Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kissssss

Ile kosztuje zastrzyk sterylizujacy dla kotek ??

Polecane posty

Ile taki zastrzyk kosztuje u weterynarza ?? I czy jest na stałe czy trzeba gopowtarzac kilka razy ??Kiuedy mozna go zrobic ?? moja kota przedwzoraj sie ukociła ma 4 kotki to kiedy moge jej zrobic zastrzyk ??

Gość xxxx....
a ile kotka chodzi w ciazy??

Gość NightOnaaaaa
Najlepiej ją wysterylizuj a nie zastrzyki bo je trzeba ciągle powtarzać

tylko sterylizacja,hormony powoduja ropomacicze i inne schorzenia,no i kosztuja znacznie wiecej niz sterylka,ja w promocji organizowanej przez niektore gabinety zaplacilam 125 z kubrakiem,a normalnie to 200+kubrak

Gość mitotor
Jeśli małe jeszcze karmi to wiadomo że nie dasz jej teraz do sterylizacji ale jeśli już są większe to można ją wysterylizować . Moja kotka jeszcze karmiła a już dostała rujkę . Zastrzyki daje się przed rujką ,na trzy cztery miesiące . Koty są policystyczne więc częściej niż psy mają rujkę . Też dałam na razie zastrzyk i szukam porządnej przychodni weterynaryjnej ,żeby zrobili sterylizację porządnie i obyło się bez komplikacji . W sumie racja , zastrzyk kosztuje 25 zł ale trzeba go podawać średnio 4 razy w roku ,tz że po roku zwraca się koszt rocznych zastrzyków .

Gość belamari
tez nie polecam, moja kicia nabawila sie ropomacicza po okolo rocznym stosowaniu zastrzykow :/ Trzeba bylo zrobic sterylizacje i w dodatku lekarz znalazlw jej macicy plody.. Sorry, nie chce straszyc, tylko tak bylo w tym przypadku i o malo kota nie stracilam.

Gość gość
na wycięciu sutów i kawałka mózgu

Gość gość
Weterynarz usypia kota, robi maleńkie nacięcie na brzuchu i ...? Potem zaszywa i psika to czymś srebrnym. Kot się buszi, zatacza niczym pijak, dochodzi do siebie. Po paru dniach trzeba było usunąć szwy(2-3). Można to spokojnie zrobić samemu...:) Nic strasznego a spokój bezcenny :D

Gość gość
I jeszcze jedno: W gabinetach weterynaryjnych w mniejszych miastach lub obrzeżach dużych zabieg sterylizacji kosztuje 110-150 zł. W tym jest też usuwanie szwów po kilku dniach.

Gość gość
Moja po zastrzykach zaczęła chorować i niestety zdechła. Nigdy więcej zastrzyków! Lepiej wysterylizować, co przynosi korzyści dla zdrowia w późniejszym czasie. Ja nie mogłam patrzeć jak moja kicia się męczyła. Wiem, że to po zastrzykach, bo lekarz mi powiedział...