Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona z opola

________STYCZEŃ 2010_______

Polecane posty

izia będzie dobrze, wiem jak się denerwujesz, trzymaj się kochana i od razu jak wrócisz daj znać co i jak

Trzymaj się Izia i nie denerwuj dziecka! Iczekam na wieści Kochana!

Izia tylko nigdzie się nie szlajaj po badaniu tylko od razu do kompa!!! Nie stresuj ciężarnych koleżanek!

gratulacje!!!! ja urodzilam w styczniu tego roku i az tak dziwnie ze to juz kolejny topik na styczen - zycze wam szczesliwie donoszonych ciąż i latwych porodow 🌻

Dziewczyny, niech mi ktoras przypomni naszego emaila blagam :) Haslo pamietam, a maila za cholere nic!!

Tafta---> super, ze z dzidzia wszystko OK. To było juz to genetyczne usg czy normalne? Ja póki co strasznie sie stresuję wszystkim i jakoś wszystko mnie dookoła denerwuje. Mdłości jak były tak są, siły nadal brak. Za półtora tygodnia wracam do Polski. Przede mną góra pakowania i ponad 12 godzin lotu + 3 h czekania na przesiadkę. Nie wiem jak ja sobie dam radę z tym samopoczuciem ale po cichu liczę na to, że sie polepszy.

Młody miał robiona przezierność karkową i jest ok :) czyli mogę powiedzieć że to genetyczne było :)

Gość Miniosia
tafta :D GrAtUlAcJe!!! :D Iza... - prosze Cie - odezwij sie bo strasznie sie denerwuje.. Napewno wszystko jest ok, ale czekam z niecierpliwoscia kochana.. ❤️ :*:*:*

jestem i ja :) wyglada ze bedzie chloczyk :) jest dzuy ma wg 1 pomiaru 6,5 cm a wg 2 prawie 7 cm + nozki ( a dluugiee ma) ... :) NT 1,55 wiec w normie jak najbardziej :) NB + (kosci nosowe super widoczne) serduszko ponad 160 uderzen na minute :) Boze jak sie ciesze!!!!! ale czy to bylo genetyczne to ja nie mam pewnosci! bo nie patrzyl na czaszke (Emilka w tym czasie miala juz torbiele na mozgu :( ), nie zbadal dlugosci kosci udowej :( pogratulowal zdrowego dzieciaczka i zalozyl karte ciazy :) ale jak to ja ... w domu tak patrze na kilka fotek ---> jakos nie widze ciaglosci kregolsupa w dolnym odcinku (tak jakby przepulkilna kregoslupa... :( ...) maz mowi ze panikuje ze napewno lekarz by powiedzial ze jest zle i skierowal od razu do genomu ... zaraz wysle na meila fotki (zobaczcie prosze na ten kregoslup)!!!! ale generalnie!!! ciesze sie bardzoo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! moj synus musi byc zdrowy !!!!!!!!!!

Tafta---> uff! To teraz przed Tobą już same uroki ciążoweg stanu rozumiem! ;) Gratulacje!

Izia---> Tobie też gratuluję! Ty sobie już nic nie kombinuj!!! Lekarz wie co ma badać, na co patrzeć i co komentować matce. Jak powiedział, że zdrowy to zdrowy i już! Podeślij mi hasło do maila na violek5@o2.pl to zerknę na Twoje świeże fotki. A jak się będę lepiej czuła to wyślę swoje i pooglądam dziewczyn bo juz się docZekac nie mogę.

wiecie co ? juz sie uspokoilam :) wlasnie wlazlam na dzieciaczka annbar! tez ma taka kreche do polowy pleckow :) czyli to nie kregoslup uffffffffffff !!! przeciez lekarz by pwoiedzial!

Izia bardzo się cieszę :) superowo!!!!!!!!!! napewno lekarz by ci powiedział gdyby coś było nie tak. I gratuluję synka :)

znowu boli mnie ząb, martwię się jaki to ma wpływ na dzidziulka, walczę z nim już ponad pół roku ehhh, a do dentysty na 2 tyg dopiero, boję się gdyby trzeba było go zatruć albo wyrwać :(((

Natulek,nic se nie martw,zęby koniecznie trzeba leczyć w ciaży. Ja w pierwszej miałam trutego 3 razy i wszystko było ok. a od 12 tygodnia można znieczulenie wziąć. bedzie dobrze!! a jak boli to polecam dentosept na gazik i położyć na zęba,działa cuda!!

