Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fajna Pani

Pokonać nadciśnienie.

Polecane posty

Gość Fajna Pani

Czy ktoś mi poradzi jak żyć z tą chorobą? Rzuciłam palenie ale to nic nie dało, czy powinnam zrezygnować z picia kawy? Jeśli ktoś ma jakieś rady to barzo proszę.

Gość Fajna Pani
chlanie wpływa na nadciśnienie? Przecież nie robi tego codziennie. Co innego picie kawy. Piję 2 - 4 rozpuszczalne z mlekiem.

Gość Fajna Pani
oj, widzę że nikogo ten problem nie dotyka, to wam powiem, że dobrze, bo to strasznie upierdliwe mieć nadciśnienie.

Gość who knows
Jeśli rzuciłas papierosy powinnaś rzucić kawę. Kawa i fajki wchodza w interakcję. Póki się pali i pije, jest ok. Jesli rzuca papierosy a kawy nie, to następuje gwałtowny skok ciśnienia. Wiem, sama piłam i paliłam. I miałam nadciśnienie. Teraz nie mam, ale mocno o to walczyłam.

Gość Fajna Pani
Chyba masz rację, bo po rzuceniu palenia zamiast mi się polepszyć to mi się pogorszylo. Więc od jutra nie piję kawy. Oj, trudno będzie. Ale mam nadzieję że wytrwam.

Gość aaa-nka
- a byłaś już u lekarza, masz jakieś leki ? - masz może nadwagę, przeżywasz jakiś stres, lub jesteś w okresie przekwitania ? -

moi rodzice mają z tym problem, rzuć palenie, zero alkoholu, jak najmniej albo wcale (co jest trudne) soli, mniej smażonego i tłustego :) i codzienna kontrola ciśnienia, kawa też nie jest za dobra

Gość jedzenie-ma-znaczenie
Hipokrates, ojciec współczesnej medycyny: “Niechaj pożywienie będzie lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem”. “Przysięga Hipokratesa” jest do dziś składana przez współczesnych lekarzy. Ale od czasów Hipokratesa nasze podejście do leczenia chorób się zmieniło… Współcześni lekarze są bardzo słabo, o ile w ogóle, szkoleni z dietetyki. Nowoczesna medycyna obraca się wokół “pigułki na wszystko”. I taki stan rzeczy przemysł farmaceutyczny chce utrzymać, bo dobre zdrowie jest może sensowne, ale nie jest dochodowe. Choroby serca i rak to dwa główne powody przedwczesnej śmierci mieszkańców krajów zachodnich. Na trzecim miejscu są zgony z powodu błędów lekarskich i niepożądanych reakcji na leki. Skoro więc sama medycyna jest groźniejsza niż większość schorzeń, może warto przypomnieć maksymę, którą znają wszystkie kultury świata: “Jesteś tym, co jesz” i uświadomić sobie, że to, co wkładamy do ust ma znaczenie: jest albo doskonałym, “paliwem” dla ciała, albo gwoździem do naszej trumny… - zobacz film http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/

Gość Fajna Pani
Byłam u lekarza, biorę na to lek, ale nie działa na mnie. Niestety mam nadwagę i niezdrowo jem.

Gość Fajna Pani
A jeśli chodzi o stresy , to któż ich nie ma.

Gość aaa-nka
też miałam nadciśnienie (170/110) i nadwagę przy wzroście 164/85 kg - leczyłam się 8 lat, na leki miałam alergię - koszmar - schudłam na diecie oczyszczającej warzywno-owocowej (2 tygodnie) wg dr med. Ewy Dąbrowskiej i jednocześnie obniżyło mi się ciśnienie (na 135/80) - od 2-ch lat leki zażywam sporadycznie, ograniczyłam spożycie soli, cukru, ciast, mięsa, wędlin, ziemniaków itp. ... Zdrowia życzę

Gość Fajna Pani
Moje nadciśnienie to 150/100 i czuję się fatalnie przy takim ciśnieniu. Dziś nie piłam kawy. Dieta owocowo - warzywna??/ A-nka powiedz coś więcej na ten temat. I powiedz jakie leki brałaś?

