Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tylko to jedno

Tylko protestanci...

Polecane posty

Gość tylko to jedno

Tylko protestanci czytają Biblię i rozumieją ją właściwie. Ciekawe, czy jest tu choć jeden katolik, który przeczytał całą Biblię i ZROZUMIAŁ ją...?

Gość tylko to jedno
przeczytałem streszczenie biblii na ściądze.pl :classic_cool:

Gość chomik ciagnacy sznurek
ja ogladalam na DVD

Gość tylko to jedno
no dobra, nagrałem głos lektora IVONA do mp3 i puściłem żeby słuchać przez sen ale to zupełnie tak jakbym przeczytał

Gość ddddddddddddddddddd
Protestanci przesadzają też!!! Właśnie przeczytałam, że napisali sobie, że Kościół wymyślił diabeł. Jak mogli? I napisali bezczelnie że od 1200 do 1808 roku (skąd oni to wytrzasnęli???) diabeł osiągnął tam apogeum. ( a teraz niby nie? głupie moje pytanie). W ogóle czuję się urażona takim pomysłem, że Kościół Matka jest systemem, w którym diabłu chodziło o to, żeby z Boga zrobić ...ciasteczko śmierci. Co to za bzdury :( Wszyscy Apostołowie umarli śmiercią męczeńską. To wariactwo. I protestanci czytają Biblię??? Trudno w to uwierzyć czasem jak sie czyta podobne brednie... :(

Gość tylko to jedno
ale ja jestem kobietą!

Gość tylko to jedno
Ddd, gdzie to przeczytałaś? podaj źródła, bez źródła możesz już 🖐️ w podskokach

niestety dddd nic ci nie poda bo odstawila dzis leki i ma lekkie problemy z glowa

Gość ddddddddddddddddddd
No to co z tego? Przeczytaj sobie to co powyżej. Oni mnie obrażają jak idę do spowiedzi i do komuni. Oni obrażają całe Dzieje Apostolskie i ostatnią wieczerzę!!! Mam ich dosyć. A wszyscy przez nich oszaleli bo TAK PRACUJĄ. A mam już dosyć wszystkiego. Oni nie wierzą , że to jest Ciało i Krew Chrsytusa. No ja krwi też tam za bardzo nie widzę, ale jednak są cuda eucharystyczne. Ale to jedna sprawa, a że to jest prawda to najlepszym dowodem jest cały komiks, który właśnie przeczytałam. Normalny katolik powinien się obrazić za ten komiks. Głupki!

Gość ddddddddddddddddddd
Nie podam Ci żródła - pisze że to CHRZEŚCIJAŃSKIE produkcje. Mam w dupie takie chrześcijaństwo. To niech się ograniczą do drogi krzyżowej jak mnie mają obrażać swoją głupotą. Wyrywają z biblii jakieś konteksty. Oni w ogóle są głupi jak buty. Niech się idą wyspowiadać z pychy. I te ich obrazy - że Bóg nie może mieć obrazu. A przecież sam przyszedł do św. Faustyny i kazał się namalować. To banda dekli już i tyle. Nic dziwnego - nie mają papieża to się zawzięli jak dziki w lesie.

Gość ja podpisuje
ddddddddddd bzdury jakies opowiadasz. Pewnie na religi Ci coś powiedzieli. Kościół katolicki jest systemem. I trudno go nazwać "kościołem matką" bo w momencie podziału była to najbardziej skorumpowana, fałszywa, i rozpustna instytucja na świecie. Papieze mieli po 30 dzieci a głosili celibat. Sprzedawali kawałeczki papieru za cieżkie pieniądze a kto nie kupił miał iść do piekła. Oto kościół katolicki.

Gość ddddddddddddddddddd
Jak jesteś chrześcijaninem to szukaj tego co cię ŁACZY z innym chrześcijaninem - ten komiks to obraza wielu świętych uznawanych przez wielu ludzi np. obraza św. Franciszka , nie? ten komiks jest żałosny, przysięgam. No ale cóz... takie życie. Zycie też jest żałosne ogólnie. Ciasteczko śmierci. A oni nie przyjmują komuni? To po co to w ogóle przyjmują. Oni są głupi.

Gość ddddddddddddddddddd
A spadaj mi tu. No to w roku 2009 Kościół ma się najgorzej, a im się apogeum skończyło w 1808. Czy to nie wtedy w Szwajcarii spłonęła ostatnia czarownica? Zwingli ją uwalił czy inny ...Kalwin. Co za bezsens. Co sie wydarzyło w 1808 roku? Luter zmartwychwstał? A komuna?

Gość ja podpisuje
św. franciszka..... no tak najlepiej znaleźc sobie bożków w ludziach. A czemu akurat św. fransciszka? Moja zmarła babcia całe życie cierpiała na rózne choroby, a itak chodziła pieszo do czestochowy i co miesiąc dawała na tace, a itak pomagała biedny i każdemu kto takie pomocy potrzebował! Czemu jej nie czcisz??? Ma wszystko czego potrzebuje święty!

