Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona z opola

________STYCZEŃ 2010_______

Polecane posty

Gość Kasia8622
Kochane dziewczyny ja umieram. Boli mnie głowa i mam mdłości wymiotuję cały dzień. Czy to jest normalne ;-( ? Macie może jakieś sposoby żeby troszkę uspokoić organizm. Jak tak to ratujcie ;-)

Kasia8622 ja też mam dziś okropne samopoczucie-tylko kanapa i toaleta-to jakiś koszmar. Mnie już nic nie pomaga:(Jakoś musimy to przetrwać.

Witam znowu :D Weekend sie zaczął!! wiecej czasu na kafeterie i na simy ;) - ja juz studia jakis czas temu skonczylam, wiec se pozwalam ;) chociaz pamietam ze w czasie sesji tez mi czas zajmowaly. Zreszta w czasie sesji zawsze cos innego chce sie robic i jakos wiecej mozliwosci jest ;) Tesknie za studiami czasami :) Witam tez nowe kolezanki 🌻 im wiecej nas tu lepiej :) Co do imion, to dla dziewczyny bedzie Nadia- wybrane juz kilka lat temu i do tej pory sie nie znudzilo. Podoba mi się jeszcze Jaśmina :) Dla chłopaka, to mi się tylko Igor podoba (jakas ruska ze mnie dziewczyna ;) Fajne jest jeszcze Ziemowit :D Kuba tez jest super, ale na praktykach jakie mialam w przedszkolu w mojej grupie na 25 dzieci bylo 8 Kubusiów :D masakra jakaś :]

Ja na moment, bo się załatwiłam... Zgodnie z tym, że jak się komuś coś bardzo chce to musi to zjeść, bo organizm potrzebuje i na pewno nie zaszkodzi nażarłam się czipsów...matko...jak ja się źle czuje...a zjadłam koło 13:00 i jestem głodna ale nie moge nic zjeść bo tak mnie mdli i cięzko na żołądku... Jutro poczytam i odpiszę 🖐️

ja też od jakiegoś czasu mam na oku imię Nadia, ale to na zamianę bo wcześniej było Zuzia a tych imion już ostatnio tyle się narobiło więc zrezygnowałam. a dla chłopca nie mam pojęcia. co do snów o dzieciach - nie mam żadnych, ani jednego małego babska czy tez takiego większego:(

ja dla chłopaka dumam nad czarkiem, a nad babką to jakies hanna,lila,oliwia....a podoba mi sie lenka ale to juz swoja drogą bo mimo ze ładne to głupio jakos;) wczoraj fuksem dostałam praktycznie nowy wózek bo ludzie którzy przejma odemnie mieszkanie z niego zrezygnowali na rzecz spacerówki(a ma 4 miesiące).miałam nie brac bo za wczesnie, ale taka okazja sie nie powórzy;)mam nadzieje ze sie nic nie stanie

Witam,witam,dzieńdoberek!! Stanełam dziś na wadze,o zgrozo,już +2 kg. Chyba musze zastosować jakąś diete. Codziennie sobie obiecuję: od jutra same zdrowe rzeczy itp itp,a potem wstaję rano, a w kuchni apetyczny piernik z kremem mówi do mnie \"zjedz mnie,jestem taki pyszny\" :/ i cały plan idzie w pizdu! Mam nadzieję,że te zachcianki za niedługo się skończą:) MUszę zacząć chodzić na basen,ale jak na złość nie mam stroju,wszystkich sie jakoś pozbyłam w tamtym roku,bo już były stare. Mam tylko jeden plażowy:P O rajuśku,nastały ciężkie czasy:) Buziaczki:)

Gość Kasia8622
Cześć ;-) dziewvzynka będzie Lenka albo Zosia narazie nie mam innego pomysłu a jak będzie chłopak to jeszcze nie wiem. Kiedy miałyście pierwsze USG ? Co jaki czas się robi? Podobno ubezpieczenie płaci za wykonanie 2 lub 3 USG? Wiecie coś na ten temat? pozdrawiam cieplutko

Ja dziewczyny na razie jestem z doskoku, bo mimo weekendu cały czas się uczę...już nie mam siły-zakuwam od rana do wieczora, ale jakoś muszę przetrwać te 5 dni:) Co do imion to dla chłopca podobają mi się Gabriel, Oliwier, Aleksander, natomiast dla dziewczynki żadne specjalnie:( a ponieważ czuje, że to będzie dziewucha to mam problem, ewentualnie podwójne: Anna Maria, Hanna Maria i to tyle:) Nadia też śliczne, ale wśród moich znajomych co druga dziewczynka to Nadia czy też Julia

hej :) heheeh +2kg taki problem, ja już chyba licząc od samego początku przytyłam z 5 :P:P:P a imionka: chłopczyk: Sebastian dziewczynka:Mirka (Mira)

