Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nela_21

umowa zlecenie - jak to jest??

Polecane posty

Gość nela_21

co z ubezpieczeniem..płaci je pracodawca czy sama muszę się ubezpieczyć?? proszę o odpowiedź..:)

Gość pracodawca zgłasza do zus
i opłaca skaładki podobnie ja w umowie o pracę,jednak umowe zlecenie moze rozwiazac w kazdej chwili.

Gość bzik bzik
PZU....kurwa chyba dziewczynie nie chodzi o PZU debilu tylko o składki ZUS-owskie....

Gość nela_21
chodzi mi konkretnie o ubezpieczenie chorobowe...wiem że emerytalnych nie opłaca pracodawcaa przy umowie zlecenie

Gość kalinkaczerwona
nie masz zadnego ubezpieczenia. moj szef dlatego zatrudnia jedynie studentow, ktorzy teoretycznie sa ubezpieczeni na uczelni.

Gość pracodawca zgłasza do zus
emerytalne tez moze oplacac,jednak przy tego typu umowie nie jest konieczne,pogadaj,moze sie zgodzi,czesc oczywiscie oplacasz ty,tak,ze ogolnie wyjdzie mniej na rękę.

Gość nela_21
wiem że właśnie większość osób pracujących na umowę zlecenie to studenci...ja się już nie uczę i mam ofertę pracy tyle że właśnie na zlecenie i nie wiem czy to dobry pomysł...jak to wygląda z tym ubezpieczeniem bo każdy pisze coś innego...

Gość nela_21
w necie znalazłam tylko tyle Podsumowując, jeżeli umowa zlecenia będzie dla Pana jedynym źródłem przychodu, wówczas będzie Pan podlegał obowiązkowo: ubezpieczeniu emerytalnemu, rentowemu i zdrowotnemu, dobrowolnie ubezpieczeniu chorobowemu, a ubezpieczeniu wypadkowemu będzie Pan podlegał, jeżeli praca będzie świadczona w siedzibie zleceniodawcy.