Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ToJaaaaa

Jaką mam szanse... pytam doświadczone...

Polecane posty

Gość ToJaaaaa

14.04 dostałam okres... wczoraj w nocy kochałam się z moim chłopakiem i 2 razy mnie "zalał" i z tego co liczyłam to dni płodne... czy jest duża szansa na ciążę??

Gość dadza maski jakby co
ogromna:D

Gość ToJaaaaa
Prosze mi powiedzieć czy naprawde miałam dni płodne?? bo nie wiem czy dobrze policzyłam ;/

zalezy jak dlugie masz cykle i czy sa tej samej dlugosci co miesiac

Gość ToJaaaaa
No mam regularne... 6 dni mam okres... ale ja bym sie cieszyła gdyby było :)

nie wazne ile masz dni okresu, tylko ile dni od jednego do drugiego okresu - to jest dlugosc cyklu.

Gość ToJaaaaa
nie jestem pewna ale regularny raczej... 28 dni

Gość ToJaaaaa
????????

Gość saleminka8
nawet jak miałaś dni płodne to do zapłodnienia nie koniecznie musiało dojść,to nie tylko od kobiety zależy czy zajdzie w ciąże,słabe plemniki mogły nie dopłynąć na czas,róznie bywa. Ja się kochałam w dni płodne przez 1,5 roku i nic,potem okazało się że ten najważniejszy dzień przypadał mi na ostatni dzień płodny a nawet później(wiedząc jak wygląda śluz płodny w te dni) gdy kończył mi się śluz płodny to miałam owulacje i dopiero w tym dniu gdy się...udało się :)

Gość saleminka8
widzisz sama nie jesteś pewna i piszesz raczej :P a po czym wyliczyłaś te dni płodne?

jesli czesto masz takie cykle, to 16 dzien juz troche pozno na zapladnianie. bo wychodzi ci 16 dz. przy cyklu 28 dniowym najlepiej zaczac starania 12 dnia.

Gość ToJaaaaa
Przyznam, że wogóle sie na tym nie znam :( Policzyłam na kalkulatorze w internecie dni plodne i nieplodne... nie wiem jak to okreslic nie wiem :(

Gość saleminka8
to ja wytłumacze :) wiedząc,że na ogół faza lutealna (ta po owulacji) trwa 12-16 dni to przy cyklu 28 to dni płodne mogą być od 12-16 dnia cyklu radze po zakończeniu krwawienia wstrzymać się z współżyciem do tego 13dc i powtórzyć to 15 dc i potem dowoli można się kochać :P Ja znalazłam taktykę na swoje cykle,a mam bardzooooo nieregularne :) więc też Ci się uda

Gość saleminka8
pomyślcie jak wypatrywałam swojej owulacji w cyklu 56 dniowym-jak wilk :P hehe ale udało się nam wtedy,ale niestety nie skonczyło się tak jak bym tego chciała. Tą samą taktyką udało mi się zajść w ciąże 2 raz ;)

Gość ToJaaaaa
Troszke skomplikowane to wszystko hehe czyli mam te dni plodne czy nie??

Gość saleminka8
zapomniałam dodać,że mierzyłam temperature :)

Gość saleminka8
ten 16 dzień cyklu to już raczej ostatni dzień i nie wiadomo czy by się udało,organizm kobiety jest bardziej skompliowany niż myślimy ;) kiedyś myślałam,że nie ma nic łatwiejszego niż zajść w ciąże :P myliłam się. Z tego co wyczytałam na necie i na różnych forach to pełno dziewczyn ma tą owulację na 13,14,15 dni przed okresem więc odejmij te liczby od długości swojego cyklu i jak teraz się nie udało to starajcie się w te dni

Gość ToJaaaaa
Tez myslalam ze zajscie w ciaze to pestka ;/ nawet balam sie nieplodnosci... no zobaczymy :)

Gość saleminka8
nie trzeba się bać,ja po 1,5 roku zaszłam,bo nie potrafiliśmy trafić w ten dzień :P