Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niw wytrzymam

grzybica,problem z pęcherzem a stosunki

Polecane posty

Gość niw wytrzymam

Zmieniłam lekarza i na świąd pieczenie i upławy (zmieniały konsystencję i kolor od białych gęstych, po brązowe i ropne) przepisał mi 2 razy dziennie 2 tabletki ORUNGALU, 1 globulkę dopochwową CLOTRIMAZOLUM 500 mg oraz probiotyk PROVAG, nastąpiła poprawa, ale po kilku dniach dolegliwości wróciły. Ginekolog powiedziała, że jest już dużo lepiej ale trzeba być cierpliwą i że obrzęk nie jest już taki, jak był. Zleciła posiew a w miedzyczasie kazała mi zażyć doustnie SUMAMED i METRONIDAZOL. Po tych lekach początkowo upławy były intensywne a pod koniec kuracji jakby "suche" gęste i było ich coraz mniej. Wynik odebrałam wczoraj i nie wykazało obecności złych bakterii czy grzybów "STAPHYLOCOCCUS KOAG. UJEMNY (ale to ponoć żadna pociecha, bo może być mylny:( )i lekarz podczas konsultacji telefonicznej kazał mi podmywać się płynem PLIVA FEN 3 razy dziennie i zgłosić się za 2-3 tyg. Jednak w dalszym ciągu odczuwam pieczenie warg sromowych (głównie po oddaniu moczu i w mniejszym stopniu przez cały dzień) do tego dochodzi również wrażenie,że pęcherz nie jest opróżniony do końca i lekki świąd. Czy mogę już zacząć uprawiać seks (od kilku miesięcy unikam zbliżeń, ale i tak jest jak jest...:( i czy wszystko pomału się normuje???

Gość nbyvy
Musisz byc cierpliwa ja nie mialam o wiele mniej gorzej o Ciebie. Tylko czas to wszystko zalezy, i dobrze bys zmieniala lekarzy bo kazdy powie cos innego. A wszystko sie przydaje by zaleczyc to co masz.

Gość niw wytrzymam
ale czy mogę uprawiać seks czy nadal musze z tym czekać? bo jak na razie robi się z tego powodu coraz bardziej nerwowo między mną a chłopakiem:(

Gość ludzik123
a czy Twoj luby tez dostal kuracje razem z Toba? bo zeby byla pewnosc ze on sie na grzybki nie zalapal tez powinien byl miec bo inaczej bedziecie sie zarazac na zmiane.... dopoki nie bedziesz zdrowa nie powinnas sie seksic...

Gość niw wytrzymam
nie dostał nic na to, ale kochaliśmy się prezerwatywą i nie odczuwa żadnych dolegliwości, nie ma też żadnych objawów. Ale może już jest lepiej, skoro posiew nic nie wykazał...?? Może jednak mogę się "złamać" i odbyć stosunek? Bo skoro gin podczas wizyty pyta, czy uprawiałam seks, to chyba można...?