Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szpilki szpilki

Czy chodzicie na codzień w szpilkach ?

Polecane posty

Gość szpilki szpilki

Gość szpilki szpilki
jaki to był obcas 10cm :) ?

Gość nie za wysokie jak dla mnie
tylko od "święta"

Gość Organza ....
ja tylko ... oczywiście oprócz siłowni .. :P

Gość KittKatt
a ja chodze codziennie:)

zdarza sie, choc moze nie szpilki ostatnio namietnie nosze buty na dsc sporym koturnie, ale niestety wcietym, czyli uczucie jak w szpilkach

Gość a wez
bym chyba umarla,wczoraj psozlam sobie na spacerek po pracy na wysokim obcasie i ledwo worcilam do domu, 8 godz w pracy i po pracy to za duzo...na codzine chodze na zmiane na 5cm obcasach nieduzych i na 8 cm. ale jak mowie - mozna stopy rozklapac sobie

Gość Organza ....
ciukiem (drak-queen@o2.pl) kciukiem@tlen.pl - wiem o czym mowa ... mam takie na sobie ... skromne 12 cm .. :P

owszem , moja praca wymaga " wygladu" w zwiazku z czym szpilki na codzień u mnie zagościły od dawna

no moje ,,dosc wysokie'' to ok 7/8 cm w wyzszych nie dam rady/nie umiem:) poza tym ten koturn tak wyciety jest, ze noga lata, wiec tyle cm starczy:D

Gość thksd
tak codziennie już od kilku dobrych lat moje nogi się tak przyzwyczaiły,że jak zakładam coś na płaskim to masakra zaraz ścięgna ponaciągane :( no i dla porównania na 29 par przeróżnych szpilek,słupków itp tylko jedne adidasy,japonki i papucie :))))

Gość Zgoliłem okropne wąsy
W domu przecież nie macie kapci na szpilkach :classic_cool: :)

Gość gość
Ja nawet na spacer chodze na obcasach od 16 lat moje nogi sa bardziej wycwiczone i nie bola mnie a na impreze wklada 12 cm koturny mam 157 cm wzrostu i 24 lata

Gość Maciej30
Chodzę na co dzień w szpilkach od prawie 13. lat. Zacząłem w 4. klasie liceum. na początku były średnie, a teraz mam 5.-6. calowe (dla kogoś o stopie rozmiaru 44. to nie jest aż tak dużo). Ja nie mam problemów ze ścięgnami, gdy noszę płaskie buty, ale psychicznie źle się w nich czuję. Obecnie nie mam płaskich butów nadających się do noszenia (mam jedne adidasy, ale wyglądają jak psu z gardła wyjęte).

Gość Luiza L
Maciej30 po co nosisz szpilki? Ja na codzień w adidasach, a jak zimno to na koturnie buty zimowe

Gość gość
Wiecie co, dla mnie trzeba być idiotką, żeby chodzić w wysokich szpilkach codziennie. no bo -wiadomo - obciąża to bardzo kręgosłup -to jest zwyczajnie niewygodne, nie wiem jak można tak się męczyć -ryzyko skręcenia nóżki jest o wiele wyższe -są sytuacje w których szpile i to takie wysokie po prostu nie pasują -mam wrazenie że kobiety chodzące w kółko w szpilkach czegoś się wstydzą.. grubych nóg, a może po prostu nie czują się sexy nie mając obcasów i to jest ich substytut? ale nie tędy droga Widuję dużo dziewczyn noszących szpile, nawet jak są na spacerze z wózkiem z dzieckiem - i to na WYSOKICH - a jakby się wypierdyknęły i wózek poleciałby na ulicę? albo cokolwiek innego. No i to jest śmieszne, zakładać obcasy nawet do takich sytuacji na co dzień to można nosić takie obcasy 4-6 cm max, ale stabilne słupki/koturny nie szpilki

szpilki faktycznie pasują może na jakieś wyjście no bo jak. do spodni? chyba jakichś eleganckich z materiału do spódniczek? mi się to kojarzy z laszczeniem i ściąganiem na siłę męskich spojrzeń. no ale może ja się nie znam na modzie.

Gość Maciej30
Luiza L, szpilki to wyjątkowe buty (albo dziwne). Noszenie ich jest dość interesującym doświadczeniem. Są oczywiście z nimi pewne problemy. Na dłuższy spacer nie nadają się (zbyt męczące), a w pracy zdejmuję je jak tylko zasiadam przy biurku (siedzenie w szpilkach po 8. godzin dziennie raczej nie jest zbyt fajne). Generalnie te buty służą mi nie do chodzenia, tylko budowania imidżu. Lubię reakcje kobiet na moje buty (w stylu: "fajne buty" albo "ja bym się w nich zabiła"). To pozwala mi poczuć, że moja płeć w żaden sposób mnie nie ogranicza. Co prawda dla sporej liczby kobiet ma znaczenie to w jakich butach chodzi mężczyzna (w tym sensie, że nie umówiłyby się z facetem w szpilkach), ale to sprawa drugorzędna.

Gość gość
ja w ogóle nie chodzę w szpilkach bo mam 170 cm

Gość noooooow
Zwykle nie chodziłam, ale od dwoch miesięcy chodzę co dziennie. Dziś chciałam włożyć płaskie po 15 min wróciłam do domu i włożyłam szpilki, chyba przyzwyczaiłam swoje nogi do nich chodzę w szpilkach 5-8 cm a Koturny mam nawet 18 cm. Mam 19 lat

Gość gość
Ja nienawidzę szpilek. Kolana umarłyby śmiercią męczeńską, a ja wraz z nimi.

Gość gość
Ja może nie na co dzień ale od czasu do czasu lubię, ale pod warunkiem że są mega. Z reguły zamawiam ze sprawdzonego źródła (i to nie tylko szpilki, ale tych to maja taki wybór, że aż ciężko podjąc decyzję :), czyli sklepu Eurobuty. Marki, które mogę polecić to głównie Visconi, Baldaccini czy Bravo Moda. Jak szukacie wygodnych szpilek to polecam ta zerknąć.