Tafta! Tylko wiesz,ja drobna nie jestem i muszę sie pilnować. W pierwszej ciąży przytyłam 35 kg,bo miałam silne zatrzymanie płynów. Miesiąc po porodzie 90% z tego mi zeszło,nie mniej jednak nie chciałam bym pzytyć wiecej jak 10 kg,ale mam taki apetyt,że szok. Pocieszcie mnie bo zwaiuję:(:(:(

Dziewczyny, ja wolę się nie ważyć, już miesiąc temu miałam 2 kilo na plusie, bo w ogóle się nie oszczędzam, nie potrafię sobie niczego odmówić, teraz właśnie jem placki ziemniaczane, bo miałom na nie nieziemską ochotę... Domi Ty piszesz, że do drobnych nie należysz, a ja wręcz odwrotnie...jestem strasznie niska(156) ogólnie to do tej pory byłam szczupła, ważyłam 43 kg ...ale właśnie ze względu na mój wzrost boję się przytyć, myślę, że w tej kwestii wysokie dziewczyny mają lepiej, bo ewentualny tłuszczyk ma się gdzie rozlać:)

ja bebenek mam spory ale o dziwo na wadze stoje w miejscu jeszcze...dzis impreza i urodziny mensza-bleeeee a mi juz chce sie spac...zaziewam całe towarzystwo..piwka normalnego mi sie chce ale cmokam tylko bezalkoholowe..palenie tez odpada...nie ma teraz po co imprez robic:) własnie u znajomego zobaczyłam imie synka-gabriel..hmmm..trzeba by pomyślec:)

Gość _Mgotka_
liiduchna mi się Gabriel bardzo podoba, dobrze mi się kojarzy a często tym się sugerujemy przy wyborze imienia co do imprez to mam takie same podejście, wypić nie można, zapalic nie można to po co w ogóle imprezę robić;) zwłaszcza gdy wszyscy dookoła piją i palą a Ty dodatkowo jesteś zmęczona:)

o jesu!!! w końcu jest ktoś kto mnie rozumie:)a mój taki ździwiony czemu ja tak od towarzystwa stronie...po za tym nie mam zamiaru robic potem jako kierowca:P

Gość arbuzowa_trufla
Witam wszystkie przyszłe mamusie !!! Będzie mi bardzo miło jeśli pozwolicie mi do siebie dołączyć :) Ja dzisiaj zaczęłam 10 tydzień :)) termin porodu wypada na ok 15 stycznia, ale dokładnie nie wiem bo jeszcze nie byłam u lekarza. wiem wiem ,zaraz będziecie pytać czemu jeszcze nie byłam :)) A to dlatego ,że mieszkam w Anglii i tu nawet jakbym poszła to i tak nic nie robią, nawet usg. Nawet jak coś się dzieje typu plamienia itp to do 12 tygodnia nic nie robią, nie podtrzumują ciąży itd. więc pójdziemy jak już zacznie się 13 tydzień ,czyli jeszcze jakieś 3 tyg . Ogólnie ciąże jak na razie znoszę źle. Mdłości od rana do wieczoru, często wymioty, na jedzenie patrzeć nie mogę, schudłam już chyba z 5 kg :(( Do tego wszystko mi śmierdzi strasznie ... Mam nadzieję że niedługo to się skończy i będę w pełni czerpać radość z tego błogosławionego stanu :)) Pozdrawiam Was serdecznie !!!

hej arbuzowa trufla :) ja tez jestem w anglii i faktycznie nic tu do 12 tygodnia nie zrobia, co nie wydaje sie takie do konca zle.. w sensie, ze nie jestem za tym, zeby sztucznie podtrzymywac ciaze, ktora nie ma szansy sie rozwinac, albo genetycznie jest uszkodzona. Tym niemniej ja znalazlam sobie prywatnego polskiego gin. w Londynie i tam jezdze od 5 tygodnia ciazy. Panikara ze mnie straszna ;) Wg usg zaczelam dzis 12 tc i ide za kilka dni do gp, zobaczymy co bedzie :)

Hej, Ja tez mieszkam w Anglii, obecnie jestem w 11 tyg, a USG mam dopiero za 2 tyg! Zawsze jest mozliwosc zrobienia prywatnie USG- koszt w miejscu gdzie ja mieszkam to ok £100. Nie powiem, myslalam o tym, ale jednak wole sie z niczym nie spieszyc, i poki mi nic zlego nie dolega, nie chce nic na sile :) W ajkich czesciach Anglii mieszkacie? Milej soboty zycze! Ja wlasnie w pizamce ogladam Opole :)

tez ogladam opole, ale czekam głównie na kabareton, bo muzycznie to w ogole nie mój gust jest ;) ja mieszkam na samym poludniu anglii- niedaleko Brighton. Za wizyte u gin place 60 funtow..