Gość mikrobus100
Witam też mam nadciśnienie,biorę leki nie mam nadwagi jestem raczej szczupłą osobą.Nikt w mojej rodzinie nie miał nadciśnienia nie wiem skąd to się wzięło.NP.dziś od rana mimo leków czuję się fatalnie do tego doszła bolesność w klatce piersiowej-koszmar jak z tym żyć?

Gość Fajna Pani
Wiem, że dieta jest ważna, dieta bez soli. Od jutra próbuję.

Gość gwiazdeczka 555
kup sobie w aptece wyciag z jemioły, jest bez recepty i obniza cisnienie, a jest ziołowy i bezpieczny. Pomaga na bank, bo moja mama tez ma klopoty z cisnieniem, zazywa leki, pije zielona herbatke, ktora oczyszcza organizm i od czasu do czasu wyciag z jemioly.

Gość Fajna Pani
WYciąg z jemioły? Nie słyszalam o czymś takim. A ma to jakąś nazwę, czy po prostu zapytać o wyciąg z jemioły?

Gość heti
Ten wyciąg z jemioły nazywa się Intractum Visci, kosztuje ok. 8 zł.

Gość Nadciśnieniówa
jeśli nadcisnienie jest jeszcze niewielkie, np. takie 150/100 lub mniej, można próbowac walczyc z nim zmnieniając nawyki zywieniowe i stosujac suplementy uzupełniające braki w naszej diecie. Najlepiej jest schudnąc chociaż 5 kilogramów. ja byłam w takiej sytuacji i zaczęłam od odstawienia kawy z kofeiną, czerwonego mięcha, masła, bułek. Do tego zaczełam przyjmować ProArgi 9 i Magnefar. Proargi to taki b. nowoczesny komplekser argininowy, po którym ładnie się cisnienie normuje. A Magnefar to magnez. Do tego trzeba choc troszkę sie ruszać. chociaż spacerek z pół godzinki dziennie, no.. raz na dwa dni. Po miesiącu mialam juz cisnienie 137 na 90, po dwóch miesiacach 130/88 a teraz mam 125/80. czyli prawie norma. I to bez leków na nadcisnienie!! Nie schudłam duzo, bo tylko 4 kg przez 3 miesiące ale to i tak sukces.

Gość jedz czosnke
jedz czosnek i zmien diete. czosnek swietnie obiza cisnienie.

Gość jsbhduferbgy
NIEKTÓRZY SĄ TAK LENIWI ZE PODSUNIESZ IM RECEPTE [POD NOS A ONI NAWET NIE ZERKNA DO TEGO , ZERO MÓZGU. OGLADNIJ BABINO FILMY KTORE CIE POLECAJA BO TAM MASZ RECEPTE NA ZDROWIE.

Gość annia.....................
bardzo ograniczyłam sól i jest ok

Gość monikowska
czosnek to najwyżej nieznacznie obniza cisnienie, za to może zacząć po nim nawalać wątroba... ja radzę coś dobrego z argininą, np. to proargi 9 o którym ktos juz pisał. no i do tego troche ruchu, długi spacer, rower... sól ograniczyć, kawę i mocna herbatke odstawić.

