Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blajejejeee

czy KLAPS to przemoc??

Polecane posty

Gość blajejejeee

Ale pieprzą w rozmowach w toku te pseudo-psycholozki :o mam 22 lata, nie raz dostałam klapsa jak byłam mala i co? Jakoś potem nikogo nie bilam ....klaps to nie jakies maltretowanie bez pzresady

Gość blajejejeee
Tych kilka tików nerwowych i kulawizna wcale mi nie przeszkadzają. Nie wiem o co robią takie wielkie halo :O

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja nie wiem mnie tez sie zdaje ze przesadzaja.a podszywaczom dziekujemy!

Gość blajejejeee
ja nie mówie o codziennym regularnym biciu, ale sami napiszcie, czy jako dzieci nigdy nie dostaliście klapsa?? lepszy klaps niz to cale bezstresowe wychowanie

Gość a ja jestem za
byłam bita... wręcz tłuczona przez oboje rodziców. Czasem chcieli zobaczyć kto ma większy autorytet, wydawali sprzeczne komendy (bo wychowanie w ich wykonaniu raczej przypominało tresurę) i tłukli mnie oboje :O

Gość blajejejeee
a ja jestem za przykro mi:( ale, ja nie pisze o tłuczeniu dzień w dzień tylko o takim głupim przysłowiowym KLAPSIE który każdy z nas napewno pamięta z dzieciństwa

Gość nigdy nie dostałam klapsa
od rodziców. Sa inne sposoby na właściwe wychowanie niż używanie ręki. Swoim dzieciom też poświęcam wiele czasu i nigdy klapsa nie dostały. Klaps to szybka reakcja rodzica, który nie potrafi inaczej. Zazwyczaj sam w dzieciństwie dostawał klapy i teraz powiela to w swojej rodzinie, bo nie chce mu się cierpliwie tłumaczyć. I nie mówić tu, że życie bez klapów to życie bezstresowe. Właściwe wychowanie nie polega na biciu. W dzieciństwie takie dzieci zakodowały sobie, że wszystko można załatwić szybko przemocą (walnięciem) i tak samo zachowują się w przedszkolu, szkole na ulicy

Gość fddgsds
niedługo za klapsa będą odbierali prawa rodzicielskie a dzieci usypiane jak zwierzęta, zanim się spostrzeżecie. i nawet słońce peru nas nie uchroni 💤

Gość tttt5666
klapsy som fajne

Gość a ja pamiętam jak
mnie ojciec z paska dawał, bo jeść nie chciałam i wybrzydzałam. I jakoś żyję i się nie leję po bramach czy dyskotekach. A z klapsem to przesadzają i to grubo. Bo czasem można tłumaczyć i tłumaczyć a dziecko i tak swoje. Zresztą co tam dziecko - ostatnio byłam zbluzgana, bo uderzyłam psa gdy zobaczyłam, że pogryzł mi kanapę. I mnie ochrzaniono, że pies będzie mieć odchyły. To co, psu też mam wszystko tłumaczyć??? Jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności pies odchyłów nie ma a za kanapę już się nie bierze.