Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fajna Pani

Pokonać nadciśnienie.

Polecane posty

Gość sorentio
ja też robie sobie kurację proargi i do tego resztą zestawu V3 z tej samej firmy. tam jest jeszcze sok z acai (mistify) i chlorofil (phytolife). na razie widzę obnizenie cisnienia i jakby wiecej chęci do życia. schudłam też 2 kg w ciągu półtora miesiaca, ale nie wiem czy to po tym akurat.o tym proargi powiedziała mi znajoma, która ma cukrzycą i bierze to od dawna i mówi, że bardzo jej pomaga.

Gość FrankowskaB
Piję proargi 9 od synergyclub.pl trzeci miesiac. robiłam badania. cukier i cholesterol w dół, bardzo dobra morfologia! cisnienie spadło o ok. 10-15. jak widać - to działa!

Gość ftttryyyeee
Pani Frankowska, Smażewska czy jeszcze jakaś inna! Niech pani sobie daruje to spamerstwo proargi a raczej sprzedającą go stronę, którą wciska pani wszędzie gdzie się da. Właśnie ze względu na tę natrętną, nachalną i bezczelną reklamę nigdy niczego nie kupię z podanej strony, proargi tez nie. Pomijam już fakt,że ten preparat jest 2 razy droższy od innych a działanie takie samo jak inne preparaty. Brałam, wiem. :P Nie dajcie się robic w bambuko, proargi to nic nadzwyczajnego, poza ekstra nadzwyczajną ceną. Chcecie coś z argininą dla siebie - to idźcie do apteki i zapytajcie farmaceuty. Arginina faktycznie działa, ja biorę taką za 15 złotych z apteki i jest tak samo dobra jak to rzekome cudo za 290 zł. !!!! Tak, tak, 290 zł!!! Nie dajcie się nabijać w butelkę. A pani, pani Frankowska wstydziłaby się tak spamować i ludzi oszukiwać.

Gość śmiechu warte :))))
arginina za 15 złotych, owszem, działa, ale trzeba zjeść całe opakowanie na jeden raz, hahahaha!

Gość aga.ta
proargi 9 jest faktycznie dobre i wcale nie kosztuje 290 tylko 160 (w dwupaku 320) plus przesyłka. wystarczy na dwa miesiace. pozdro.

Gość gwoli prawdyyyy
Proargi, nawet w pakiecie nadal jest bandycko drogie. Piękne nabijanie kabzy producentom, a i reklama tego klubu, który to sprzedaje doskonała. Na niemal każdym forum ją widać. Naprawde, wyjątkowo bezczelne spamerstwo.

Gość pytanie . . .
czy nadciśnienie tętnicze krwi można wyleczyć tak by odstawić np. polpiril, czy jest się skazaną na branie przez całe dalsze życie? Prowadzę wyjątkowo zdrowy tryb życia: prawidłowe odżywianie, wysiłek rekreacykny codziennie po ok. 1h na świeżym powietrzu, prysznic, bezstresowy tryb życia, sen prawidłowy >10h, i w domu ciśnienie 130/80 a u lekarza 190/90mmHG. Wszystkie wyniki np. cholesterol, OB, mocz w normie, tętno spoczynkowe 45ud/min, wydolność fizyczna doskonała. Co to ma znaczyć, to nadciśnienie chorobowe czy jakieś inne np. stresowe czy samoistne. Ma ktoś orientację na taki temat? Krew może zalać ze złości na ułomność organizmu, która wreszcie może doprowadzić do kalectwa lub śmierci.

Gość Gruba pani
Czy ktoś miał doczynienia w celu obniżenia ciśnienia z resveratrolem i terapią Gersona( soki owocowo-warzywne i lewatywy z kawy), proszę o opinię.

Gość kalina..
Zupelnie nie rozumiem jak z powaznego tematu mozna robic sobie zarty.To macie zdjagnozowane nadcisnienie tetnicze ty nie?Jak sie ma nadcisnienie to bierze sie leki na jego obnizenie a nie "jakies"preparaty :O Konieczna jest wizyta u kardiologa ktory zleci holter cisnieniowy i przepisze odpowiednie leki np.z substancja czynna amlodypina.Dlugosc jej brania bedzie uzalezniona od tego czy cisnienie "powroci " do normy czy tez jest utrwalone i leki trzeba bedzie nrac do konca zycia...W kazdym razie nie leczone albo "leczone" samodzielnie doprowadzi do miazdzycy (choroby niedokrwiennej serca) arytmii a to zagraza zyciu.

Ja czasami mam wrażenie, że lykając te tabletki tylko się truję, nienawidzę łykać tabletek, a mój rodzinny każe mi je łykać. Bo mam 140/90 czasami 160/95, czuję się bardzo dobrze, wcześniej miałam inne tabletki gdzie przeszkadzał mi ciągły puls na poziomie 100, ale teraz jest normalny. Tak samo jak cisnienie. Więc po co to łykam?