Gość ddddddddddddddddddd
Kto idzie do piekła to o tym żaden papież nie sądzi debilu. To Bóg osądza, a nie człowiek. Nawet teraz mógłbyś tam trafić, ale się nad tobą lituje. I tyle.

Gość ddddddddddddddddddd
No i co z tego, że ktoś choruje na wiele chorób. A Bóg umarł na krzyżu. I co z tego? Zły łotr też umarł na krzyżu i poszedł do piekła. I co z tego wszystkiego? Zastanów się czy życie to wyścig kto więcej cierpi, daje na tacę i na pielgrzymki chodzi? To by było proste nawet... a jest tak?

Gość ja podpisuje
tak no rzeczywiście! idealny kościół! Benedykt 16 nosi okulary słoneczne za 10 tys. euro, a w katowicach ksiądz odmówił odwiedzania ludzi w kościele bo nie dostał dopłaty do pensji za tą usługe! Kościół Katolicki to dno!

Gość ja podpisuje
no kurwa przecież ty pojechałaś z jakimś świętym! Ty tak twierdzisz! Nawet prostej ironi nie rozumiesz?

Gość ddddddddddddddddddd
Sw. Franciszek poszedł ULEPSZAĆ kościół. Uczyć ich UBÓSTWA, pokory. Czystości też. Poszedł bo mu Bóg kazał. Tak też nie wiedział co ma robić. Człowiek bez Boga jest zwykłym debilem. Taka prawda - dopiero jak słuchasz Boga to sie trzymasz kupy, a tak to sie trzymaj... rowu :(

Gość ja podpisuje
żeby nie było.... jestem ateistą, lubie historię koncze ten dialog 🖐️

:D:D:D

Gość ja podpisuje
dddd pierdolisz jakieś zdania których się wyuczylaś i nawet nie rozumiesz co się do ciebie mówi. Jesteś głupawa dlatego nie trace na siebie więcej czasu 🖐️

Gość ddddddddddddddddddd
No ale to nie Benedykt XVI zadecyduje co z tobą po śmierci zrobić. CHYBA TO ROZUMIESZ, nie? On jest na tym świecie. A swoją drogą mógłby je oddać - po co mu takie drogi okulary. A ty skąd wiesz o czymś takim? Sledzisz go? Nie ma chyba tak drogich okularów. 1000 euro za słoneczne to chyba góra czy kilkaset, ale 10 tys?

Gość tylko to jedno
uczestniczonc w czarnej mszy smaroje sie guwnem mojego zdechlego psa fifka a z jego flaka dziergam szalik :classic_cool:

Gość ddddddddddddddddddd
No to ma chyba jakieś włoskie zamówione bo raz byłam w super kurorcie ale za 10 tys. to tam nie znalazłabym okularów.Do 1000 euro to wierzę, ale więcej? A jak nosi taki drogie to się może wstydzić. Ale widzisz - może ponosi, a później odda na aukcji dla biednych i ktoś zapłaci 2 razy tyle bo Benek chodził w takich okularach (to może jemu juz zadne nie będa potrzebne). Tez nie możesz od razu osądzać takich rzeczy MOJE ZDANIE.

Gość ddddddddddddddddddd
Ze Kościół jest DO DZIŚ OPANOWANY przez diabła od jakiegoś dłuższego czasu to tak. To się zgodzę. Za mało się modlą do Ducha św. a za dużo kombinuja. Praktycznie to ruina i tylko mury tam są. Ale ten 1808? Poza tym CIASTECZKO ŚMIERCI to wymyślił..Bóg. Jak diabeł mógł to wymyślić? Bez sensu. Pierwotny Kościół przecież nie miał siedzib, nie tak miało być.Jezus nie kazał nikomu budowac. Bez sensu. Z czasem ich diabeł opanował, a oni robią propagandę, że komunię wymyślił diabeł, żeby stworzyć system katolicki. A niby od którego roku są protestanci? Co za bezsens :(

A ktorzy protestanci? Bo protestanckich religii jest bardzo duzo, osobiscie znam kupe protestantow, ktorzy nawet Harrego Pottera do konca nie przeczytali, nie mowiac o Biblii :P

Gość ddddddddddddddddddd
Oni sobie tam napisali tak, że diabeł wymyślił komunię po to by zrobić BOGA CIASTECZKO tak jak w starożytny Egipcie. A to niby było SYMBOLICZNIE - tak się doczytali. Ale przecież pisze "To jest ciało moje, to jest Krew moja" - pisze tak, nie? Zaraz to sprawdzę. NO to mają napisane jak wół. W sumie szkoda, że nie rozumiałam tego jak należy bo może już dawno bym żyła sobie lepiej, a tak? Wmówiłam sobie, że jak wyjadę za granicę to przejdę na protestantyzm bo to państwo mnie dobija i to chyba jest domena katolików. Ale źle myślałam. Dziś tego żałuję. Miałabym 25 lat przynajmniej. Ale to i tak za dużo. Jakby nie spojrzeć za stara już byłam. I dobrze mi tak!!! :(