Gość i tak beda zwalniac
WŁAŚCIWOŚCI LECZNICZE: moczopędne, poprawiające przemianę materii, opóźniające procesy starzenia. Perz działa przede wszystkim moczopędnie. Związki czynne zawarte w kłączach perzu pobudzając wydzielanie moczu, ułatwiają wydalanie z organizmu toksycznych produktów przemiany materii (zwłaszcza mocznika). Ponadto zawarty w perzu inozyt działa korzystnie na wątrobę, przeciwdziała jej stłuszczeniu. Powoduje również obniżenie poziomu cholesterolu i tłuszczów we krwi - dlatego mówić możemy o przeciwmiażdżycowym działaniu tego ziela. Z kolei dzięki łatwo przyswajalnej krzemionce perz przeciwdziała również procesom starzenia się, w tym zapobiega również nadmiernej łamliwości i przepuszczalności naczyń. Warto wiedzieć, iż kłącza perzu dzięki ich właściwościom można stosować w kamicy moczowej, w przypadkach upośledzonej czynności wydzielniczej nerek z towarzyszącymi obrzękami. Perz dobrze też stosować w chorobach wątroby z upośledzoną zdolnością wytwarzania żółci i ze skłonnością do tworzenia kamieni w drogach żółciowych. Ponadto kłącza perzu przynoszą poprawę przy miażdżycy i w chorobach kości i stawów, w gośćcu oraz w przypadku trądziku młodzieńczego. Znoszą niekorzystny wpływ długotrwałej antybiotykoterapii na przewód pokarmowy. Perz jest uważany za ziele przeciwcukrzycowe. łatwo przyswajalna krzemionka wzmacnia naczynia krwionośne, chrząstkę oraz tkankę łączną skóry Przepisy stosowania NAPAR Z KŁĄCZY. Przygotowujemy go w następujący sposób: szklanką wrzątku zalewamy łyżkę kłączy perzu - uprzednio wysuszonych i rozdrobnionych. Całość odstawiamy na ok. 15 minut, a następnie przecedzamy. Pijemy w 2-3 porcjach w ciągu dnia. ODWAR Z KŁĄCZY. Przepis: łyżkę kłączy zalewamy szklanką wody i gotujemy przez ok. 5 minut. Po przecedzeniu piejmy w 2-3 porcjach w ciągu dnia po jedzeniu. PIWO O WŁAŚCIWOŚCIACH LECZNICZYCH. Robimy je w następujący sposób: wysuszony perz kroimy na drobne części i gotujemy z drożdżami i chmielem w taki sposób jak piwo domowe. Pijemy po 2-4 razy dziennie po szklance płynu. MIESZANKI. Perz można łączyć w mieszankach moczopędnych ze skrzypem polnym, szałwią, czarną porzeczką, brzozą, pokrzywą, tatarakiem. Zbiór i konserwacja Zbiór kłączy perzu przeprowadzamy albo wczesną wiosną albo jesienią. Należy pamiętać, iż wymaga ona szczególnie starannego opłukania w kilku wodach. Po płukaniu rozkładamy go do wyschniecia cienką warstwą. Perz suszyć możemy nie tylko w suszarniach, lecz również w innych miejscach, także nasłonecznionych i przewiewnych. Przechowujemy go w suchych pomieszczeniach, w płóciennych woreczkach.

Gość sabriina
faktycznie magnez, proargi i czosnek albo inna dobra arginina są b. dobre na ograniczenie zwłaszcza niedużego nadciśnienia. do tego oczywiscie ograniczenie soli. no i tradycyjnie: uwaga na kawę i mocną herbatę. do tego dłuzszy spacer - minimum 20 minut co drugi dzień. jesli macie np. 150/100, to spokojnie zejdziecie do 130/80 a to juz prawie norma. jesli macie nadwagę i postaracie sie schudnąc chociaz 5 kg, cisnienie tez spadnie. mówi się, że skurczowe spada o 1 na kazdy zrzucony kilogram. rzucenie palenia jest b. korzystne w dłuższej perspektywie. bezpośrednio po rzuceniu palenia trzeba się starac pic sporo wody, najlepiej z chlorofilem (może byc np. phytolife), żeby się odtruwać i zmniejszać głod!

Gość elisei
po tym proargi mam ciśnienie prawie w normie tzn. 130 na 80 a miałam ciagle 150 na 90. jest bardzo ok. tylko drogi, kurcze. ostatnio wciaz tyłam a w przeciagu tego miesiaca, kiedy to biore nie przybyło mi nic!

Gość martinika_
dużo taniej mozna kupic jak się zapiszesz do synergyclub.pl . tylko wtedy trzeba kupić w dwupaku. ale w sumie i tak warto, bo dla dobrego efektu i tak trzeba te dwa opakowania zużyc w ciagu miesiaca albo dwóch.

Gość katarzyna.67
no, to proargi jest bardzo dobre, tylko dość drogie. ja tez się zapisałam do synergy w synergyclub.pl biorę to już 3 miesiąc i efekt jest wyraźny - cisnienie mam w normie bez żadnych leków! przedtem brałam już athenolol i bardzo xle go tolerolwałam, bo onizał mi tętni o szybko się męczyłam byle czym.