Gość kalina..
Napisane wyzej po co.A co bierzesz? 140 gorne to granica a 160 to nadcisnienie!!! Prawidlowe 120 gorne.

Gość kalina..
Zazizaza przepraszam a ile mqsz lat?

36 lat biore nedal i tialorid, bo u rodzinnego mialam 170/100. Kurcze wpadł na dziwny pomysł zbadania mi ciśnienia. :)

Gość kalina..
O rany to mlodziutka jestes!moj maz ma 43lata i niestety rok temu atak serduszka.Stwierdzoni nadcisnienie tetnicze utrwalone chorobe niedokrwienna serca arytmie komorowa i miazdzyce...niestety ma implantowany stent wiencowy.Do konca zycia bedzie brac leki tez bierze nedal a oprocz tego amlopin, co-bespres ,acard,i statyne i plawix. O Jezu koszmar!..Koniecznie bierz leki!!! A stosujesz diete cwiczenia?Bo to twoje cisnienie to i tak wysokie no chyba ze palisz...

Gość kalina..
Moj maz tez nie pil i nie pali a jednak..Widzisz jaki ten los przewrotny? Inni pija pala i sa zdrowi ach..To dobrze ze lekarz "wpadl"na pomysl zmiezenia ci cisnienia dzieki temu przepisal ci leki ktore uchronia cie przed konsekwencjami tej choroby.Nie myslalas zeby pojsc do kardiologa?Ja bym na twoim miejscu poszla :)

Czasami tylko chodzę popływać, bo z ćwiczeniami musze uwazać, ... przepuklina w kręgosłupie=rwa kulszowa. jak ją wyleczę to wtedy będę mogla coś wiecej robić. Wcześniej chodziłam na długie spacery.... ale od kwietnia niestety mam przerwę. Ale kiedyś musi mi to przejść.

Mój rodzinny skierował mnie do kardiologa, zmian w serduszku nie stwierdził, ale zmienil mi tabletki na lepsze, bo nie słyszę tego pulsu, przeszkadzalo mi to podczas zasypiania i nie czuje się jakbym przed chwilą biegla, od razu sie spytal czy kaszlę, miałam po prostu efekty uboczne na tritace. Teraz jest super. Ale codziennie się zmuszam do lykania tych tabletek. Nie rozumiem ludzi którzy z wlasnej woli łykają dodatkowo jakieś tabletki zeby wyglądać lepiej itd.

Gość kalina..
Boziu nie wiem ale ty naprawde masz pecha sluchaj maz tez ma rwe kulszowa dolnego odc.kreg. A myslalam ze tylko on taki "obciazony"...chha(przez lezke)...super ze plywasz to dobre na serce.Bede tu wpadac ,moze jutro? bo juz zasypiam :) Dobrej nocki ci zycze 🖐️

Gość kalina..
Zgadzam sie z toba . Ale wiesz omega3 to dobra na serduszko.

Gość delllicja2
Ja z kolei przyjmuje cały czas Amlator. I to jest wreszcie dobrze trafiony lek przez mojego lekarza. To wreszcie skutecznie mi pomaga.

Gość kollska89
Chyba i czas juz na mnie zebym poszła wreszcie do lekarza z takimi problemami bo jednak nadciśnienie daje znak o sobie a wiadomo ze ono tez tak łatwo nie przechodzi.

Gość dannt
Dziadkom parę tygodni temu sprezentowałem ciśnieniomierz naramienny easy med GERATHERM. Podoba im się, bo ma duży przycisk i jeszcze większy wyświetlacz, a to zawsze dla osób starszych najistotniejsze. Sprzęt jest testowany klinicznie i ma taką opcją jak wykrywanie arytmii.

Gość halinkadd
Przyjemnie się mierzy ciśnieniomierzem easy med. Bardzo łatwa obsługa, radzi sobie bez problemów moja 67 letnia mama, jak też mój 16 letni syn. Jeden przycisk, duży ekran, pomiar ekspresowy. To jest produkt od Geratherm, niemiecka jakość.

Gość gość
podobno wyjazdy do sanatoriow, uzdrowisk takich jak to www.uzdrowisko-swieradow.pl bardzo pomagaja, sprobuj

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli ma dolegliwości małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość gość
a cyz myslicie, ze takie uzdrowisko www.uzdrowisko-swieradow.pl jest dobrym rozwiaznaiem? Dzieki z gory za odpowiedzi

Gość gość
isc do poradni zdrowia psychicznego do psychologa-psychoterapeuty i na psychoterapię.

Gość gość
Przede wszsytkim to być pod kontrolą dobrego kardiologa . Mój brat ma bardzo mocne nadścinienie i musi brać leki plus częste kontrole. Takie nieleczone może być zagrożeniem życia czego przykładem jest mój sąsiad który dostał udar mózgu. Jak ktoś jest z Krakowa to brat chodzi do Unicardia www.unicardia.pl. Tam zajmują się kompleksowo chorobami serca.