufki.

A ja jestem prawdziwą wampirzycą, urodziłam się w 1701 roku we Francji, ale mieszkam tu od z przerwami 48 lat...

River czy ty nie masz aby na pewno jakiś problemów z głową?:P Ja też chce zostać honorowym dawcą krwi, jako że wiek już odpowiedni niedługo się tam wybiorę:D

Ależ nie mam na tyle na ile może nie mieć wampir żyjący ponad 300 lat i to po róznych krajach.Jak chcecie moge otworzyć swój własny pukt oddwania krwi, ale część osobiście wypiję, resztę oddam potrzebującym. jestem dobrym wampirem. Mimo to znudziło mi sie picie krwi grizlly, pum i kotów domowych...Precz z wegerarianami!

Ok, ok zaisprowałam się tylko gryzzly i pumami. mam wampirze skłoności odkąd skończyłam jakieś 11 lat, czyli od prawie 7 lat mi się to niezmiennie utrzymuje. zanam wszystkie legendy o wampirach jakiekiedykolwiek powstały, ale muszę udawać że jestem człowiekiem żeby naszego rodu nie przekleki jak nosferatu

Czemu wszyscy mi to mówią? Powiadają,że zrobię fortunę na książkach fantastycznych, ale czemu nie rozumiem? :-)

Ja po ptostu mam swoj świat! TYlko matematyczka się mnie czepia...I parę innych osób,że niby z moją psychiką coś nie tak...

ja oddalam raz 450ml ale i tak jestem z siebie dumna :D narazie musze poczekac zeby minal ten potrzebny odstep po oddaniu. Mi zrobilo sie slabo,bardzo ale nie zemdlalam na szczescie :D

River17 - zazdroszcze chociaz sama tez czasami mam niezle jazdy i shizy, moglbys pisac scenariusze do rpg :D

pani_Cobain Witam :) Dobry początek. Ja niestety nie poszłam następnego dnia tak jak planowałam bo zaspałam, ale nowy nieodwoływany termin to środa w przyszłym tygodniu. Mam wyrzuty sumienia jak zbyt długo przeczekam i nie idę oddać.

:D oj dlaczego? przeciez zrobilas juz tyle dobrego :) a czy to prawda ze gdy oddaje sie juz krew regularnie to nie mozna przestac ze wzgledow zdrowotnych?

:) Czy ja wiem czy tyle dobrego! To tylko krew, niewiele mnie to kosztuje. Wiem ze tak mówią ale ja nie myślę żeby to była prawda i pytam o to każdego lekarza w punkcie krwiodawstwa który mnie bada i zawsze mówią że to mit. Te 450 ml krwi organizm wytwarza w ciągu 1, 2 dni od oddania, a okres do następnego oddania to całe 3 miesiące. Porównując 2 dni do 3 miesięcy można powiedzieć że organizm nie będzie się przyzwyczajał jakoś specjalnie do rzeczy która w jego mniemaniu dzieje się sporadycznie. Oh napisałam to tak że chyba nie do końca oddaję co mam na myśli :)

Krew jest cennym lekiem :) hm ale mniej wiecej zrozumialam, to mala strata jak na tak dlugi okres czasu,zastanawiam sie nad nastepnym oddaniem ale chyba jeszcze nie teraz bo nie bardzo mam na to czas,i okazji by sie wybrac tam gdzie trzeba :)

Gość quorlana
ja chciałabym , ale nie mogę ;/ łuszczyca.

Gość quorlana
no wlasnie ta luszcyca!! juz nie moge, nawet moj tato sie zezloscil ipowiedzial ze mam sie leczyc bo stwierdzil ze tez ma pierwsze symptomy choroby po naszym ostatnim stosunku:(

Gość wampiria
chciałabym ale nie mogę bo za niski hematokryt i hemoglobina :(

Gość dzisiejszy podszywacz
o sorry nie wiedzialem ze to o oddawaniu krwi:), juz sie wiecej nie podszywam :classic_cool:

Gość quorlana
ty debilu. to jest choroba dziedziczna, nie dosc ze mnie obrazasz to pieprzysz glupoty

Gość podszywacz do quorlany
przepraszam:(