Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strasznie smutna i bezradna

Mój ojciec nie chce szukac pracy

Polecane posty

jestem załamana, pracuje tylko mama, co prawda ma 2100 ale to wszytsko i nie starcza, nie mamy długów czy cos ale nie stac nas na wiecej niz jedzenie:( ja pracuje i studiuje zaocznie wiec pensja moja idzie na studia, moje opłaty, ksera itp , planuje z chłopakiem slub wiec tez chciałabym na to cos odkładac. Mój ojciec od 2 lat nie pracuje , zreszta on ciagle sie od prac wymigiwał, ciagle mu zle, kazda praca jest be i mał płatna. Dodam, ze ma 56 lat wiec do emerytury jeszcze ma troche czasu a wykształcenie ma zawodowe wiec nie moze za bardzo sobie wybrzydzac. 2 lata temu miał zawał , był na zwolnieniu pół roku a potem 8 miesiecy na swiadczeniu rehabilitacyjnym i dostawał jak to u nas grosze, teraz pół roku na zasiłku dla bezrobotnych ale on nie szuka nawet tej pracy, jak sie pokłóci z mama to kupi pare razy gazete z ogłoszeniami ale watpie czy cos czyta. Ma okreslone od lekarza, ze nie moze dzwigac tylko do 10 kg i nie moze pracowac w nocy i na wysokosciach poza tym jest zdrowy, serce ma nieuszkodzone i wyniki bardzo dobre ale on pasjami chodzi do lekarza i twierdzi, ze sie do pracy nie nadaje wiec ja mu mówie idz na rente a on kto mi da? no wlasnie bo jest zdrowy !!! nie mam juz sił, sama mu szukam pracy przez net ale co znajde to jemu nie pasuje bo za mało [płatne, za daleko albo nie pasuje mu :( jest straszny, ciagle w domu sa awantury, jest na utrzymaniu mamy ale odnosi sie do niej jak do smiecia :( jest msciwy, jak powiedziała mu zeby sie wyprowadził to na złosc ze nie, wymysla jaka to mama niedobra bo go nie załuje , nie wspiera itp ale ilez mozna??? jaka on bedzie miał emeryture??? nie szuka tej pracy, zapisuje sie ciagle na jakies badania a to dentysta a to jakies zabiegi na 3 miesiace na przod i to na rano jakby nie brał wcale pod uwage ze moze bedzie pracował :( juz nie wiem co zrobic \???? pomozcie bo ja niedługo zwariuje, awantury trwaja po pare godzin, on ma taką siłe ze krzyczy jak nakrecony i do tego wymysla jakies niestworzone rzeczy :( obie z mama jestesmy wtedy uryczane i wykonczone psychicznie :(nic nie pomaga, zadne rozmowy, grozby itp

Gość ale masz problemm
moj stary jest o weile gorszy, on pracuje na lewo i wszystko przepija i wczyna awantury

mój przynajmniej nie pije ale awantury sa takie same , jak jakis oszalały wariat, nie da sie z nim normalnie pogadac, nie ma honoru , nic :(

Gość ale masz problemm
twoja mam ma 2100 to wcale nie malo, no chyba ze duzo placicie za mieszkanie itp, niewiem jka to jest w weikszych maiastach , bo ja mieszkam w malym miasteczku, a u nas mieszka 6 osób i mamy 1300 miesiecznie i jakos dajemy sobie rade

mamy domek niewykonczony, najwiecej idzie w zimie na ogrzewanie gazem nie wiem jak mame pocieszac, bo ja sie jakos trzymam i wiem ze maja ludzie gorzej ale ona ma juz chyba depresje:(

Gość fdxffxxf
A ona go kocha?

