Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fajna Pani

Pokonać nadciśnienie.

Polecane posty

Gość ersssd
U nas w domu jest już od paru miesięcy ciśnieniomierz Sanity Senior. Mamy dom wielopokoleniowy, są dziadkowie, moi rodzice i jeszcze ja mieszkam póki studiuję. W sumie to z ciśnieniomierza korzystają wszyscy. Full automat, szybko mierzy, ja akurat mam zawsze najlepsze ciśnienie z całej rodzinki :)

Gość Łukasz65
Ja przy nadciśnieniu korzystam z zabiegów żywej wody w Kielcach http://miastokobiet.eu/zywa-woda/ Kiedyś byłem bardzo sceptycznie nastawiony na takie nowości, ale córka namawiała i dobrze że się jej posłuchałem

Gość gość
jest wiele opcji. Najlepiej oczywiście wybrac te najbardziej naturalne jak www.uzdrowisko-swieradow.pl moja mama dzieki zabiegom oraz radom wyniesionym stamtąd wygrywa z nadcisnieniem

Gość haryy44
Mam Seniora w domu, w sensie ciśnieniomierz nazywa się Senior Sanity ;) Dobry automat naramienny, tak jak w nazwie jest dedykowany bardziej dla starszych osób bo ma dość duży wyświetlacz i przyciski ale w zasadzie może być stosowany przez każdego. Dobry model do mierzenia przez 2 osoby bo zapamiętuje aż 120 wyników.

Gość karo44
No dużo jest takich ciśnieniomierzy teraz w sklepach. Ja używam automatu naramiennego SmartCardio. Warto sobie poczytać na jego temat, producentem jest Sanity, także polska produkcja a nie chińska. Dali mi gwarancję na 24 miesiące i póki co działa bezproblemowo. Napełnianie mankietu to chwila moment, nie trzeba siedzieć nad urządzeniem długich minut nim się wynik dostanie.

Gość tarsss
Cześć. Ja niedawno kupowałem ciśnieniomierz naramienny Active Control Plus i działa fajnie. Największym plusem tego modelu jest na pewno akumulator, ponoć w innych modelach się tego typu rozwiązania nie znajdzie. Rzeczywiście długo trzyma, wystarczy raz na dwa miesiące załadować i chodzi bezproblemowo.

Gość Robertsobol
Już mi dawno po głowie chodził ciśnieniomierz, ale dopiero ostatnio kupiłem. Szukałem czegoś ekonomicznego i wybrałem Active Control. Nie trzeba tutaj baterii wymieniać, bo jest akumulator taki sam jak w laptopie, czy komórce. Można ładować przez usb chociażby, a że ja pracuję przy komputerze to dla mnie to wygodne rozwiązanie. Póki co jestem po pierwszym ładowaniu i działa dobrze, bateria trzyma.

Gość gość
Dużo ruchu, zmiana diety, ograniczenie soli, słodyczy plus wizyta choćby u internisty i recepta na jakieś tabletki obniżające ciśnienie. Ewentualnie zrobienie morfologii krwi i podstawowe badania moczu.

Gość gość
a ja schudłam 30 kg i ciśnienie znikło samo 5 lat temu.:)

Gość gość
żaden czosnek...szkoda żołądka! Każdy rzucający palenie przybiera na wadze a to tylko pogarsza ciśnienie. Trzeba schudnąć i wtedy nie ma znaczenia czy pali się albo machnie rano kawkę:) ale zaraz polecą głosy na przeciw i dalej będziecie się taplać w tabletach i aparatach zmieniając lekarzy. Mój kiedyś wrzasnął na mnie że sama to sobie zrobiłam piekąc wciąż te ciasta i dogadzając podniebieniu. Od 5 la t mam to z głowy

Gość paulinkaedfr
nadciśnienie bardzo trudno jest pokonać trzeba brać tabletki już do samego końca. przynajmniej tak jest w przypadku mojej mamy. Ja bardzo dbam o siebie mam nadzieję że nie dopadnie mnie jakaś choroba związana ze sercem. bardzo dużo czytam np te portale zdroweserce.expert i różne książki i się stosuję do rad tam zawartych

Gość natuss
Używamy z żoną od początku roku jakoś urządzenia SmartCardio. Bez kabla, od razu zintegrowany automat z mankietem, myślę że warto.

Gość bukssxx
Ja rownież polecam SmartCardio

Gość selenaking
Wygodny w obsłudze będzie na pewno mój SmartCardio, nie przeszkadza tutaj przewód bo go po prostu nie ma :)

Gość gość
Jestem od paru dni właścicielem Smart cardio i może skrobnę dwa słowa o nim – na pewno szybki, nie zauważyłem żeby wyniki wypaczał póki co, podoba mi się pomysł z integracją mankietu.

