Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uuuuuups

Rozmowa kwalifikacyjna ...

Polecane posty

Gość uuuuuups

zlozylam podanie o prace do sklepu z odzieza, jutro mam rozmowe kwalifikacyjna....jakie pytania moze mi zadan pracodawca(jest kobieta) prosze o udzielenie informacji z gory dziekuje

Gość oblała
moze Cie poprostu poprosic zebys powiedziała cos o sobie moze zapytac o Twoje zalety o Twoje wady jesli gdzies wczesniej pracowałas , to moze zapytac dlaczego zrezygnowałas

moze Ci dac bluzke i powiedziec zeby ja zachęcial do jej kupna lub zada ci pytanie w stylu: \"klientka przymierza spodnie w ktorych wygląda fatalnie, lecz dobrze sie czuje. co jej doradzisz?\" albo: \"klientce podoa sie sweterek lecz mowi ze w innym sklepie widziala taki duzo taniej. co jej powiesz?\" przygotuj sie na rozne pytania

Gość nieeeeeeeeeeeeeeeeeee
jakie są twoje słabe punkty jakie są twoje mocne punkty czy lubisz ten rodzaj pracy co zrobiłabyś w sytuacji (i tu ci cos wymysli) I takie tam inne. Ja miałam rozmowę 2 dni temu, przeszłam pomyślnie, dziś zadzwonili z pytaniem czy pobieram zasiłek dla bezrobotnych. Odp., że nie. Więc babka na to, że mimo tego, że jestem b.dobrą kandydatką, to muszą mnie wciągnąć na listę rezerwowych, ponieważ teraz zatrudniają tylko tych na zasiłku. Aż się kurwa poryczałam. Mam nadzieję, że tobie lepiej się powiedzie. Powodzenia!

Gość uuuuuups
mama mnie zmusz do tej pracy, ja mowie jej ze do takiej sie nie nadaje poniewaz nie jestem zbyt rozmowna komunikatywna, czasami nie wiem co powiedziec w danej sytuacji, ja nie przezyje tej rozmowy, tylko zrobie z siebie idiotke, osmiesze sie bo nie bede wiedziala co odpowiedziec na dane pytane a co np. odp na te: klientce podoa sie sweterek lecz mowi ze w innym sklepie widziala taki duzo taniej. co jej powiesz?"

Gość ja tam wiem najlpiej
to po ch.... przymierza ten jak mogla kupic tanszy??

tak powaznie powiedz ze mogla widziec podobny ale nie taki sam, ten jest lepszy gatunkowo i lepiej sie nosi i jest dostepny tylko w waszej sieci. jak chce to moze porownac. ewentualnie powiedz ze w przyszlym tygodniu robicie obnizke i wtedy bedzie mogla go kupic taniej

Gość uuuuuups
ja tam wiem najlepiej-----> masz racje, zgadzam sie z toba w 100% no ale co jak mi zada takie pytanie

wiesz, jak cie mama zmusza to znaczy ze nie masz innej pracy. jesli ta ci sie nie podoba to znajdz cos innego. jak nie mozesz znalezc to lepiej postaraj sie na rozmowie kwalifikacyjnej i nie marudz ze cie mama zmusza :-P

Gość uuuuuups
the best man for a job---> dzieki kurcze ja nie jestem wygadana nie wpadlabym na takie cos ja nie przezyje tego ze stresu to chyba zemdleje

Gość uuuuuups
moze wiecej pytan jakie moze zdac zebym mogla sie przygotowac

Gość nieeeeeeeeeeeeeeeeeee
Pracę zawsze możesz zmienić. A każda praca daje jakieś doświadczenie. Spróbuj, może zyska na tym twoja komunikatywność :)

Gość bylam na rozmowie w odziezowym
- jakie sa twoje wady i zalety - dlaczego chcesz tu pracowac - powiedz coś o sobie i jak ktos wyzej napisal, zachecic do sprzedania bluzki lub spodni

ja pracuje w innej branzy ale sa pytani uniwersalne jak np. jak radzisz sobie ze stresem - odp np chodze na kickboxing albo na silownie, cwicze joge, czytam etc. jak radzisz sobie z marudnym badz wkurzonym klientem - takiego trzeba po prostu zabic spokojem i nie dac sie wyprowadzic z rownowagi co zrobisz jesli np nie bedziesz sie mogla dogadac z kolezanka ktora cie nie lubi itp

aha i na pytanie - czy wolisz pracowac z ludzmi, w zespole czy sama odpowiadaj ze w zespole bo taka praca niestety nie jest dla indywidualistow. tak w ogole to mow to co rozmowca chcialby uslyszec. tak na marginesie u nas ostatnio krazylo pytanie, ktore jest ostatnio modne w naszej firmie na rozmowie kwalifikacyjnej - co bys zrobil gdybys znalazl na ulicy worek z pieniedzmi a nie byloby nikogo w poblizu: oddal na policje wzial dla siebie oddal na cele charytatyne przechodzily tylko te osoby ktore udzielily pierwszej odpowiedzi. ale jestesmy firma finansowa wiec chyba w ten sposob sprawdzali uczciwosc potencjalnych pracownikow

moja siostra pracuje w znanym butiku z ciuchami i tam np trzeba wciskac klientowi jak najwiecej ciuchow. czyli jak bluzeczka nie pasuje to moze spodnie, plaszczyk, sweterek. a do tych spodni to koniecznie ten paseczek, albo koniecznie ten zielony krawat bo pasuje do panskich oczu :-P

moja siostra to wogole ma podejscie do klientow ktorzy upieraja sie na ubrania ktore im nie pasuja. przyklad: umowilby sie pan ze mna? odpowiedz oczywiscie tak. a ja z panem w zyciu jesli zalozylby pan ta koszule, bo dodaje 10 lat i 15 kilo :-P no i klient wychodzi z 2 koszulami, sweterkiem i obcislymi dzinsami w przekonaniu ze jest najwiekszym ciachem w miescie :-P

Gość uuuuuups
co zrobisz jesli np nie bedziesz sie mogla dogadac z kolezanka ktora cie nie lubi itp a co odp. na takie pytanie??

Gość uuuuuups
nieeeeeeeeeeee---> napewno zyska na tym moja komunikatywnosc tylko najpierw musze przejsc przez ta rozmowe a ja nie jestem komunikatywna, co zrobic:(:(:(:(:(:(:(

Gość uuuuuups
brzydki niski beznajdziejny---> a znalazles jakas prace??

starac sie ja do siebie przekonac, np samemu nawiazujac jakis wspolny temat albo starajac sie o jakies wspolne zajecie (np ukladanie ubran) poprosic ja o pomoc w organizacji wystawy czy zapytac o zdanie np ktory sweter pasuje do tego stroju na modelu, zeby poczula sie czescia grupy albo mogla wyrazic zdanie i poczuc sie doceniona. poza praca mozna zorganizowac wyjscie do knajpy w celu integracji, zaprosic na grilla, jest mnostwo rzeczy ktorymi mozna przekonac do siebie ludzi

Gość o ranyy
a co odpowiedziec jesli zadadza pytanie w stylu : Gdzie widzi siebie Pani za 5 lat? przeciez nie powiem ze w roli matki na urlopie wychowawczym,to pytanie mnie przeraza,bedzie porazka,pomozcie co by tu mazna bylo powiedziec

Gość uuuuuups
klientka przymierza spodnie w ktorych wygląda fatalnie, lecz dobrze sie czuje. co jej doradzisz?" a co dop na takie pytanie????