Izia mama zuzi - super dzieciaczek! i jaki duzy?! Ja to nie wiem jak lekarze widza tak wczesnie czy to chlopczyk czy dziewuszka - bo ja tam nic nie widze... a juz chcialabym wiedziec :) Kazdemu pokazuje zdj mojego malucha i pytam co widzi... Obled jakis...

Natulek a nie da sie wczesniej isc ? spokojnie po 12 tyg mozna brac znieczulenie i truc zeba a nawet i wyrwac jak bedzie trzeba ;) ale jak on juz daje o sobie znac juz pol roku to czemu tak pozno dzialasz ? hmmm ???

izia on w ogóle mi sie rozleciał, ledwo sie trzyma, robiony był już 3 razy, ale kurde nadal cały czas boli, tzn z przerwami ale jednak. chcialam isc w kwietniu czy maju to nie mogłam się z moją dentystką skontaktować, mama zapisała mnie do swojej, mialam isc 3 tyg temu ale balam sie bo to 1 trymestr, no a nastepna wizyta dopiero 13 lipca.

izia, tafta- gratulacje:) fajnie że wszystko jest ok z bobaskami:) byłam dziś na praktykach pierwszy dzień i strasznie kręgosłup mnie boli od siedzenia przy biurku, rano to myślałam że nie wstanę- a jutro na 7 rano:(. jeszcze jak na złość pocięłam sobie palce metalowymi zakładkami,a krew się sikała jak nigdy. wam też jest gorąco w stopy- tak jakby się dusiły w butach- ale na okrągło nawet bez nich? no tak mnie obijają, że szok. pozdrawiam jak nie będę na praktykach albo spać to się odezwę:)

Hej dziewczyny, nie pisze ostatnio bo u mnie malo sie dzieje. ale jak czytam o kolejnych wspanialych dzidziuchach ktore widac na usg to musze Wam napisac ze baaardzo gratuluje!!!! strasznie sie ciesze! teraz szczegolnie gratulacje dla izi i tafty! no i trzymam kciuki za nastepne dziewuchy! kokoszkanata mnie tez boli kregoslup, mysle sobie ze mamy przedsmak jak to bedzie jak bedziemy mialy po 70 lat, lupanie w kregoslupie, zadyszka na 2 pietrze itd :) ja mam usg genetyczne 9tego VII, a w ten czwartek usg w LIMie u drugiego lekarza prowadzacego. wiec troche podejrze dzidzie. sciskam wszystkie styczniowki! m

ja po przeprowadzce.miało byc odswiezenie mieszkania i dwa tyg u mamy a wyjdzie generalka i kilka miesiecy-w takim jest stanie:Ppotem nadrobie zaległosci..pap lasencje;)

Czesc dziewczyny, ja juz po USG. Wyglada na to, ze wszystko ok. Widzialam bijace serduszko, a dzidzia lezala wyciagnieta, jakby sie opalala na plazy! Ma juz ok 7,5 cm. Niestety co do plci nie udalo mi sie dowiedziec. jak znajde czas to wrzuce zdjecie na maila. Moje samopoczucie jest juz ok, mdlosci minely-mam nadzieje, ze bezpowrotnie;). Problemy z trawieniem tez-mialam okropne zaparcia i wzdecia. I wiecie, co moj brzuszek znow jest prawie plaski, wiec tak jak podejrzewalam ciaza nie byla jeszcze widoczna tylko jelita. A jak z tym u was? Ostatnio u nas wspaniala pogoda, wiec wybralam sie z synem na plac zabaw, a wieczorem wyszla mi wysypka na dekoldzie. Mysle, ze za dlugo na sloncu bylam. Na szczescie juz zniknela. Pozdrawiam

liduchna oj wspolczuje!!!! mama lena :) oj duza dzidzia juz !!!!!!!!!!!!!! :) gratuluje!!!! :) dzis usg ma ona z opola! trzymam kciuki! i za wsyztskie ktore musze jeszcze zaczekac do 12 tyg :) bedzie dobrze bo musi!!!!!!!!!!!!!!! milego dnia!