Gość ale masz problemm
gazem mowisz, no to wspolczuje bo to strasznie drogo , my mamy piec i palimy drzewem, moja mama tez depresje i jest na rencie lepiej zeby twoja mam nie mial depresje bo wtedy nie bedzie wstanie pracowac i rente zalezy ile pracowala nie bedzie mial duzo pieniedzy, moja ma 400 z groszami i ma 3 grupe, a z 1 grupa placą okolo 1000 zł

ale my mamy kominek na drzewo ale wychodziło nam tyle samo co za gaz bo transport drzewa jest drogi a jeszcze trzeba sie nameczyc bo nosic to ja juz wole gaz

nie kocha ,takiej mendy nie mozna kochac

Gość ale masz problemm
my mamy drzewo za darmo od wujka z lasu :) tylko za transport płacimy

no to o czym my tu mówimy ???? mnie nikt nic za darmo nie daje....

wydaje mi sie,ze w takich czasach znalezc prace dla kolesia,kotry ma 56 lat i jest po zawale,bedzie baaardzo trudno...no bo co on moze jeszcze robic?jest wolny i ma duzo "zalecen" lekarskich...

pracował dłuuugo w rolnictwie a przed zawałem troche w firmie produkujacej krzesła i przy produkcji akwarii... mnie chodzi o to ze on wcale nie szuka a praca jest i mógłby isc, za niewiele ale to lepsze niz nic np miał oferte pracy w sklepie z modelami samolotów, statków itp i on sie na tym zna bo sie modelarstwem interesuje to ie bo za mało placa

to zalezy,jak to tylko200-300zl wiecej niz zasilek,to wiadomo,ze woli poczekac,pociagac zasilek,a potem sie zobaczy...widze po mojej mamie,ma 52 lata,ze w takim wieku nitk juz zmian nie chce..i juz kazdy czeka na emeryture,choc jeszcze tyle lat...

Gość moj ojciec
z moim ojcem bylo podobnie. Kiedys pracowal i bylo w miare ok. Pozniej zaczal chorowal i zaczely sie operacje (w prawdzie nie na serce). W koncu go zwolnili z pracy. Mama ma tylko rente wiec kasy brakowalo. Z mama i siostra szukalysmy mu pracy w internecie i gazecie. Mama z nim jezdzila zawozic papiery! Jak sie okazalo szybko znalazl prace ale sklamal ze jest zdrowy. Teraz znowu zaczal chorowac i to bardzo powaznie. Znowu zaczelo brakowac pieniedzy wiec ledwo co sie wykurowal sam poszedl do pracy bo zdal sobie sprawe ze bez jego zarobkow mozemy szybko pod mostem skonczyc.

zasiłek sie skonczył a miał 470 a praca za 1000 na reke wiec lepiej miec 1000 niz nic....

Gość adjaana
bardzo ci współczuje, jestes w trudnej sytuacji. ja to chyba bym takiego człowieka z domu wyrzucila. ale wiem, ze to nie takie proste. jednak Wasza sytuacja musi sie zmienic, jest nie do zaakceptowania. ojciec robi awantury, bo ma za duzo energii i chyba nie ma co z nia zrobic. moim zdaniem powinnyscie pomyslec bardziej o sobie. pozdrawiam ciepło!

CHCIAŁYSMY SIE WYPROWADZIC ALE SIE NIE DA BO ON BY NAS SZUKAŁ I SIE MSCIŁ :( on nie odejdzie bo kto by go utrzymywał, odzywki ma gorsze jak do psa, wszytsko zle:( burdy ze juz miałam na policje dzwonic :( nie wiem co robic :(

:(

i nic sie nie zmieniło :(

Gość w podobnej sytuacji
Niestety sytuacja opisywana przez Ciebie jest bardzo podobna do mojej. Z tym wyjątkiem że mój ojciec nie robi awantur. Niestety zwolnienie z pracy, bardzo zła sytuacja zdrowotna jest identyczna :( Nie wiem co robić... Staram się pomóc jak mogę, pisze CV, szukam pracy etc. etc. Najgorsza jest jego depresja, niska samoocena .. Jak Twoja sytuacja po przeszło 2 latach ?? Cos się zmieniło? Znalazł prace ??

Gość gość
Niech matka wezmie z nim rozwód a ty pozwiesz go wtedy o alimenty.