Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oldka...

Mam 27 lat i NIGDY nie była, u gina

Polecane posty

Gość oldka...

bo nie mam takiej potrzeby nic mnie nie boli, okres mam w miare regularnie sex - był tylko raz jeśłi wogle można to tak nazwać ;-) nie chcę z lekarzem do końca starcić cnoty :-P

Gość hjsfdjfhdjfhdhfjakl
ja też tak miałam: wszystko ok, a u gina okazało się: - tyłozgięcie macicy - ogromna nadżerka (która nie daje żadnych objawów)

Gość djdnx
ja też mam 27 lat i jeszcze nie byłam u gina, i tak się obawiam, że jak w końcu pójdę to on to co najmniej skomentuje, jeśli nie opieprzy mnie

Gość maly i obwisly
ja to samo . lekarz bedzie w szoku ..az wstyd tak pozno isc

Gość oldka...
więc nie ejstem sama ja się nie martwie reakcja gina i tak pewnie pojde pryatnie, a dla takiego kasa jest najważniejsza! ;-) tylko ostatnio obawiam sie o CYTOLOGIĘ tzn ze tak glosno jets w mediach o potrzebie robienia tego badania w razie raka szyjki macicy :-(

Gość ja mam 20 i też nigdy nie
byłam choć często boli mnie brzuch i sama nie wiem czy to problem natury gastrycznej czy ginekologicznej.Ale chyba nigdy nie pójdę,panicznie siie wstydzę :( Wiem,że to ciiemnogród i zacofanie ale nie wyobrażam sobie,żeby siię rozebrać przed lekarzem,ja nawet do zwykłego internisty nie lubie chodzić bo to otoczenie jest takie nieprzyjemne i mało dyskretne :O

z takim waszym podejsciem to sie juz nie dziwie, ze Polska przoduje w statystykach umieralnosci na raka szyjki macicy :o

Gość aja byłammm
pierszy raz byłam w 8 tyg. ciązy i było to dla mnie bardzo naturalne. c

Gość ja mam 20 i też nigdy nie
A jak już kiedys pójdę to sie nie przyznam że jeszcze nie byłam i też się będę wstydzić obwisłego biustu i dziewictwa :O

o jak dobrze, nie jestem sama . tez nigdy nie bylam, i sie nie predko wybieram. pojde jak bede sama czula ze cos jest nie tak, albo jak bede w ciazy ...

Gość inkkkkkkka
dobry lekarz patrzy na kobietę jak na manekin,nie odczuwasz żadnego zażenowania.Miałam guzka na piersi ,zdiagnowoał go cholernie przystojny lekarz i tak pokierował rozmową że przestałam czuć się skrępowana.dotykał mnie jak manekina i tyle:)

Gość oldka...
może bardziej doświdczone kobietki pomogłyby przełamać wstyd tzn co trzeba myslec, aby tak panicznie nie bać się i nie wstydzić tej pierwszej wizyty u gina (i kolejnych wizyt też...)

Gość samasobie
nie ma lekko ;) ja byłam pierwszy raz jak miałam 17 lat, a później jak 28, w kwietniu. prywatnie, więc grzecznie mnie potraktowała kobitka, bez bólu, szybko poszło. teraz już mogę iść w każdej chwili (no, po uprzednim przygotowaniu) zdajcie sobie sprawę, że to tylko lekarz, jak dentysta. widzi Cię kilkanaście minut, bez majtek jeszcze krócej. a takie przerażone babeczki to ma co najmniej kilka razy w ciągu dnia.