Gość kingakozak
Nie mam problemuw z SmartCardio, uzywamy go w domu już od wakacji i caly czas pompuje tak samo szybko, brak rurki na wielki plus!

Gość gość
Polecam SmartCardio albo coś w podobnym stylu, czyli z akumulatorem zamiast ładowania przez baterie, co dla mnie było zawsze uciążliwe

Gość gość Misia
Witam. Ja sama borykałam się z takim problemem i w sumie dalej borykam. Jednak lekarz przepisał mi leki i w sumie tyle złego:) tomipomaga.pl/choroby/nadcisnienie-tetnicze Ja z tej listy brałam tylko Nedal i cały czas trzymam się tylko tego preparatu. Poczytaj pozdrawiam

Gość vivienne yq
żadnych tabletek bez konsultacji z lekarzem nie bierz! ewentualnie naturalne suplementy w postaci sokow (np Rabenhorst)z potasem na uregulowanie cisnienia. to zaszkodzic nie moze.

Gość gość
Kupiłam parę dni temu SmartCardio marki Sanity i pierwsze pomiary poszły świetnie, bezproblemowo. Nie musiałam długo uczyć się obsługi, zakładania na ramię i tak dalej .

Gość gość
Muszę też przyznać że SmartCardio napełnia mankiet w taki sposób żeby człowieka nie bolało na ręce, polecam również!

Gość gość
Można znaleźć różne ciśnieniomierze na http://rankingcisnieniomierzy.pl/, przydatny ranking moim zdaniem warto rzucić okiem zanim się kupi cokolwiek. Różnice między modelami są spore, czasami kupując coś drogiego dostajemy dokładnie te same funkcje i możliwości co przy modelu o kilkadziesiąt zł tańszym.

Mnie się udało pokonać nadciśnienie i odstawić leki. Ale takie rzeczy tylko pod nadzorem lekarza!!! Ja po kwalifikacji lekarskiej chodziłam na zabiegi w komorze hiperbarycznej i z zabiegu na zabieg malało ciśnienie. Dodatkowo w Vimedzie byłam u p.dietetyk, która też od tej strony pomogła mi walczyć z wysokim ciśnieniem. Nie oszukujmy się, dodatkowe kg nie sprzyjają. Dodatkowo zadbałam o aktywność 5 razy w tyg po 45 min, choćby spaceru z kijami. W końcu czuje że żyję! Co do ciśnieniomierzy to nie polecam OMRONa! Lekarz mi wciskał że tylko ten, że najlepszy, a teraz części zamiennej nigdzie nie mogę dostać, w sklepach medycznych mi tylko mówią że nia mogą się skontaktować z firmą. Tego Smart Cardio widzę że poszaleli tu spece z reklamy, ale nigdy nadgarstkowy nie bedzie tak dokładny jak naramienny. Jak dla mnie dobry wybór tylko dla seniorów, którzy nie radzą sobie z założeniem mankietu.

Gość magda

W prezencie dostałam niedawno model SmartCardio. Syn mi zamówił coś takiego na urodziny. Jestem zadowolona z ciśnieniomierza, wszystko działa prawidłowo i najwazniejsze z mojego puntu widzenia jest prosta budowa i prosta obsługa, Mankiet się nie plącze, można go łatwo dopiąć, przyciski duże, wyczuwalne pod palcami.

Gość adam
Dnia 18.12.2018 o 14:01, Gość magda napisał:

W prezencie dostałam niedawno model SmartCardio. Syn mi zamówił coś takiego na urodziny. Jestem zadowolona z ciśnieniomierza, wszystko działa prawidłowo i najwazniejsze z mojego puntu widzenia jest prosta budowa i prosta obsługa, Mankiet się nie plącze, można go łatwo dopiąć, przyciski duże, wyczuwalne pod palcami.

Używam też SmartCardio i też mi zdaje egzamin. Szybka kontrola ciśnienia, bez tracenia czasu i nerwów.

Gość iki

Też kupowałem już jakiś czas temu Smart Cardio i nie mam powodów do narzekań. Szybki bezbłędny ciśnieniomierz.

Gość dominika

Kupiłem dla babci Easy Med i mówi ona, że to najlepszy jaki miała. Dokładny pomiar, wbudowana pamięć i jest szybki i dokładny. Babcia sobie bardzo go chwali.

Gość njjj

Jeśli szukacie niedużego ciśnieniomierza to możecie zerknąć sobie na model Simple od Sanity. Bardzo fajny sprzęt, sprawdza się bardzo dobrze, wygodny w obsłudze, jesteśmy z niego zadowoleni, możemy polecić.