Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EMTI

WALC ANGIELSKI CZY WIEDEŃSKI ?

Polecane posty

Gość czarna koala
nie mam w pracy głośników, nie słysze ani melodii ani rytmu, więc ciężko ocenić. będę w domu to odsłucham i napiszę. póki co wygląda to tak że jest tam jakaś zmiana rytmu, na początku wolno, potem trochę szybciej, potem znów wolno... później CI napiszę :)

Gość czarna koala
a nie, nie ma zmiany rytmu. hmmm. cięzko powiedzieć. wersja dźwiękowo dośc podła. http://w709.wrzuta.pl/audio/2d4lO4rOk8x/jarek_weber_-_o_krok_tak_blisko_so_close ta jest lepsza. nie wiem jak Ty ale ja tam słyszę ewidentnie rytm na dwa... wyszedłby walc wiedeński krokami, ale w bardzo wolnym tempie, co odbiera urok. zróbcie sobie ładny układ liczony "na dwa"..

o to super! Bo ja właśnie chcę walaca wiedeńskiego:) Piosenka jest śliczna, tylko koncowe slowa nie pasują, ale je się wytnie:) Mój narzeczony już się tym zajmie:) My nie umiemy tanćzyć jeszcze tego walca, ale kupjemy plyte z nauką tańca i ja bardzo chcialam wiedeński:) Na kurs niestety nie możemy iśc , bo jesteśmy za granicą i tutaj nie ma:)

Gość czarna koala
ale wiedeński wyjdzie bardzo wolny...

no a tam w tle to co oni tancza? Jeszcze przed ta scena jest taka scena ze wodzirej mowi zatanczmy walca królów i królowych... więc tańczą walca...

Gość czarna koala
to w tle to wygląda na angielski, ale jak słowo daję że mi to nie pasuje...

Gość czarna koala
no taaak, ale ten rytm... nie pasi mi tu jakos strasznie... :(

no właśnie ja bym też obstawiała angielski - tak powolnego wiedeńskiego jeszcze nie widziałam... ale rytm mi nie pasuje.

Gość czarna koala
na trzy?? ja tam słysze na dwa..

Gość czarna koala
no właśnie. dlatego uważam że wykręcą do tego jeszcze wiedeńczyka, bo tam da się drugi i trzeci krok skrócic. w angielskim się nie da. natomiast wiedeński w tym tempie nie będzie "halo"... Emti, albo inną piosenkę, albo zatańczcie nie walca a normalny jakiś krok liczony na dwa...

Gość grzeswiec
To jest bardzo szybki walc wiedeński!!! Zamiast rozliczać na dwa musicie mocno przyspieszyć i w jedno uderzenie na dwa zmieścić trzy szybkie uderzenia i wtedy zobaczycie, że to klasyczny walc wiedeński. Nie sugerujcie się tym, jak tańczą, bo oni tańczą zupełnie co innego :)

Gość dziunia123
piękny utwór mmmmmmm, pytanie czy się nadaje na pierwszy taniec

długo trenowałam taniec towarzyski i powiem ci że raczej chyba angielski ale jeśli ktos potrafi dobrze tanczyć to wyjdzie tez wiedeński.. ale oby dwa pasują