Gość arbuzowa_trufla
hej :) To ja mieszkam niedaleko Ciebie flałer pałer :) bo w Bognor Regis... ale u nas nie ma polskiego gina. z resztą wychodzę z założenia ,ze skoro nic złego się nie dzieje, to po co mi usg itp. A to tylko na lepsze dla dziecka wychodzi, bo im mniej szkodliwego promieniowania tym lepiej. fajnie Wam, ja nie mam Polskiej telewizji :(

arbuzowa, ale o co chodzi z tym promieniowaniem? usg to chyba ultradzwieki sa i nie sa szkodliwe.. tak slyszalam, ale troche mi stracha napedzialas. Ja to bym chciala co miesiac miec usg.. :D albo najlepiej caly czas miec to podlaczone do brzucha ;) Czytałam, ze od któregos tygodnia mozna miec detektor tętna i samemu sluchac serduszko dziecka :D U mnie tez nie ma polskiej przychodni, ale jezdzimy do londynu- niecale 2godziny

Gość arbuzowa_trufla
Przepraszam, nie chciałam napędzić Ci stracha. !!!!! Troche źle się wyraziłam, bo przecież to nie jest żadne promieniowanie. Ale gapa ze mnie !!! chodziło mi o to, ze to jednak ingerencja w organizm , mimo tego że bezinwazyjna to jednak ingerencja. A usg ma zarówno swoich zwolenników jak i przeciwników. I nie bez przyczyny raczej jest zalecane tylko trzykrotne usg podczas ciąży, nie więcej, coś w tym musi być. Ale przecież każdy ma swój rozum i postępuje tak jak uważa. Tylko czasami się dziwię dziewczynom, które piszą, że latają na usg co 3 tyg, albo 2 mimo ,że ciąża przebiega peawidłowo. dobra kończę już swoje masło maślane i idę spać :) Dobranoc wszystkim !!!

Dzien dobry Wszystkim przyszlym mamusiom:) Melduje sie po dlugiej przerwie, co do snow to mialam kilka i zawsze to ze urodzil sie synus. Co do imion to dla dziewczynki tylko mamy wybrane Daria dla chlopca wielki problem:P Czy Wy tez dziewczyny macie po przebudzeiu jak lezycie taka kuleczke w brzuszku:) Co do mdlosci to lekarz mi przepisal tabletki i przez nie funkcjonuje o wiele lepiej choc slaba dalej jestem jak mucha nie moge sie juz dnia doczekac az sily wroca na wszystko:) Zycze slonecznej i pieknej niedzieli Styczniowki:)

Gość arbuzowa_trufla
Dzień dobry !!! Życzę pogodnej niedzieli !!! U nas słonko od samego ranka :)

również miłej niedzieli życzę :) u mnie mdłości już chyba przeszły :D i tak były rzadkie, wiec nie męczyłam się za bardzo i tylko raz wymiotowałam. U nas tez bardzo ciepło :) Ja mam jakies dziwne przeczucie, ze urodze jeszcze w tym roku.. :) Miłego dnia bardzo 🌻

Cześć Kochane! Witam nowe Styczniówki Wy życzycie miłego dnia a ja już dobrej nocy :) Jak Wy zasypiacie to ja już wstaję z nowym dniem. Jestem padnięta. Cały czas mnie muli ale 🌻 Klo🌻 odpukac 3 dzień bez rzygania (chpciaż dzień sie jeszcze nie skończył). Z tymi snami to mnie naprawdę BAAAAAAAARDZOOOOOO pocieszyłyście! :) Autentycznie mi lżej bo obawiałam się, że zacznę sobie cholera coś wymyślać. Imionka - jeszcze nie wiemy ale na pewno będą dwa i to jakies klasyczne. Któraś tam pytała o sytuację zawodową - u mnie w pracy nie robią ciężarnym żadnych problemów ale pracę mam nie lekką - jestem żołnierzem. Więc wiadomo, że muszę mieć zmianę rodzaju pracy np. na biurkową. Jakbym zasneła to miłego popołudnia, wieczoru i kolorowych snów! Cmok👄